Bästa inkomstförsäkringen 2024

Att ha en inkomstförsäkring är en stor trygghet eftersom man då kan vara säker på att man får en inkomst som går att leva på även om man skulle bli uppsagd från jobbet. När man letar efter en inkomstförsäkring vill man såklart hitta en sådan med så bra villkor som möjligt. I den här artikeln går vi igenom de bästa inkomstförsäkringarna som finns på marknaden.

Bra val i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här den populäraste inkomstförsäkringen för juni 2024.

Bra inkomstförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Konsumentförsäkring.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Dessa företag erbjuder den bästa inkomstförsäkringen

Dessa företag erbjuder de populäraste inkomstförsäkringarna

När det gäller att hitta den bästa inkomstförsäkringen så finns det två bolag som sticker ut lite extra. Dessa två försäkringsbolag har fått höga betyg och positiva omdömen i flertalet tester på nätet och många nöjda kunder vittnar om att deras inkomstförsäkringar är mycket bra. Dessa två populära bolag är KonsumentFörsäkring och Ledarna.

Konsumentförsäkring

KonsumentFörsäkring är ett bolag som erbjuder en väldigt populär inkomstförsäkring. Med en inkomstförsäkring från KonsumentFörsäkring får man rätt till ersättning om man skulle bli arbetslös. Försäkringen fungerar på så sätt att dne går in och ger dig ekonomsikt stöd för det plötsliga inkomstbortfallet så att du kan få upp till 80 procent av den lön som du hade innan inkomsten försvann.

Något som är viktigt att känna till är att om man är med i a-kassan så finns det ett tak som ligger på 33 000 kronor i månaden före skatt. Med en inkomstförsäkring kan man få hjälp att komplettera förlorad inkomst som överstiger taket som finns när det gäller a-kassan. På så vis är en inkomstförsäkring från KonsumentFörsäkring ett väldigt bra komplement till a-kassan och det kan ge större ekonomisk trygghet.

Det finns ytterligare viktiga skillnader mellan a-kassan och en inkomstförsäkring från KonsumentFörsäkring som är bra att känna till. Med a-kassan får du ut maximalt 80 procent av tidigare lön i 200 dagar. Efter dessa 200 dagar sjunker ersättningen till maximalt 70 procent av lönen under de efterföljande 100 dagarna.

Med en inkomstförsäkring från KonsumentFörsäkring får man istället ersättning i upp till 300 dagar om man blir uppsagd eller avskedad från sitt jobb och hamnar i arbetslöshet.

Hos Konsumentförsäkring har man dessutom möjligheten att teckna en inkomstförsäkring även om man är verksam som egenföretagare. För att kunna teckna försäkringen behöver man ha varit verksam som egenföretagare i samma firma i minst ett och ett halvt år. Inkomstförsäkringen gäller dock inte om du vid teckningstillfället varit medveten om att firman varit konkursmässig.

För att kunna teckna en inkomstförsäkring hos KonsumentFörsäkring behöver man leva upp till vissa krav. Bland annat behöver man vara fast bosatt i Sverige och ens arbete bör också ske i Sverige. Därtill behöver man också ha ett svenskt personnummer.

Ytterligare krav som KonsumentFörsäkring ställer för att man ska kunna teckna deras inkomstförsäkring är att man är minst 21 år gammal och ännu ej har fyllt 55 år. Man behöver också vara medlem i en a-kassa.

Den lägsta försäkringsbara inkomsten hos KonsumentFörsäkring är 30 001 kronor och den högsta inkomsten som man kan försäkra hos bolaget är 90 000 kronor före skatt.

För att teckna en inkomstförsäkring hos KonsumentFörsäkring behöver man också kunna identifiera sig med hjälp av BankID.

Fördelar

  • Det är lätt att teckna en inkomstförsäkring hos KonsumentFörsäkring.
  • Det går att försäkra inkomster upp till 30 000 kronor.
  • Även egenföretagare kan teckna en inkomstförsäkring hos KonsumentFörsäkring.

