Bästa livförsäkringen 2024

Att teckna en livförsäkring är ett bra skydd som hjälper om man plötsligt eller oväntat skulle avlida eftersom att det ger ens efterlevande rätt till ersättning. Med hjälp av en livförsäkring kan ens partner eller barn bibehålla samma livsstil som tidigare även om du skulle gå bort. I den här artikeln tittar vi närmare på vilka försäkringsbolag som erbjuder bäst livförsäkring.

Bästa val i maj 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här den bästa livförsäkringen för maj 2024.

Bästa livförsäkring #1

På plats 1 hittar vi JustInCase.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bästa livförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Sensor Försäkring.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bästa livförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Konsumentförsäkring.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst livförsäkring

Dessa företag erbjuder bäst livförsäkring

Det finns många olika aktörer på den svenska marknaden som erbjuder livförsäkringar. Bland försäkringsbolagen som erbjuder livförsäkring finns det många som erbjuder goda villkor och har fått bra recensioner. Men det finns tre bolag som sticker ut lite extra och som allmänt anses vara de som erbjuder den bästa livförsäkringen. Dessa tre bolag är JustinCase, Konsumentförsäkring och Sensor Försäkring.

I den här artikeln ska vi titta närmare på just dessa tre bolag samt på vilka olika erbjudanden de har när det gäller livförsäkringar. Vi kommer också att gå igenom fördelar och nackdelar med varje bolag. Du kommer också kunna ta del av råd och tips kring saker som är väldigt bra att känna till när du ska teckna en livförsäkring.

JustInCase

JustinCase är ett svenskt försäkringsbolag som är relativt nya på marknaden. De har nischat sig stenhårt på just livförsäkringar och det är det som är deras levebröd. Idén bakom JustinCase handlar nämligen om att erbjuda livförsäkringar som är prisvärda samtidigt som man får möjlighet att teckna stora försäkringsbelopp. Samtidigt har de som idé att ens efterlevande ska kunna få ut ersättningen utan krångel om man skulle avlida.

Precis som hos de flesta moderna försäkringsbolag erbjuder JustinCase sina kunder möjligheten att teckna en livförsäkring direkt på nätet. Att göra det är väldigt enkelt.

För att teckna en livförsäkring online hos JustinCase behöver man bara surfa in på deras hemsida och följa några enkla steg. Ett viktigt steg är att välja det engångsbelopp som ska betalas ut till ens partner eller barn om man som försäkringstagare skulle avlida. Beloppet som man kan välja inne på JustinCase hemsida ligger mellan en miljon kronor och sex miljoner kronor.

Om man vill teckna en försäkring där ersättningsbeloppet överstiger sex miljoner kronor så kan man göra det hos JustinCase, men inte på deras hemsida. För att teckna en sådan livförsäkring behöver man kontakta JustinCase och prata direkt med en av deras försäkringshandläggare.

Hos JustinCase kan man teckna en livförsäkring om man är mellan 18 och 64 år gammal. Man får sedan behålla sin försäkring till och med att man fyller 90 år.

Att teckna en livförsäkring hos JustinCase är en extra bra idé för alla som har barn eller ett större bolån. Genom att teckna en livförsäkring hos JustinCase kan man hjälpa sina efterlevande så att de har möjlighet att bo kvar i ert hem samt få ett större kapital som det går att leva på.

Pengarna kan också användas för att hjälpa din partner gå ner i arbetstid, eller för att säkerställa att barnen har råd att fortsätta med alla sina fritidsaktiviteter.

När du tecknar en livförsäkring hos JustinCase väljer du själv vem som ska stå som förmånstagare om du skulle avlida. Om detta skulle ske ser JustinCase till att snabbt betala ut hela ersättningsbeloppet till den person du har valt som förmånstagares bankkonto.

Något annat som är bra att känna till när det gäller livförsäkringen från JustinCase är att den kommer helt utan bindningstid. När man har tecknat en livförsäkring hos JustinCase kan man alltså när som helst säga upp försäkringen om man av någon anledning skulle vilja göra det.

Fördelar

 • De erbjuder livförsäkringar med belopp upp till sex miljoner kronor online.
 • Deras hemsida är väldigt informativ och lätt att navigera.
 • Erbjuder möjlighet att teckna livförsäkringar till ett högre belopp än sex miljoner kronor om man kontaktar en handläggare.

