Gofido

Gofido är ett modernt och fräscht försäkringsbolag som utmanar branschen genom att tänka nytt. Enligt Gofido har hela försäkringsbranschen stått stilla i över 100 år vilket innebär att många kunder idag sitter med dyra och uppblåsta försäkringar där vanliga konsumenter får betala för fel saker och för mycket som de inte behöver. Gofidos affärsidé är att kunder bara ska betala för den försäkring som kunden behöver. Detta fokus på att undvika överpriser har gjort Gofido till ett väldigt populärt försäkringsbolag.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

Olika typer av försäkringar hos Gofido

Gofido är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder flera olika typer av försäkringar. Givetvis erbjuder de en hemförsäkring och den kan alla ta del av oavsett om man äger sin bostad eller om man är hyresgäst.

Hos Gofido bestäms försäkringsbeloppen individuellt. Det innebär att alla kunder betalar olika belopp beroende på hur deras livssituation ser ut, till exempel hur gamla de är, hur stort de bor, om de bor tillsammans med andra eller inte, samt självklart också beroende på vilka tillval de väljer till sin försäkring.

Hos Gofido är självrisken valbar när man tecknar en försäkring. Självrisken är alltid på minst 1 500 kronor och finns i olika nivåer med intervaller om 500 kronor. Som högst är självrisken 10 000 kronor hos Gofido.

Något som är väldigt bra hos Gofido är att tillvalen överfallsskydd och resetrubbelförsäkring gäller utan självrisk.

Gofido erbjuder hemförsäkring, reseförsäkring, livförsäkring samt flera olika tilläggsförsäkringar. Här nedan följer mer information om dessa:

Hemförsäkring hos Gofido

Gofido erbjuder hemförsäkringar för att skydda ditt hem och dina tillhörigheter mot skador eller förlust. Deras hemförsäkringar omfattar skydd mot brand, inbrott, rån, vattenskador, naturkatastrofer och annat som kan orsaka skada på ditt hem eller dina tillhörigheter.

En av de unika funktionerna med Gofidos hemförsäkring är deras "skadefri bonus". Det innebär att om du inte har haft någon skada på ditt hem under en viss tid, kan du få en bonus på din försäkringspremie. Detta gör det möjligt för kunder att spara pengar på sin försäkring över tid.

Försäkringen kan anpassas efter dina behov, du kan välja att inkludera eller exkludera olika delar av ditt hem eller tillhörigheter. Det gör att du kan välja det skydd som passar dig bäst.

Gofido erbjuder också en möjlighet att lägga till en tilläggsförsäkring för dyrare saker som smycken, konstverk eller dyrbara klockor, det ger dig ett extra skydd för dessa föremål.

Försäkringen kan också tecknas för både fastigheter och lägenheter, och det finns möjlighet att välja mellan olika självriskbelopp.

Gofido erbjuder också möjligheten att använda en snabb tjänst på deras hemsida för att rapportera skador, och de erbjuder också en mycket bra kundtjänst för att hjälpa dig med eventuella frågor eller problem.

Det finns möjlighet att jämföra försäkringar online på Gofidos hemsida, där kan du se de olika alternativ, priser och välja det som passar dig bäst.

Sammantaget erbjuder Gofido en flexibel och anpassningsbar hemförsäkring med möjlighet till skadefri bonus, extra skydd för dyrare föremål och enkel hantering via deras hemsida.

Reseförsäkring hos Gofido

Gofido erbjuder reseförsäkringar för att skydda dig och din resa mot oväntade händelser. Deras reseförsäkringar omfattar skydd mot olycksfall, sjukdom, avbeställning, försening, förlorade eller stulna tillhörigheter och annat som kan orsaka problem under din resa.

En av de unika funktionerna med Gofidos reseförsäkringar är deras "reseskydd". Det innebär att om du råkar ut för en olyckshändelse eller sjukdom under resan, kan du få hjälp med att ordna med läkarvård, flygplatstransfer eller annat som behövs. Detta gör det möjligt för kunder att få snabb och lättillgänglig hjälp när det behövs.

Försäkringen kan anpassas efter dina behov, du kan välja att inkludera eller exkludera olika delar av din resa eller tillhörigheter. Det gör att du kan välja det skydd som passar dig bäst. Gofido erbjuder också möjlighet att lägga till en tilläggsförsäkring för till exempel sportaktiviteter eller dyrare saker som kameror eller datorer.

Försäkringen gäller för resor inom Europa och världen, och det finns möjlighet att välja mellan olika självriskbelopp.

