JustInCase

Justincase är ett ganska nytt svenskt försäkringsbolag som specialiserat sig på livförsäkringar. Justincase affärsidé är att erbjuda prisvärda livförsäkringar med rejäla försäkringsbelopp på ett snabbt enkelt vis och utan krångel. Något som gör att Justincase sticker ut är att det går att teckna en livförsäkring direkt online. Om man gör det kan man välja ett engångsbelopp på mellan en och sex miljoner kronor som betalas ut till familjen ifall försäkringstagaren skulle avlida. Vill man ha ett högre belopp än så behöver man kontakta Justincase direkt.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

Justincase är specialister på livförsäkringar

Som vi nämner i denna texts inledning så är Justincase specialister på livförsäkringar. En livförsäkring hos Justincase tecknar man på nätet, om man vill, och försäkringen börjar då gälla omedelbart.

Här nedan följer mer matnyttig information om försäkringar hos Justincase:

Livförsäkringar hos Justincase

Justincase erbjuder en livförsäkring med en av marknadens lägsta avgifter. För att teckna en livförsäkring hos Justincase behöver man bara surfa in på deras hemsida och fylla i sina uppgifter. Det går att teckna en livförsäkring hos Justincase med ett försäkringsbelopp upp till sex miljoner kronor direkt via hemsidan. Det kan man göra hos Justincase utan krav på att genomgå en läkarundersökning först.

Alla som är mellan 18 och 64 år kan teckna Justincase livförsäkring via deras hemsida. Man får sedan behålla sin försäkring tills dess att man är 90 år gammal.

En livförsäkring hos Justincase är, precis som alla andra livförsäkringar, ett sätt att säkerställa att dina efterlevande klarar sig ekonomiskt ifall du skulle avlida i förtid. En livförsäkring är extra viktig för alla som har barn eller ett större bolån.

Syftet med Justincase livförsäkring är att hjälpa de efterlevande så att de kan bo kvar i sitt hem, ha ett omställningskapital som det går att leva på, gå ner i arbetstid om det så krävs, samt att anlita barnvakt och se till så att barnen har möjlighet att fortsätta med sina fritidsaktiviteter.

En stor fördel med Justincase livförsäkring är att man själv väljer vem som ska stå som förmånstagare. Om det värsta skulle inträffa så betalar Justincase ut pengarna direkt till den som du har valt som förmånstagares bankkonto.

En annan sak som är värd att notera med Justincase livförsäkring är att det inte finns någon bindningstid. Du kan alltså när som helst säga upp försäkringen om du av någon anledning skulle vilja det.

Efterlevandeförsäkring hos Justincase

En efterlevandeförsäkring hos Justincase är egentligen samma produkt som en livförsäkring, med skillnaden att namnet egentligen är mer rättvisande. En livförsäkring är ju inte en försäkring som syftar till att hålla någon vid liv, utan snarare en försäkring som hjälper efterlevande att ha en dräglig tillvaro om försäkringstagaren skulle dö i förtid.

Försäkringen, som alltså kan gå under namnen efterlevandeförsäkring eller livförsäkring, är ju egentligen till för den som förlorar sin partner. Att göra det är något av det värsta som en människa kan uppleva. Att bli ensam med barn att ta hand och är förstås jobbigt, men att dessutom klara av att sköta hela familjens stressfyllda vardag på egen hand kan lätt bli en för svår uppgift.

Att teckna en efterlevandeförsäkring hos Justincase är ett sätt för dig och din partner att bestämma vad som ska hända med familjen och familjens livsstil om någon utav er skulle avlida. Genom att teckna en efterlevandeförsäkring kan ni tillsammans säkerställa att familjen kan göra flera saker, exempelvis:

 • Bo kvar i er nuvarande bostad.
 • Låta barnen fortsätta med fritidsaktiviteter som är lite dyrare, exempelvis golf eller ridning.
 • Åka på semestrar utomlands.
 • Anlita en barnvakt som kan hjälpa till att avlasta i vardagen.
 • Anlita professionell hjälp med städningen hemma.

Priser och belopp med Justincase livförsäkring

Med Justincase livförsäkring kan du själv välja vilket försäkringsbelopp du vill ha. Allt ifrån en miljon kronor och upp till sex miljoner kronor. Vad kostnaden för din livförsäkring blir beror på hur stort försäkringsbelopp du har valt samt hur gammal du är.

Den billigaste livförsäkringen som går att välja är som sagt den med ett försäkringsbelopp på en miljon kronor. En person som är 18 år gammal och väljer den försäkringen får betala 42 kronor i månaden. Samma försäkring för en 64-åring kostar 595 kronor per månad.

Dyrast blir försäkringen om man väljer ett försäkringsbelopp på 6 miljoner kronor. För en 18-åring kostar denna försäkring 171 kronor i månaden medan samma försäkring för en 64-åring kostar 3489 kronor i månaden hos Justincase.

