Lassie

Lassie är ett försäkringsbolag som fokuserar på djurförsäkringar och då i synnerhet försäkringar som gäller hundar och katter. Lassie har en vision om att vara djurägarens bästa vän och att utmana konkurrenter som ofta lämnar djurägare i sticket, exempelvis bolag som genom att erbjuda skräddarsydda försäkringar utesluter vanliga sjukdomar för en specifik ras. Lassie är ett försäkringsbolag som vuxit otroligt mycket de senaste åren och deras satsning på att vara ett helt digitalt försäkringsbolag har verkligen lönat sig. Lassie har uppbackning av många stora investerare och ser ut att gå en ljus framtid till mötes.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

Lassie erbjuder olika typer av djurförsäkringar

Lassie är ett försäkringsbolag som helt och hållet inriktar sig på djurförsäkringar. Företagets största fokus är de husdjur som är mest populära i svenska hem, nämligen hundar och katter. Lassie erbjuder såväl hund- som kattförsäkring och de har gjort sig kända för att erbjuda dessa med mycket förmånliga villkor.

Något som gjort att Lassie blivit välkända i branschen och har lockat många kunder på kort tid är att de erbjuder Sveriges högsta ersättning för vård. Med deras största försäkringspaket för både hund och katt kan kunden få ersättning för vård upp till 150 000 kronor. Detta är något som gör att Lassie sticker ut från konkurrenterna och detta har givetvis gjort att bolaget fått många nya kunder.

Här nedan följer mer information om de olika försäkringar som Lassie erbjuder sina kunder.

Hundförsäkring hos Lassie

Lassie erbjuder en hundförsäkring som är heltäckande och den går att teckna för alla typer av hundar. Till skillnad från många andra försäkringsbolag är det inga som helst problem att försäkra blandraser hos Lassie.

Med Lassies största försäkring för hundar, som heter Hundförsäkring Stor, erbjuds kunden Sveriges högsta ersättning för vård. Försäkringen täcker kostnader för veterinärvård på upp till 150 000 kronor. Detta inkluderar kostnader för saker som avancerad diagnostik, medicin och kejsarsnitt. Med Hundförsäkring Stor har man också möjlighet att få ersättning för rehabiliteringskostnader upp till 12 000 kronor samt kostnader för specialfoder på upp till 6000 kronor.

När det gäller Lassies hundförsäkringar så är självrisken valbar i alla försäkringar. Självrisken består av en fast och en rörlig del. Du väljer själv mellan 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr som fast del tillsammans med en rörlig del på 15% eller 25%. Självriskperioden med denna försäkring är 365 dagar.

Med en hundförsäkring hos Lassie ingår också gratis samtal till FirstVet, som är en typ av digital veterinär. Att ta kontakt med en digital veterinär är något som är väldigt bra för den som är orolig för sin hund och att kunna göra det kostnadsfritt med en hundförsäkring från Lassie är givetvis ett stort plus för alla hundägare. Med hjälp av en digital veterinär kan hundägaren få tips och råd om hur hen själv kan hjälpa hunden på hemmaplan samt få hjälp med att veta om det är dags att ta hunden in till en veterinärklinik.

Värt att notera gällande Lassies hundförsäkringar är att de inte täcker skador som ens hund orsakar på exempelvis någon annans egendom. Hundförsäkringen syftar endast till att täcka kostnader för skada eller sjukdom som drabbar just den hunden som försäkringen gäller.

Kattförsäkring hos Lassie

Kattförsäkringar hos Lassie är ett bra sätt att skydda din katt mot oväntade hälsovårdskostnader. Försäkringen täcker kostnader för veterinärvård vid sjukdom eller skada, inklusive undersökningar, behandlingar och operationer.

Det finns två olika typer av kattförsäkringar hos Lassie: Basförsäkring och Premiumförsäkring. Basförsäkringen täcker kostnader för veterinärvård vid sjukdom eller skada, medan Premiumförsäkringen också inkluderar täckning för tandvård och ersättning vid dödsfall eller förlust av katten.

För att teckna en kattförsäkring hos Lassie måste katten vara mellan 8 veckor och 12 år gammal. Dessutom måste katten vara frisk vid teckningstillfället och inte ha några kända sjukdomar eller skador.

Det finns vissa begränsningar för vad som täcks av försäkringen. Vissa åkommor som tidigare behandlats täcks inte av försäkringen och det gör inte heller preventivmedel, kastrering och sterilisering.

