ICA Försäkring

ICA försäkring är en del av ICA-koncernen och de erbjuder ett brett utbud av försäkringar. I sitt utbud har de bland annat hemförsäkringar, bilförsäkringar, reseförsäkringar och djurförsäkring. De erbjuder även försäkringar för företag. ICA försäkring har som mål att erbjuda försäkringar med schyssta villkor till ett bra pris.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

Dessa typer av försäkringar erbjuder ICA försäkring

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag som erbjuder olika typer av försäkringar för privatpersoner och företag. Företaget är en del av ICA-koncernen och har funnits sedan 2006. Deras mål är att erbjuda kunderna lättillgängliga och konkurrenskraftiga försäkringar.

ICA försäkring erbjuder en populär bilförsäkring som ger ett bra skydd till ett bra pris. Något som är unikt med ICA försäkring är att de har som kundlöfte att inte höja priset på bilförsäkringen under de första fem åren, förutsatt att kunden inte får någon skada på sin bil. En annan sak som har gjort att deras bilförsäkring är väldigt populär är att trafikolycksfall och krishjälp efter en trafikolycka alltid ingår självrisk och helt utan extra kostnad.

ICA försäkring erbjuder också en hemförsäkring som ger ett omfattande skydd för hemmet och alla saker man förvarar i hemmet oavsett om man bor i en hyresrätt, bostadsrätt eller i en villa. ICA försäkring erbjuder också en särskild hemförsäkringar för studenter som bor på ett studentboende.

Om man tecknar en fordonsförsäkring hos ICA försäkring ingår ett heltäckande skydd för det fordon man försäkrar. Hos ICA försäkring kan man försäkra flera olika typer av fordon som exempelvis husvagn, husbil, snöskoter, moped och motorcykel.

ICA försäkring erbjuder även en mycket förmånlig båtförsäkring där både allrisk och båtassistans ingår utan extra kostnad. ICA försäkring ger dessutom rabatt på båtförsäkringen om man låser fast sin båt och låser in motorn på vintern.

I sitt utbud har ICA försäkring även flera olika typer av personförsäkringar, bland annat gravidförsäkring, barnförsäkring, livförsäkring och flera olika reseförsäkringar.

Slutligen går det också att försäkra sitt husdjur tack vare de djurförsäkringar som ICA försäkring erbjuder, bland annat hundförsäkring och kattförsäkring.

Här nedan finns mer detaljerad information om de olika försäkringar som ICA försäkring erbjuder:

Bilförsäkring hos ICA försäkring

När man tecknar en bilförsäkring hos ICA försäkring så kan man välja mellan tre olika typer av bilförsäkring: Trafik-, halv- och helförsäkring.

Med ICA försäkrings trafikförsäkring så ingår, utöver den obligatoriska försäkringen för alla som äger en bil som omfattar personskador och skador på andra personers fordon eller egendom, även försäkring mot trafikolycksfall samt krishjälp vid trafikolycka.

Med ICA försäkrings halvförsäkring så ingår allt som ingår i deras trafikförsäkring plus flera ytterligare skydd. Bland annat ingår även rätt till ersättning vid skador som uppstår till följd av brand, stöld och inbrott. Dessutom ingår en allriskförsäkring som täcker skador på bilens inredning bland mycket annat.

ICA försäkrings halvförsäkring för bil passar perfekt för den som har en fabriksny bil och vill ha ett bra skydd eftersom garantin täcker kostnaderna för plåtskador. Den passar också utmärkt för alla som har en äldre bil där värdet har gått ned så pass mycket att man klarar sig utan ett vagnskadeskydd.

Med en helförsäkring från ICA försäkring ingår allt som ingår om man tecknar en halvförsäkring. Utöver det ingår också alla typer av plåt- och lackskador. Detta gäller oavsett om skadorna uppkommit till följd av en trafikolycka eller skadegörelse eller någon annan yttre händelse.

Hemförsäkring hos ICA försäkring

ICA försäkring är ett försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkringar för alla typer av boenden. I alla deras hemförsäkringar ingår en drulleförsäkring samt ett riktigt bra reseskydd. Något som är unikt med deras hemförsäkringar är att kunden har möjlighet att få ett presentkort som gäller hos ICA:s livsmedelsbutiker om kylskåpet eller frysen i kundens hem skulle gå sönder.

ICA försäkring erbjuder en populär hus- och villaförsäkring som innehåller allt som brukar ingå i en bra hemförsäkring, plus ytterligare skydd som skydd för själva huset men även för andra byggnader på tomten som till exempel garage, förråd eller växthus. Enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå har ICA försäkring det bästa grundskyddet av alla försäkringsbolag som erbjuder hus- och villaförsäkringar.

ICA försäkring erbjuder också populära hemförsäkringar för flera andra typer av boenden. Bland annat hyresrätt, bostadsrätt, fritidshus och studenthem.

