Insurello

Insurello är ett företag som hjälper privatpersoner att få ut pengar som de har rätt till från de stora försäkringsbolagen. Insurellos affärsidé är att det ska vara en självklarhet att du ska få den ersättning du har rätt till när du råkat ut för en skada. Medarbetarna på Insurello är experter på att hitta ersättning från alla möjliga försäkringar, till och med de som är dolda. När man anlitar Insurello så ringer de alla samtalen åt en. De tar också hand om allt pappersarbete samt alla kontakter med försäkringsbolaget.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

Vilka typer av försäkringar har Insurello och hur fungerar de?

Insurello har inga egna försäkringar, utan det är ett företag som hjälper privatpersoner att driva försäkringsärenden för att få ut pengar från de stora försäkringsbolagen. Privatpersoner kan alltså vända sig till Insurello när olyckan har varit framme och få hjälp.

När man som privatperson anlitar Insurello så sköter de all kontakt med försäkringsbolaget. De tar också hand om allt pappersarbete och hjälper privatpersoner att slippa stå i telefonkö samt svara på krångliga frågor från försäkringsbolagen.

Något som är unikt med Insurello är att de bara tar betalt för sina tjänster om de lyckas få ut ersättning från det aktuella försäkringsbolaget. När en privatperson väljer att ta hjälp av Insurello baseras avgiften för tjänsten helt och hållet på den ersättning som privatpersonen får ut. Om Insurello lyckas hitta en ersättning så tar de ut en avgift på 30 procent av beloppet, upp till ett maximalt belopp om 30 000 kronor.

Idén bakom Insurello baseras på att massor av svenskar varje år missar att få ut pengar från sina försäkringar. Detta beror på flera olika anledningar, bland annat att de inte vet exakt vad de har rätt till eller att man inte orkar driva ärendet mot ett stort och mäktigt försäkringsbolag.

Insurello hjälper med försäkringar vid arbetsskada

Om du har en försäkring som täcker skador på din arbetsplats eller när du är i tjänst så kan Insurello hjälpa dig med att driva ditt ärende mot ditt försäkringsbolag. För att göra det behöver du först göra en anmälan på Insurellos hemsida där du öppnar ett ärende och beskriver din skada så detaljerat som möjligt.

När du har klickat i att du vill anmäla en arbetsskada hos Insurello så kommer du att få frågor om all information som Insurello anser att de behöver för att driva ärendet. Du kommer också att bli ombedd att bifoga vissa nödvändiga dokument.

När Insurello tagit över ärendet så driver de det och när försäkringsbolaget sedan tagit ett beslut så meddelar Insurello dig hur det har gått. Om du beviljas pengar så kommer Insurello att sköta utbetalningen och sätta in pengarna på ditt bankkonto.

Testa Insurello riskfritt vid trafikskada

En annan typ av skador som täcks av försäkringar där Insurello kan hjälpa till att få ut pengar från försäkringsbolagen är trafikskador. Alla som har råkat ut för en trafikskada kan vända sig till Insurello för att få hjälp. Att kontakta Insurello för att få hjälp när man råkat ut för en trafikskada är dessutom riskfritt, precis som all hjälp av Insurello, eftersom de bara tar ut en avgift för sina tjänster om de lyckas få ut pengar från försäkringsbolaget å kundens vägnar.

Något som är väldigt bra med att anlita Insurello för att få hjälp med sin trafikförsäkring är att de dubbelkollar vad som ingår i försäkringen. Detta innebär att Insurello i princip aldrig missar något samt att de är väldigt bra på att hitta så kallade dolda försäkringar, det vill säga sådant som står i det finstilta, för att hjälpa sina kunder att få ut pengar.

Insurello hjälper även till vid idrottsskador

När man drabbats av en idrottsskada har man ofta rätt till ersättning om man har tecknat en bra försäkring. Att få ut pengar från försäkringsbolaget kan dock vara en krånglig process eftersom man i detalj måste beskriva hur skadan uppstod samt bifoga dokument och intyg från exempelvis sina läkarbesök.

Exakt hur stor ersättning man har rätt till och om den skada man drabbats av faktiskt ryms inom försäkringen är inte lätt att veta för gemene man. Tur då att Insurello har stenkoll. De har tack vare sin stora erfarenhet att hantera ärenden med idrottsskador stenkoll på vilka idrottsskador som kan generera ersättning samt hur stora de olika ersättningsnivåerna brukar vara.