Det är enkelt att ansöka om kattförsäkring hos Lassie. Man kan göra det online på deras hemsida eller via deras kundtjänst. När man har ansökt om försäkringen får man ett bekräftelsebrev och försäkringen träder i kraft omgående.

Att ha en kattförsäkring hos Lassie ger trygghet och lugn i vetande att man är förberedd för oväntade hälsovårdskostnader som kan uppstå. Det gör det möjligt för dig att ge din katt den bästa möjliga vården utan att behöva oroa sig för kostnaderna.

Uppfödarförsäkring hos Lassie

Uppfödarförsäkringar är en viktig del för alla uppfödare av hundar, oavsett om man är professionell eller hobbyuppfödare. Dessa försäkringar ger skydd mot skador eller olyckor som hunden kan orsaka, samt ger också ersättning för eventuella skador som hunden själv kan råka ut för. Lassie är en försäkringsgivare som erbjuder uppfödarförsäkringar för hundar, och deras erbjudande kan ge uppfödare det skydd de behöver för att kunna fortsätta med sin verksamhet.

En av de viktigaste aspekterna av en uppfödarförsäkring är den ansvarsförsäkring som ingår. Det innebär att om hunden skadar någon annan person eller egendom, kommer försäkringen att täcka kostnaderna för skadan. Detta kan vara avgörande för uppfödare eftersom det ger skydd mot de ekonomiska konsekvenserna av en olycka.

En annan viktig del av Lassies uppfödarförsäkring är den veterinärvårdsförsäkring som ingår. Detta innebär att om hunden skadas eller blir sjuk, kommer försäkringen att täcka kostnaderna för veterinärvård. Detta kan vara en stor hjälp för uppfödare eftersom veterinärvård kan vara dyrt.

Försäkringen omfattar också hälsa och livsmedel, det innebär att om hunden skulle behöva en operation eller annan medicinsk behandling för att återhämta sig, så täcker försäkringen även det.

Lassie erbjuder också möjlighet att välja olika nivåer av försäkring, så att uppfödare kan välja det skydd som passar deras behov bäst. Dessa nivåer kan variera i pris och erbjuder olika grader av skydd.

Det är viktigt för uppfödare att ha en uppfödarförsäkring för att skydda sig mot oväntade händelser som kan drabba verksamheten. Med Lassies erbjudande kan uppfödare få det skydd de behöver för att fortsätta med sin verksamhet.

Lassie erbjuder också möjlighet för uppfödare att försäkra valpar från födseln, så att uppfödare kan vara säkra på att valparna är skyddade från första dagen. Detta är en viktig faktor att tänka på, eftersom valpar löper större risk att skada sig eller bli sjuka än äldre hundar.

Det är också viktigt att notera att en uppfödarförsäkring endast gäller för hundar som ägs och sköts om av uppfödaren. Om hunden säljs eller ges bort, upphör försäkringen att gälla. Därför är det viktigt att uppfödare informerar köparen eller mottagaren av hunden om att försäkringen inte längre gäller för hunden.

Sammantaget ger Lassies uppfödarförsäkringar uppfödare det skydd de behöver mot skador eller olyckor som hunden kan orsaka, samt också ersättning för eventuella skador som hunden själv kan råka ut för. Med olika nivåer av försäkring att välja mellan, kan uppfödare välja det skydd som passar deras behov bäst.

Hur skaffar jag en försäkring hos Lassie?

Hur skaffar jag en försäkring hos Lassie?

Att teckna en försäkring hos Lassie är enkel process. Du går in på deras hemsida där du kan välja vilken typ av försäkring du är intresserad av. Därefter fyller du i dina kontaktuppgifter och sen information om det djur du vill försäkra. Efter det kan du se över om du vill göra några tillval och läsa igenom vad som ingår i försäkringen en gång extra. Om du är nöjd med den försäkring samt de tillval du har valt går du vidare och skickar in din ansökan. Sedan är det bara att vänta in bekräftelsen från Lassie.

Innan man skickar in sin ansökan kan det vara bra att dubbelkolla att all information som lämnats är korrekt och att man läst igenom villkoren ordentligt. Svårare än så är det inte att skaffa en försäkring hos Lassie!

Något annat som är bra att känna till är att Lassie erbjuder en så kallad kompisrabatt som innebär att du kan få en billigare försäkring om du värvar en vän. Med Lassies kompisrabatt får både du och din vän 350 kronor var i rabatt på en hund-, katt- eller djurförsäkring.