Nackdelar

  • Man får inte teckna inkomstförsäkringen om man är 55 år eller äldre.
  • Försäkringen gäller inte för inkomster över 90 000 kronor i månaden.
  • Månadspremien är hög för de högsta tillåtna inkomstnivåerna.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Ledarna

När man är medlem i Ledarna ingår en inkomstförsäkring i medlemskapet. Tillsammans med a-kassan täcker försäkringen upp till omkring 80 procent av lönen om man ofrivilligt skulle bli arbetslös. Inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet gäller alla månadslöner upp till 80 000 kronor i månaden före skatt.

För att kunna få ersättning via Ledarnas inkomstförsäkring behöver man uppfylla samtliga villkor i försäkringen. Villkoren står Bliwa för då det också är Bliwa som är försäkringsgivare gör inkomstförsäkring.

En inkomstförsäkring från Ledarna fungerar på så vis att den kompletterar den ersättning som man får från a-kassan. För att kunna få ersättning via Ledarnas inkomstförsäkring om du blir ofrivilligt arbetslös behöver du har rätt till en inkomstrelaterad ersättning från a-kassan utan avstängda dagar.

När man är medlem i Ledarna kan man enkelt få en bra överblick över sin inkomstförsäkring genom att logga in på Bliwa. Inne på Mina Sidor hos Bliwa kan den som är medlem i Ledarna enkelt hitta information om sin inkomstförsäkring. Man har också möjlighet att teckna tilläggsförsäkringar samt att ansöka om ersättning. För att logga in hos Bliwa behöver man legitimera sig med hjälp av BankID.

Något som är viktigt att tänka på när man har en inkomstförsäkring från Ledarna är att se till att man har försäkrat rätt inkomst. Detta kan man enkelt kontrollera genom att logga in hos Bliwa och byta inkomstintervall om ens nuvarande inkomst är högre eller lägre än den angivna inkomsten.

Något som är väldigt bra med Ledarnas inkomstförsäkring är att alla medlemmar har möjlighet att teckna en tilläggsförsäkring om man vill försäkra en inkomst som är större än 80 000 kronor i månaden. Det går också att teckna en tilläggsförsäkring om man vill få ersättning under en längre tid än 150 dagar.

Med tilläggsförsäkringarna kan man lägga till 100 extra dagar och försäkra sin inkomst upp till 120 000 kronor i månaden.

För att inkomstförsäkringen ska gälla behöver man som sagt uppnå vissa villkor. Först och främst behöver man vara medlem i Ledarna och man får heller inte ha fyllt 66 år. För att ha rätt till ersättning behöver man ha varit medlem i minst 12 månader. Det går också bra om man har varit medlem i ett annat fackförbund med en inkomstförsäkring som är likvärdig den som Ledarna erbjuder i minst 12 månaders tid.

Ett annat villkor för att man ska få ut ersättning från sin inkomstförsäkring från Ledarna är att man blivit beviljad ersättning av svensk a-kassa.

Fördelar

  • De erbjuder tilläggsförsäkringar så att man kan försäkra inkomst upp till 120 000 kronor.
  • Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet hos Ledarna.
  • Inkomstförsäkringen gäller alla som är 65 år eller yngre.

Nackdelar

  • Inkomstförsäkringen administreras hos en extern aktör.
  • Inkomstförsäkringen gäller inte för den som är 66 år eller äldre.
  • Tilläggsförsäkringarna ger få extra dagars ersättning.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Därför är en inkomstförsäkring viktig

Därför är en inkomstförsäkring viktig

Om man oväntat skulle bli arbetslös mot sin vilja är det viktigt att ha en inkomstförsäkring. Genom att ha en inkomstförsäkring får man rätt till ersättning vilket gör att man har råd att betala sina räkningar samt upprätthålla den levnadsstandard man är van vid medan man är arbetslös och söker ett nytt arbete.

Utan en inkomstförsäkring riskerar bortfallet av inkomst att bli väldigt kännbart på ett negativt sätt.

Detta brukar ingå i en bra inkomstförsäkring

När man tecknar en inkomstförsäkring är det A och O att ersättning när man blir ofrivilligt arbetslös ingår. De flesta bolag som erbjuder en inkomstförsäkring kräver att man ska vara medlem i en svensk a-kassa för att kunna teckna inkomstförsäkringen.

Ersättningen från a-kassan kompletterat med ersättningen från inkomstförsäkringen ska göra så att man under en period får ut omkring 80 procent av den inkomst som man tidigare hade.