Fordonsförsäkring hos ICA försäkring

ICA försäkring har ett av marknadens bredaste utbud när det gäller fordonsförsäkringar. Hos ICA försäkring kan man försäkra såväl husvagnar som husbilar men också mopeder, snöskotrar och släpvagnar. Dessutom erbjuder de också en mycket populär MC-försäkring.

När det gäller försäkringarna för husvagn och släpvagn kan man välja mellan hel- och halvförsäkring. Oavsett vilken försäkringsnivå man väljer så ingår alltid trafikolycksfall och krishjälp efter trafikolycka. Dessa tillägg kostar inget extra och man kan ta del av dessa utan att behöva betala någon självrisk.

Något som är väldigt uppskattat gällande ICA försäkrings MC försäkring är att det är en så kallad året runt-försäkring. Det innebär att priset anpassat efter säsong. Under vintern, då man inte använder sin motorcykel särskilt ofta, betalar man mindre. Skyddet är dock lika omfattande året om.

När det gäller husbilsförsäkringen hos ICA försäkring så ingår försäkring för själva husbilen men också för de saker som förvaras i husbilen upp till ett värde av 22 500 kronor. Om man dessutom har tecknat sin hemförsäkring hos ICA försäkring så är de tillhörigheter man förvarar i husbilen försäkrade upp till 122 500 kronor – eller 222 500 om man har tecknat paketet Hemförsäkring Plus hos ICA försäkring!

Båtförsäkring hos ICA försäkring

När man försäkrar sin båt hos ICA försäkring så ingår ett flertal saker i båtförsäkringen, bland annat en drulleförsäkring som ger ersättning om man exempelvis råkar tanka i drivmedel i vattentanken eller tappar bort nycklarna till båten. I försäkringen ingår också båtassistans, vilket innebär att man kan få hjälp dygnet runt om något skulle hända ute på sjön.

Något som är väldigt bra med ICA försäkrings båtförsäkring är att man får rabatt om man låser fast sin båt samt om man låser in båtens motor under vintern.

ICA försäkring erbjuder förmånliga villkor för alla som försäkrar sin segelbåt hos dem. Bland annat kan man få ersättning för skador på segel, rigg och mast om de har orsakats av hårt väder eller en vind på över tio sekundmeter. Man har också rätt till ersättning om man gått på grund, kantrat eller kolliderat med sin segelbåt.

Man kan även teckna en båtförsäkring för sin motorbåt hos ICA försäkring. Om man har försäkrat sin motorbåt hos ICA försäkring ingår flera skydd, bland annat täcker försäkringen stöld av motor. Man kan också få leverans av reservdelar eller bränsle på plats tack vare den båtassistans som ingår i försäkringen.

Personförsäkring hos ICA försäkring

ICA försäkring erbjuder en stor mängd personförsäkringar. De har allt från en olycksfallsförsäkring till olika reseförsäkringar som är anpassade efter hur länge du ska vara på resande fot.

ICA försäkrings barnförsäkring och gravidförsäkring är två personförsäkringar som är väldigt populära bland småbarnsföräldrar och blivande föräldrar.

ICA försäkring erbjuder också en förmånlig livförsäkring där den som tecknar försäkringen själv väljer hur stort belopp dennes efterlevande ska få. Hos ICA försäkringar kan man som lägst välja 500 000 kronor och som mest två miljoner kronor. Ju högre belopp man väljer, desto dyrare blir försäkringspremien.

Djurförsäkring hos ICA försäkring

ICA försäkring erbjuder också två populära djurförsäkringar i form av en kattförsäkring och en hundförsäkring.

I båda dessa försäkringar ingår gratis veterinärbesök digitalt via ICA försäkrings samarbetspartner FirstVet. Detta är något många hund- och kattägare tycker är väldigt förmånligt eftersom de därmed kan få gratis rådgivning gällande många olika skador och sjukdomar.

Något som sticker ut i positiv bemärkelse hos ICA försäkring är att hundägare som tecknat en hundförsäkring kan lägga till en livförsäkring för hunden. Med en sådan har hundägaren rätt till ersättning både om hunden dör eller om hunden blir så sjuk att en veterinär rekommenderar att hunden avlivas.

Hur skaffar jag en försäkring hos ICA Försäkring?

Hur skaffar jag en försäkring hos ICA försäkring?

För att skaffa en försäkring hos ICA försäkring kan du börja genom att besöka deras hemsida. På hemsidan kan du läsa om deras olika försäkringar och läsa mer om dem för att hitta en försäkring som passar din budget, dina önskemål och dina behov.

När du har hittat en lämplig försäkring kan du välja att antingen ansöka direkt online eller ringa deras kundtjänst för att få hjälp med din ansökan. Om du väljer att ansöka online kan du fylla i dina personuppgifter och information om det som ska försäkras direkt på ICA försäkrings hemsida.