När det gäller idrottsskador är det ofta tydliga fysiska skador ger rätt till ersättning, som till exempel ett brutet ben eller liknande. Men vad många inte vet är att det finns många andra idrottsskador som kan ge ersättning beroende på vilken försäkring man har tecknat. Med flera försäkringar har man rätt till ersättning om en idrottsskada orsakar smärta som påverkar ens vardagsliv på ett negativt sätt. Sådana försäkringar har Insurello stenkoll på och de hjälper gärna kunden att driva ärendet gentemot sitt försäkringsbolag.

Få hjälp med reseförsäkring och ersättning utomlands hos Insurello

Om olyckan är framme när man befinner sig utomlands, till exempel om man är på semester eller en jobbresa, så bör en bra reseförsäkring täcka skadan som uppstått och ge den drabbade kunden ersättning. Men det är inte alltid så lätt att få ut pengar från försäkringsbolag om man drabbats av någon skada eller olycka utomlands.

För att få ut ersättning vid olyckor utomlands krävs ofta mer dokumentation än om olyckan skett i Sverige. Som tur är för alla kunder är Insurello experter på att driva ärenden åt kunder som drabbats av olyckor utomlands. Insurello tar även här hand om hela ärendet och tar bara betalt om kunden faktiskt får ut pengar från försäkringsbolaget.

Insurello kan hjälpa den som blivit rånad

Om man har drabbats av rån är chansen stor att man har rätt till ersättning från sitt försäkringsbolag. Detta är dock inte det första den som har blivit utsatt för ett rån tänker på. Ofta är brottsoffret skärrad av händelsen och kanske orkar denne helt enkelt inte ta ärendet vidare av olika anledningar. Vissa brottsoffer vill helst bara glömma händelsen och lägga den bakom sig så fort som möjligt. Andra brottsoffer kanske inte tycker att värdet av de bestulna föremålen gör det värt att gå vidare.

Den som har varit utsatt för ett brott har dock ofta rätt till ersättning och här kan Insurello hjälpa till. Om man har drabbats av ett rån kan man lämna över sitt ärende till Insurello så driver de hela ärendet gentemot försäkringsbolaget.

Uppskattningsvis sker över 100 000 rån eller rånförsök i Sverige varje år men bara omkring var tionde sådant anmäls till polisen. Att göra en polisanmälan när man blivit utsatt för rån är dock väldigt viktigt om man vill få ut ersättning från sitt försäkringsbolag.

Det finns flera saker som man måste göra om man ska ha möjlighet till ersättning från sitt försäkringsbolag när man drabbats av ett rån. Det första är, som vi nämnde ovan, att gå till polisen och göra en polisanmälan. Många försäkringsbolag har skrivit in villkoret att en polisanmälan ska göras utan dröjsmål. Ofta går det dock bra att göra en polisanmälan i efterhand. Det viktigaste är att rånet anmäls till polisen.

De flesta försäkringsbolag kräver också att brottsoffret söker vård för eventuella skador som kan ha uppstått i samband med rånet. Om den som blivit rånad drabbats av några som helst skador, fysiska eller psykiska, så kräver försäkringsbolaget att dessa ska dokumenteras av ett vårdbiträde.

Något som är viktigt att tänka på för den som vill få ersättning från sitt försäkringsbolag efter att man blivit rånad är att det är extra viktigt att skadorna har dokumenterats kort efter rånet, ifall de skulle bli värre med tiden. På så vis kan vården härleda skadorna till det aktuella rånet.

Om man har blivit drabbad av ett rån och undrar om man har rätt till ersättning eller inte så kan man göra ett snabbtest på Insurellos hemsida för att ta reda på det.

Hur skaffar jag en försäkring hos Insurello?

Hur skaffar jag en försäkring hos Insurello?

Det går som sagt inte att skaffa en försäkring hos Insurello. Däremot så kan man som privatperson använda Insurello för att få hjälp med att få ut pengar från sitt försäkringsbolag när olyckan har varit framme.

För att ta hjälp av Insurello behöver man först gå in på deras hemsida och skapa ett ärende. Detta gör man genom att svara på frågor om sig själv och sin skada. Man behöver också fylla i en fullmakt som ger Insurello rätten att driva ens ärende.