Till en bra inkomstförsäkring brukar man också kunna teckna tilläggsförsäkringar för att försäkra högre inkomstnivåer samt erbjuda fler ersättningsdagar.

Hitta en inkomstförsäkring som passar dig

För att hitta en bra inkomstförsäkring som passar dig är det viktigt att jämföra flera olika erbjudanden. Det är också viktigt att läsa igenom de olika försäkringarnas villkor för att säkerställa att du hittar en försäkring som passar dig.

Hos vissa bolag finns olika åldersgränser, såväl övre som undre sådana, som gäller för att man ska få teckna en inkomstförsäkring. I de fallen är det viktigt att se till så att du är i en ålder där du tillåts teckna den försäkringen. Läs även igenom övriga villkor för att se till att inkomstförsäkringen passar dig.

Viktiga saker att ha koll på när du tecknar en inkomstförsäkring

Här är de viktigaste frågorna att ställa för att ha koll på det viktigaste när du tecknar en inkomstförsäkring:

  • Hur hög inkomst kan man försäkra?
  • Hur många ersättningsdagar ingår i försäkringen?
  • Vilka villkor måste man uppfylla för att få teckna inkomstförsäkringen?

Tips för att hitta den billigaste inkomstförsäkringen

Det bästa tipset för att hitta den billigaste inkomstförsäkringen är att surfa in hos de olika bolagen och att jämföra priserna. De flesta bolag som erbjuder inkomstförsäkringar har detaljerade tabeller där du kan se hur mycket försäkringen kommer att kosta dig om du vill försäkra hela din inkomst.

Frågor och svar om inkomstförsäkringar

Frågor och svar om inkomstförsäkringar

Vad är en inkomstförsäkring?

En inkomstförsäkring är en försäkring som skyddar en mot plötsligt inkomstbortfall om man skulle bli ofrivilligt arbetslös. Normalt sett ger en inkomstförsäkring tillsammans med a-kassan en ersättning som täcker cirka 80 procent av den lön man haft.

Vad täcker en inkomstförsäkring?

En inkomstförsäkring ger ersättning utöver den ersättning man får från a-kassan om man skulle bli arbetslös. Ofta ger en bra inkomstförsäkring ersättning som täcker 80 procent av den lön man tidigare hade i omkring 200 dagar.

Varför är det viktigt att ha en inkomstförsäkring?

En inkomstförsäkring är väldigt viktig att ha för att skydda din inkomst om du av någon anledning plötsligt skulle bli arbetslös. Att ha en inkomstförsäkring är ett sätt att se till att du har råd att betala för dina fasta utgifter samt att upprätthålla din levnadsstandard om du skulle bli arbetslös.

Hur väljer jag rätt inkomstförsäkring för mig?

Ett bra sätt att jämföra inkomstförsäkringar är att se efter vad som ingår i de olika erbjudandena som finns. Var också noga med att se efter om det finns en tilläggsförsäkring så att du kan försäkra hela din inkomst.

Vad bör jag tänka på när jag tecknar en inkomstförsäkring?

En av de viktigaste sakerna att tänka på är hur stort belopp du kan försäkra hos de olika bolagen. En annan viktig faktor är hur många ersättningsdagar som ingår. Dessa två faktorer är väldigt viktiga att tänka på när du tecknar en inkomstförsäkring.

Vilken inkomstförsäkring är bäst?

De inkomstförsäkringar som just nu är klart mest populära är de från KonsumentFörsäkring. Dessa inkomstförsäkringar erbjuder bra villkor och ger kunderna en stor trygghet.

Gäller min inkomstförsäkring om jag säger upp mig från mitt arbete?

Nej, om du själv väljer att säga upp dig så gäller inte inkomstförsäkringen. För att kunna ta del av inkomstförsäkringen krävs det att din arbetsgivare väljer att säga upp dig.

Vad händer om jag inte uppfyller villkoren för min inkomstförsäkring?

Om du inte uppfyller villkoren för din försäkring kan det leda till att din försäkring inte gäller om du skulle stå utan inkomst. Var noga med att se efter att du uppfyller villkoren som gäller innan du tecknar en inkomstförsäkring.

Försäkringsbolag vi jämför