Det som är unikt med den rabatten är att det inte finns någon gräns för hur många vänner man kan bjuda in. Det går att bjuda in så många vänner att ens pris blir 0 kronor under ett försäkringsår.

Skaffa försäkring

Hur kommer man i kontakt med Lassie?

För att komma i kontakt med Lassie behöver man kontakta deras kundtjänst. Det gör man enklast via chattfunktionen på Lassies hemsida där man kan få blixtsnabb hjälp och svar på sina frågor i realtid.

Det finns också flera andra sätt att komma i kontakt med Lassies kundtjänst. En möjlighet är att skicka ett meddelande via kontaktformuläret som finns på deras hemsida.

Man kan även ringa dem på telefonnummer 020-120 00 00 eller skicka ett e-postmeddelande till [email protected].

Öppettiderna för kundtjänst är måndag till fredag 08:00-17:00 och lördag 09:00-13:00.

Lassie får ofta höga betyg och positiva recensioner

Lassie är ett försäkringsbolag som ofta får höga betyg och positiva omdömen efter tester och i recensioner på nätet. Hos TrustPilot, som är den största och mest kända sajten där användare själva kan betygsätta olika företag, har Lassie fått snittbetyget 4,7 av 5 möjliga baserat på närmare 500 recensioner.

Användare som lämnat positiva omdömen om Lassie nämner flera anledningar till varför de är så nöjda med försäkringsbolaget. Bland annat nämner många användare att kundsupporten är väldigt lyhörd samt att handläggningstiderna är korta.

Tre bra saker med Lassie

  • Handläggningstiderna är snabba och det går snabbt att få hjälp hos Lassie.
  • Har en snygg och modern hemsida som gör det enkelt att hitta relevant information.
  • Erbjuder marknadens högsta skydd när det gäller veterinärvård.

Tre dåliga saker med Lassie

  • Deras försäkringar täcker inte urdragning av mjölktänder.
  • Det kan vara svårt att få ersättning för veterinärvård vid redan existerande skada.
  • Deras annonser kan vara otydliga kring vad som ingår i försäkringen.

Frågor och svar om Lassie

Vilka äger Lassie?

Lassie ägs delvis av grundarna Hedda Båverud Olsson, tidigare vid McKinsey och EQT, Sophie Wilkinson, tidigare chef för djurförsäkringar på If, och Johan Jönsson, med erfarenhet från Spotify och King. Lassie ägs också av många olika investerare, bland annat brittiska Felix Capital.

Hur betalar man sina försäkringar hos Lassie?

Det finns flera olika sätt att betala försäkringar hos Lassie, bland annat genom att använda en vanlig banköverföring där man anger försäkringsnumret som referens och man kan även använda sig av autogiro där pengarna dras automatiskt från ens konto vid varje förfallodatum. Det finns även möjlighet att betala med kort via deras hemsida eller via deras app.

Har Lassie några Mina sidor eller app?

Ja, Lassie har både Mina sidor och en app. På deras hemsida kan man logga in på mina sidor där man kan hantera sin försäkring och se allmän försäkringsinformation. Man kan även använda appen för att hantera sin försäkring och få pushnotiser om viktiga händelser.

Är Lassie ett bra val?

Ja, Lassie är ett mycket bra val när det gäller försäkringar för både hund och katt. Vi har bara med bra val på vår hemsida och du kan känna dig trygg med att Lassie är ett ypperligt alternativ.

Vad är Lassie?

Lassie är ett försäkringsbolag som erbjuder ett brett utbud av försäkringar som täcker bland annat hundar och katter. De har specialiserat sig på djurförsäkringar och har blivit väldigt stora inom just det området.

Hur gör jag för att teckna en försäkring hos Lassie?

Du kan teckna en försäkring hos Lassie genom att besöka deras hemsida och välja den försäkring du är intresserad av. Du kan även kontakta deras kundtjänst för att få hjälp med att teckna en försäkring.

Kan jag jämföra olika försäkringar innan jag tecknar?

Ja, på Lassies hemsida finns det möjlighet att jämföra olika försäkringar för att hitta den som passar dig bäst. Du kan även kontakta deras kundtjänst för att få hjälp med att jämföra olika försäkringar.

Vad händer om min hund råkar ut för en skada eller ett olycksfall?

Om din hund råkar ut för en skada eller ett olycksfall ska du omedelbart kontakta Lassie för att anmäla händelsen. Du kan göra detta via deras hemsida, app eller genom att ringa deras kundtjänst.

Se erbjudanden från Lassie

Försäkringsbolag vi jämför