Svårare än så är det inte att ta hjälp av Insurello! När du har svarat på alla frågor, skickat i alla nödvändiga dokument och fyllt i fullmakten så börjar Insurello hantera ditt ärende. Handläggningstiden innan Insurello påbörjar med att hantera ditt ärende kan vara upp till två månader lång.

Få hjälp nu

Hur kommer man i kontakt med Insurello?

Insurello erbjuder ingen kundtjänst. För att komma i kontakt med Insurello behöver man skapa ett ärende på deras hemsida och sedan får man hjälp av Insurellos handläggare som hanterar ärendet.

Insurello får ofta höga betyg när användare får säga sitt

Insurello är ett företag som ofta får höga betyg och positiva recensioner på nätet, speciellt på sidor där kunder själva kan sätta betyg. Den största och mest kända sådana sajten är förstås TrustPilot. Där har Insurello fått snittbetyget 4 av 5 vilket är ett mycket bra betyg.

Hela 67 procent av alla användare som har recenserat Insurello har gett bolaget fem stjärnor, vilket är det högsta möjliga betyget. I sina omdömen nämner dessa nöjda användare flera olika anledningar till att de är nöjda med Insurello. Många användare anser att personalen på Insurello är trevliga och hjälpsamma.

Tre bra saker med Insurello

  • Hjälper kunden att få ut försäkringar som man kanske inte visste att man hade rätt till.
  • Tar hand om allt pappersarbete åt kunden.
  • Erbjuder råd och tips gällande försäkringar när olyckan har varit framme.

Tre dåliga saker med Insurello

  • Tar ut en relativt hög avgift för sina tjänster.
  • Har ingen kundtjänst som den som inte redan är kund kan kontakta.
  • Deras hemsida kan lätt uppfattas som svår att navigera.

Frågor och svar om Insurello

Vilka äger Insurello?

Insurello ägs av flera olika investerare och större koncerner. Bland ägarna finns bland annat Schibstedt och Luminar Ventures, för att nämna några.

Hur betalar man sina försäkringar hos Insurello?

Man behöver inte betala för sina försäkringar hos Insurello eftersom de är ett bolag som hjälper dig att få ut pengar från ditt försäkringsbolag. När Insurello lyckas få ut pengar tar en en avgift på 30 procent av beloppet, upp till 30 000 kronor.

Har Insurello några mina sidor eller app?

Insurello har i dagsläget ingen app. Däremot har de en Mina Sidor-funktion där alla som har öppnat ett ärende hos Insurello kan logga in. Inne på Mina Sidor kan man hitta information om sitt ärende samt se dess nuvarande status.

Är Insurello ett bra val?

Ja, Insurello är ett väldigt bra val för alla som vill ha hjälp med att få ut pengar från sina försäkringsbolag. Vi har bara med bra val på vår sida och när det gäller bolag som kan hjälpa till att hantera ärenden hos försäkringsbolag är Insurello verkligen värda att titta närmare på.

Vad behöver jag göra för att få hjälp av Insurello?

Du behöver gå till deras hemsida och öppna ett ärende. För att göra det behöver du svara på frågor om dig och din skada. Du behöver också signera en fullmakt som ger Insurello rätten att driva ditt ärende.

Vad gör Insurello för att få ut min försäkring?

Insurello tar hand om hela ditt ärende och sköter alla kontakter med försäkringsbolaget. Bland annat hämtar de in allt underlag som behövs, anmäler skadan till ditt försäkringsbolag och för sedan över eventuellt utbetalningsbelopp till ditt bankkonto.

Vad kostar det att anlita Insurello?

Insurello tar bara betalt om du får ut pengar från försäkringsbolaget. I sådana fall tar de en avgift om 30 procent av beloppet, men som mest 30 000 kronor.

Hur långa väntetider är det hos Insurello?

Det kan variera kraftigt beroende på vad du har för typ av ärende samt hur många handläggare Insurello har tillgängliga när du öppnar ditt ärende. Ibland går det blixtsnabbt och ibland kan det ta upp till två månader innan Insurello börjar hantera ditt ärende.

Se erbjudanden från Insurello

Försäkringsbolag vi jämför