Om man har bestämt sig för att teckna en reseförsäkring hos Gofido kan man göra det direkt på deras hemsida. Gofido erbjuder också en väldigt populär och omtyckt kundtjänst för att hjälpa dig med eventuella frågor eller problem som kan dyka upp när det gäller en reseförsäkring.

För att summera så erbjuder Gofido en flexibel och anpassningsbar reseförsäkring med möjlighet till reseskydd, extra skydd för dyrare föremål och enkel hantering via hemsidan. Gofido ger dig trygghet när du reser, vare sig det är för nöjes skull eller för jobbets skull.

Livförsäkring hos Gofido

Gofido erbjuder livförsäkringar för att skydda din familj och dina nära och kära mot oväntade händelser. En livförsäkring ger ekonomiskt skydd om något oväntat skulle hända med dig, såsom dödsfall eller invaliditet.

En terminsförsäkring är en form av livförsäkring där du betalar en fast premie under en viss tid. Om du dör under försäkringstiden, betalas en viss summa ut till de som är angivna som mottagare, vilket kan hjälpa till att täcka begravningskostnader eller annat.

En kapitalförsäkring är en annan typ av livförsäkring där du betalar in pengar under en viss tid, och om du dör innan försäkringen löper ut, betalas det ut ett kapitalbelopp till de som är angivna som mottagare. Kapitalförsäkringar kan också ge möjlighet till att få tillbaka en del av det insatta beloppet vid försäkringens utgång.

Gofido erbjuder också möjlighet att lägga till tilläggsförsäkringar till livförsäkringen, till exempel sjukdomsförsäkring eller ryggmärgsskadeförsäkring. Det ger dig ett extra skydd för dessa händelser.

Försäkringen kan anpassas efter dina behov, du kan välja olika belopp för utbetalning och olika försäkringstider. Det gör att du kan välja det skydd som passar dig bäst.

Tilläggsförsäkringar hos Gofido

Gofido erbjuder ett brett utbud av tilläggsförsäkringar för att ge extra skydd och täckning för specifika risker och situationer. Tilläggsförsäkringar är försäkringar som kan läggas till en annan försäkring, till exempel hemförsäkring eller bilförsäkring, för att ge extra skydd.

En av de tilläggsförsäkringar som Gofido erbjuder är cykelförsäkring. Cykelförsäkringen ger extra skydd för din cykel mot skador eller förlust. Det innebär att om din cykel skadas eller stjäls, kan du få ersättning för det. Denna försäkring gäller för cyklar som är använda för personligt bruk.

En annan tilläggsförsäkring som Gofido erbjuder är hemskadeförsäkring. Hemskadeförsäkringen ger extra skydd för din bostad mot skador orsakade av barn eller husdjur. Det innebär att om ditt barn eller husdjur orsakar skador på din bostad, kan du få ersättning för det.

En annan populär tilläggsförsäkring som Gofido erbjuder är legala försäkring. Legala försäkringen ger extra skydd i form av rådgivning och ersättning för kostnader relaterade till juridiska tvister. Det innebär att om du hamnar i en tvist och behöver juridisk hjälp, kan du få hjälp med det.

En annan tilläggsförsäkring som Gofido erbjuder är försäkring för elektronisk utrustning. Denna försäkring ger extra skydd för din elektroniska utrustning mot skador eller förlust. Det innebär att om din elektroniska utrustning skadas eller stjäls, kan du få ersättning för det.

Alla dessa försäkringar kan anpassas efter dina behov, du kan välja olika belopp för utbetalning och olika försäkringstider. Det gör att du kan välja det skydd som passar dig bäst.

Hur skaffar jag en försäkring hos Gofido?

Hur skaffar jag en försäkring hos Gofido?

Att skaffa en försäkring hos Gofido är väldigt enkelt. Först väljer du vilken typ av försäkring du söker efter, sedan går du vidare till en sida där du får fylla i ditt personnummer. När du gjort detta kan du direkt se vilket pris Gofido erbjuder för din försäkring.

Du kan själv modifiera din försäkring och lägga till eller ta bort tjänster från den. Priset kommer då att justeras. När du har suttit ihop en försäkring som du är nöjd med accepterar du priset som Gofido erbjuder. Sedan är det bara att signera avtalet direkt på Gofidos hemsida – och vips så har du skaffat en försäkring hos Gofido!

Skaffa försäkring

Hur kommer man i kontakt med Gofido?

Att komma i kontakt med Gofido är enkelt då de har en mycket bra kundtjänst som är serviceinriktad och går att kontakta på många olika sätt. Ett bra sätt att kontakta kundtjänst är genom att använda chatten som finns på Gofidos hemsida. Där kan man chatta med en handläggare och få hjälp direkt. Chatten är öppen alla helgfria vardagar mellan klockan 09.00 och klockan 17.00.