Sedan är det bara att invänta en bekräftelse. Svårare än så är det inte att teckna en försäkring hos ICA försäkring!

Skaffa försäkring

Hur kommer man i kontakt med ICA försäkring?

För att komma i kontakt med ICA försäkring behöver man höra av sig till deras kundtjänst. ICA försäkring erbjuder en enkel och tillgänglig kundtjänst som är lätt att nå.

På deras hemsida finns det information om flera olika sätt att kontakta kundtjänst. Man kan välja att ringa dem på telefonnummer 0771-22 33 44, skicka ett mail till [email protected] eller använda deras chattfunktion på hemsidan.

Kundtjänst har öppet alla vardagar mellan kl. 8:00 - 18:00. Önskar man att skicka brev kan man göra det till adressen ICA Försäkring AB, Kundservice, Box 1225, 111 82 Stockholm.

ICA försäkring strävar efter att svara på alla kontaktförsök inom 24 timmar.

ICA försäkring får bra betyg när kunder får säga sitt

ICA försäkring brukar få mycket positiva omdömen från kunder på nätet. Många kunder verkar vara nöjda med företagets service och support. Många kunder verkar också tycka att ICA försäkring erbjuder konkurrenskraftiga priser på sina försäkringar.

Enligt Trustpilot har ICA försäkring ett genomsnittsbetyg på 4.5 av 5 stjärnor baserat på över 3500 omdömen.

Tre bra saker med ICA försäkring

  • De erbjuder ett stort utbud av olika försäkringar.
  • De har fina erbjudanden för kunder som är stammisar på ICA.
  • De har en proffsig och tydlig hemsida med massor av information.

Tre dåliga saker med ICA försäkring

  • Svårt att komma i kontakt med kundtjänst för frågor om djurförsäkring och båtförsäkring.
  • Höjer ofta premien för kunder som drabbats av skador eller olyckor.
  • Har fått negativ kritik för att utbetalningar dröjer länge.

Frågor och svar om ICA Försäkring

Vilka äger ICA försäkring?

ICA försäkring ägs av ICA Gruppen. ICA Gruppen är en av Nordens största detaljhandelskedjor och äger och driver ett antal olika affärsområden, inklusive ICA-butiker, Apotek Hjärtat, Rimi-butiker och ICA Banken. ICA Gruppen ägs till stor del av ICA AB, som i sin tur ägs av ett antal olika aktieägare.

Hur betalar man sina försäkringar hos ICA försäkring?

Hos ICA försäkring finns flera olika sätt att betala försäkringar. Den vanligaste metoden är att betala med autogiro, vilket innebär att man ger ICA försäkring tillåtelse att ta ut beloppet från ens bankkonto varje månad. Det går också att betala via faktura, via kort eller via ICA Banken.

Har ICA försäkring några mina sidor eller app?

Ja, ICA försäkring har mina sidor och en app som kunderna kan använda för att hantera sina försäkringar. På mina sidor kan man bland annat se sina försäkringar, hantera betalningar, skicka in skadeanmälningar och hämta ut blanketter. Appen gör det möjligt för kunderna att ha tillgång till sina försäkringar och information om dem i realtid, och man kan också använda den för att skicka in en skadeanmälan eller hämta ut blanketter.

Är ICA försäkring ett bra val?

Ja, ICA försäkring är ett mycket bra val. ICA är ett av Sveriges största, mest kända och mest pålitliga varumärken och deras försäkringsbolag håller samma höga standard som övrig verksamhet hos ICA. Vi har bara med bra val på sidan och ICA försäkring är tveklöst ett väldigt bra val.

Vad är ICA försäkring?

ICA försäkring är en försäkringsleverantör som ägs av ICA Gruppen. De erbjuder ett brett utbud av försäkringar, inklusive bilförsäkring, hemförsäkring, reseförsäkring och företagsförsäkring.

Kan jag teckna försäkringar online hos ICA försäkring?

Ja, det är möjligt att teckna försäkringar online hos ICA försäkring via deras hemsida och man kan även ringa till deras kundtjänst.

Hur gör jag en skadeanmälan hos ICA försäkring?

Det finns flera olika sätt att göra en skadeanmälan hos ICA försäkring. Man kan ringa till kundtjänst, skicka ett e-postmeddelande eller använda deras chattfunktion på hemsidan. Man kan också göra det via Mina sidor eller via ICA försäkring app.

Vilka typer av bilförsäkringar erbjuder ICA försäkring?

Hos ICA försäkring kan du teckna trafikförsäkring, halvförsäkring samt helförsäkring för din bil.

Se erbjudanden från ICA Försäkring

Försäkringsbolag vi jämför