Nackdelar

 • De erbjuder inga andra försäkringar än livförsäkringar.
 • De saknar en chattfunktion på sin hemsida.
 • JustinCase har ingen app vilket gör att kunderna behöver använda sig av en webbläsare.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Sensor Försäkring

Sensor Försäkring är ett relativt nytt försäkringsbolag som erbjuder populära livförsäkringar. Bolagets mål är att göra försäkringar enklare att förstå för vanligt folk och detta har de verkligen lyckats med. Två saker som Sensor Försäkring har satsat stort på är att erbjuda sina kunder individuell rådgivning och de jobbar också aktivt för att alla kunder ska få en försäkring som är skräddarsydd efter deras personliga behov.

När man tecknar en livförsäkring hos Sensor Försäkring kan man antingen göra det separat eller som en del i ett större försäkringspaket. När man tecknar en livförsäkring hos Sensor Försäkring så gäller den om någon i familjen skulle avlida. Om det värsta skulle inträffa så träder livförsäkringen i kraft och de efterlevande i familjen får då ekonomisk hjälp.

Ersättningen från Sensor Försäkring betalas i första hand ut till den avlidnes partner, det vill säga maka, make, sambo eller partner. Om någon sådan inte finns registrerad så betalas ersättningen ut till den avlidnes barn. Om både en registrerad partner och barn saknas, tillfaller ersättningen de arvingar som har rätt till ersättningen enligt allmänna arvsordningen.

När man tecknar en livförsäkring hos Sensor Försäkring har man också själv välja om man vill att ersättningen ska betalas ut i någon annan ordning i händelse av dödsfall. Detta görs genom att man registrerar ett så kallat förmånstagarförordnande i samband med att man tecknar livförsäkringen hos Sensor Försäkring. Detta måste göras skriftligt och man måste också signera detta med sin signatur.

Fördelar

 • Man kan teckna en livförsäkring som en del av ett skräddarsytt försäkringspaket.
 • De har en väldigt modern approach.
 • Medarbetarna i deras kundtjänst är vänliga och hjälpsamma.

Nackdelar

 • I vissa fall kan det ta lång tid att få svar från deras kundtjänst.
 • Deras hemsida kan vara något krånglig att navigera.
 • De erbjuder ingen chattfunktion på sin hemsida.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Konsumentförsäkring

Konsumentförsäkring är ett försäkringsbolag som grundades 2012 och som specialiserat sig på olika personförsäkringar, däribland livförsäkringar. Deras livförsäkring är väldigt populär och anses allmänt vara en av de bästa på marknaden.

När man tecknar en livförsäkring hos Konsumentförsäkring säkerställer man att ens närmast anhöriga får ta del av en större ersättningssumma om man som försäkringstagare skulle avlida.

Att teckna en sådan livförsäkring hos Konsumentförsäkring rekommenderas eftersom dina anhöriga annars kan stöta på många praktiska problem samtidigt som de hanterar sorgen efter din bortgång. Praktiska problem som dyker upp är exempelvis att hushållets ekonomi kraftigt försämras om en inkomst försvinner.

Genom att teckna en livförsäkring hos Konsumentförsäkring säkerställer man att ens anhöriga, i händelse av ens bortgång, kommer att fortsätta att ha råd att bo och leva som de har gjort. Det vill säga att familjen har råd att bo kvar i hemmet samtidigt som barnen har råd att fortsätta med sina fritidsaktiviteter.

Något som är bra att känna till gällande ersättningen man får ut från Konsumentförsäkring om man har tecknat deras livförsäkring är att ersättningen är helt och hållet skattefri.

Hos Konsumentförsäkring har man möjlighet att teckna en livförsäkring som ger rätt till en ersättning som betalas ut i en klumpsumma på upp till 500 000 kronor. Kostnaden för försäkringen är dessutom väldigt låg. För bara 146 kronor i månaden kan man ta del av Konsumentförsäkrings livförsäkring.

Något annat som är bra att känna till gällande en livförsäkring från Konsumentförsäkring är att ersättningen kan hjälpa till att betala av skulder eller lån som finns kvar när man avlider. Om man till exempel har ett större bolån kan ersättningen från Konsumentförsäkring hjälpa din familj att betala av bolånet så att de har möjlighet att bo kvar i ert hem.

Fördelar

 • De erbjuder en livförsäkring utan krav på hälsodeklaration.
 • Deras livförsäkring är billig och prisvärd.
 • De har tydliga steg-för-steg-anvisningar på sin hemsida som gör det enkelt att genomföra en ansökan.