Det går också bra att kontakta Gofidos kundtjänst via e-post, till exempel om man har ett ärende som är brådskande men inte akut. För att kontakta Gofidos kundtjänst via e-post skickar man ett mail till [email protected]. Gofidos kundtjänst har som mål att besvara alla mail inom 24 timmar.

Ett annat bra sätt att kontakta kundtjänsten hos Gofido är genom att ringa in via telefon. Detta går att göra under alla tider som kundtjänsten är bemannad, det vill säga helgfria vardagar mellan klockan 09 och klockan 17. För att kontakta kundtjänst via telefon ringer man dem på nummer 010-551 39 00.

Slutligen går det också att komma i kontakt med Gofidos kundtjänst genom att skicka ett fysiskt brev på gammeldags vis. Om du vill skicka ett brev till Gofidos kundtjänst ska brevet postas till följande adress:

Gofido
Klara Norra Kyrkogata
26111 22 Stockholm

Gofido får ofta goda recensioner och höga betyg

Gofido är ett försäkringsbolag som ofta får höga betyg i tester samt vid recensioner på nätet. Hos TrustPilot, som är den största och mest kända sajten där kunder själva betygsätter olika företag, har Gofido fått snittbetyget 4,5 av 5 möjliga vilket får anses vara ett extremt bra betyg.

Det finns flera anledningar till att Gofido har fått höga betyg av användarna och dessa anger flera av dessa skäl i de omdömen de har lämnat hos TrustPilot. Något som flera användare nämner är att Gofido är ett otroligt prisvärt alternativ eftersom man som kund bara betalar för det man behöver. Många användare nämner också att Gofidos personal har varit otroligt kunnig och hjälpsam när de har kontaktat kundtjänst och behövt hjälp med något.

Tre bra saker med Gofido

  • Det går att göra en blixtsnabb skadeanmälan via Gofidos hemsida.
  • Gofido ger kunden möjligheten att bestämma sin egen självrisk.
  • Det dyker inte upp några dolda avgifter eller extra kostnader hos Gofido.

Tre dåliga saker med Gofido

  • Premien för hyresrätter är högre hos Gofido än hos många andra försäkringsbolag.
  • Ibland är det långa väntetider för att komma i kontakt med Gofidos kundtjänst.
  • Erbjuder ingen hjälp med att säga upp kundens gamla försäkring.

Frågor och svar om Gofido

Vilka äger Gofido?

Gofido ägs av bolagets grundare som består av en grupp med företagets vd Claes Hemberg i spetsen. Sedan 2021 har också Jula-koncernen klivit in som delägare i Gofido.

Hur betalar man sina försäkringar hos Gofido?

Det beror helt på vilka försäkringar man väljer samt vilka tillägg man vill ska ingå. Priset bestäms individuellt baserat på din livssituation samt vilka försäkringar och tillägg du vill ska ingå.

Har Gofido några mina sidor eller app?

Ja, Gofido har funktionen Mina sidor där kunden kan logga in och se sina försäkringar samt övriga uppgifter om sitt konto. Gofido har dock ingen app för tillfället.

Är Gofido ett bra val?

Ja, Gofido är ett mycket populärt försäkringsbolag som definitivt måste anses vara ett bra val. Vi har bara med bra val på vår sida och Gofido är utan tvekan ett sådant.

Går det snabbt att göra en skadeanmälan till Gofido?

Ja, tack vare att Gofido ger kunden möjligheten att göra en skadeanmälan direkt på deras hemsida går det blixtsnabbt att göra en skadeanmälan till Gofido.

Vilken är Gofidos affärsidé?

Gofidos affärsidé baseras på tanken om att kunder inte ska behöva betala för försäkring som kunden inte använder eller har behov av. Detta fokus på att undvika överpriser har på kort tid gjort Gofido till ett mycket populärt försäkringsbolag.

Hur stor är självrisken hos Gofido?

Man bestämmer själv hur stor självrisk man vill ha när man tecknar en försäkring hos Gofido. Den lägsta nivån som går att välja är 1500 kronor och den högsta är 10 000 kronor.

Har Gofido en kundtjänst?

Ja, Gofido har en kundtjänst som är väldigt professionell och serviceinriktad. Det går att komma i kontakt med Gofidos kundtjänst på flera sätt, till exempel genom att chatta med dem direkt på Gofidos hemsida.

Se erbjudanden från Gofido

Försäkringsbolag vi jämför