Nackdelar

 • Det är svårt att nå supporten eftersom de varken erbjuder kundtjänst via chatt eller telefon.
 • Det går inte att teckna en livförsäkring med ett högre ersättningsbelopp än 500 000 kr.
 • Språket på deras hemsida kan lätt uppfattas som formellt och opersonligt.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Därför är en livförsäkring viktig

Därför är en livförsäkring viktig

En livförsäkring är en typ av försäkring som är viktig eftersom den säkerställer att dina efterlevande får ekonomisk hjälp om du plötsligt skulle avlida.

Att hantera sorgen är svårt och att behöva göra detta samtidigt som en inkomst i hushållet försvinner är extra svårt. Att få ersättning från en livförsäkring ger därmed praktisk och direkt ekonomisk hjälp till dina efterlevande så att de har möjlighet att bibehålla den livsstilen de är vana med samt bo kvar i ert hem.

Detta brukar ingå i en bra livförsäkring

I en livförsäkring ingår oftast bara ett ersättningsbelopp som betalas ut som en klumpsumma i händelse av att försäkringstagaren skulle avlida. I en bra livförsäkring brukar detta ersättningsbelopp vara en stor summa, det vill säga 500 000 kronor eller mer.

Hitta en livförsäkring som passar din budget

En livförsäkring kostar i regel ett par hundralappar i månaden eller däromkring. Skillnaderna i pris mellan de olika bolagen är inte så stora. Dock är det viktigt att komma ihåg att ju högre ersättningsbelopp du väljer, desto dyrare blir livförsäkringen.

Ett bra tips är därför att fundera kring hur mycket du har råd att betala för din livförsäkring varje månad och sedan leta efter livförsäkringar i den prisklassen.

Viktiga saker att ha koll på när du tecknar en livförsäkring

När man tecknar en livförsäkring är det A och O att känna till hur stort ersättningsbeloppet är. Detta belopp är den summan som betalas ut till dina efterlevande i händelse av din död. Därmed är det enormt viktigt att kolla upp hur stor denna summa är hos de olika försäkringsbolagen innan du tecknar en livförsäkring.

Tips för att hitta den billigaste livförsäkringen

Ett bra tips för att hitta den billigaste livförsäkringen är att jämföra olika försäkringsbolag. Ett bra tips är att titta på de bolagen som listats i denna artikel då de har fått goda recensioner och är kända för att erbjuda livförsäkringar till ett bra pris.

Frågor och svar om livförsäkring

Frågor och svar om livförsäkring

Vad är en livförsäkring?

En livförsäkring är en försäkring som ger dina efterlevande rätt till ett stort engångsbelopp om du som försäkringstagare skulle avlida i förtid. En livförsäkring kan exempelvis ge dina efterlevande möjlighet att ha råd att bo kvar i ert hem.

Vad täcker en livförsäkring?

En livförsäkring täcker dödsfall, det vill säga om försäkringstagaren skulle avlida i förtid. Om försäkringstagaren avlider i förtid får dennes efterlevande ta del av en stor summa i form av en engångsersättning.

Varför är det viktigt att ha en livförsäkring?

Det är viktigt att ha en livförsäkring för att säkerställa att ens partner och barn har råd att bo kvar och fortsätta med sina fritidsaktiviteter även om man skulle avlida.

Hur väljer jag rätt livförsäkring för mig?

Det finns många faktorer som spelar in när man ska välja rätt livförsäkring. Det är väldigt viktigt att fundera kring hur stort försäkringsbelopp du vill ha. Ju högre försäkringsbelopp, desto dyrare blir livförsäkringen.

Vad bör jag tänka på när jag tecknar en livförsäkring?

När du tecknar en livförsäkring är det viktigaste att tänka på hur stort försäkringsbeloppet är. Det är denna summa som dina efterlevande kommer att få ta del av om du skulle avlida i förtid. En annan viktig faktor är att se över hur mycket livförsäkringen kostar varje månad.

Går det att teckna en livförsäkring med ett ersättningsbelopp på fem miljoner kronor?

Ja, hos JustinCase kan du teckna en livförsäkring med ett ersättningsbelopp på upp till sex miljoner kronor direkt online. Vill du teckna en livförsäkring med ett högre ersättningsbelopp än så går det att göra genom att kontakta en handläggare hos JustinCase.

Vem får ersättningen från min livförsäkring om jag skulle avlida?

Normalt sett får din partner i första hand ta del av beloppet, i andra hand dina barn om du har några. Hos många försäkringsbolag går det dock att själv bestämma vem som ska få ta del av ersättningen.

Finns det någon åldersgräns för livförsäkringar?

Ja, normalt sett har de flesta bolag en övre åldersgräns. Det är svårt att teckna en livförsäkring för den som har fyllt 65 år.

Försäkringsbolag vi jämför