Dessa belopp är alltså de lägsta och högsta som går att få om man tecknar försäkringen direkt på Justincase hemsida. Det går att teckna en livförsäkring med ett högre försäkringsbelopp, men då måste man kontakta Justincase direkt.

Familjen blir förmånstagare med en livförsäkring från Justincase

Med Justincase livförsäkring kan man vara trygg i vetskapen om att ens partner och ens familj får ta del av försäkringsbeloppet om man skulle avlida. Med Justincase livförsäkring är det nämligen familjen som står som förmånstagare. I första hand är det försäkringstagarens partner som blir förmånstagare, i andra hand eventuella barn.

Man kan givetvis själv ändra sin livförsäkring om man vill att någon annan ska vara förmånstagare. Med Justincase livförsäkring kan man enkelt ändra till att exempelvis en förälder, ett syskon eller en vän står som förmånstagare om man så önskar. Detta görs genom att man ändrar förmånstagarförordnande för sin livförsäkring. Detta kan man göra inne på Mina Sidor hos Justincase.

Om man lever i en relation där man har ett barn från en tidigare relation, vilket gör att den nya partnern blir en bonusföräldern, så behöver man inte ha barnet som förmånstagare. Det går att ändra så att din partner istället blir förmånstagare. På detta sätt kan ditt barn få sitt arv samtidigt som din partner kan bo kvar.

Utbetalning av Justincase livförsäkring

Vid ett scenario där du har tecknat en livförsäkring hos Justincase och sedan avlider i förtid kommer det försäkringsbelopp du har valt att betalas ut till den du har valt som förmånstagare. Pengarna betalas ut kontant och sätts in på förmånstagarens bankkonto.

Något som kan vara väldigt skönt att känna till är att förmånstagaren inte behöver betala någon skatt på de pengarna. De är nämligen helt och hållet skattefria.

Notera också att du kan välja att ha fler än en förmånstagare. Om du exempelvis vill dela upp beloppet som betalas ut mellan din partner och vuxna barn så är det fullt möjligt att göra det. Du lägger då till samtliga personer som du vill ska få ta del av försäkringsbeloppet som förmånstagare.

Justincase livförsäkring gäller i hela världen

Något som är värt att notera gällande livförsäkringarna från Justincase är att de gäller i hela världen. Det spelar ingen roll om den som tecknar en sådan försäkring skulle avlida under en arbetsresa utomlands eller på en utlandssemester – livförsäkringen gäller oavsett.

Något som många kanske inte känner till är att den gäller även för personer som flyttar ifrån Sverige och bosätter sig utomlands. Om man flyttar utomlands måste man dock meddela Justincase och uppdatera sina uppgifter hos försäkringsbolaget.

Skillnader mellan ett vanligt bolåneskydd och en livförsäkring hos Justincase

Många svenskar har idag ett bolåneskydd. Det är en typ av försäkring som betalar delar av eller hela bostadslånet om den som har tecknat försäkringen skulle avlida.

Det påminner med andra ord om en livförsäkring men det finns viktiga skillnader. Den största och viktigaste skillnaden är att med ett bolåneskydd står banken som förmånstagare. Det innebär att pengarna oavkortat går till att skriva av bolånet. Ett traditionellt bolåneskydd betalar som mest ut tre miljoner kronor, till skillnad från en livförsäkring från Justincase som betalar ut upp till sex miljoner skattefritt utan läkarundersökning.

En annan viktig skillnad är att ett traditionellt bolåneskydd ofta har dyra premier medan en livförsäkring hos Justincase generellt sett är billigare, speciellt för yngre personer som har väldigt billiga premier hos Justincase.

Med en livförsäkring från Justincase är det inte banken som står som förmånstagare. Det är den eller de personer som den som tecknar försäkringen själv väljer, till exempel ens partner eller ens barn.

Hur skaffar jag en försäkring hos JustInCase?

Hur skaffar jag en försäkring hos Justincase?

Om du vill teckna en försäkring hos Justincase kan du välja mellan att göra det direkt via deras hemsida eller att kontakta Justincase. Det alternativ som går fortast är genom att teckna försäkringen direkt via Justincase hemsida. För att göra det behöver du först och främst surfa in på deras hemsida.

När du tagit dig in på Justincase hemsida finns det en knapp där det står “Teckna livförsäkring”. Eftersom livförsäkring är den enda försäkringen som Justincase erbjuder så kan man bara teckna en försäkring genom att trycka på den knappen.

När man tecknar en livförsäkring på Justincase hemsida så kan man teckna ett försäkringsbelopp upp till sex miljoner kronor utan att göra någon läkarundersökning. Du fyller helt enkelt i din aktuella ålder och väljer sedan hur stort försäkringsbelopp du vill ha. När du har gjort det ser du vad livförsäkringen kommer att kosta dig varje månad.

För att köpa försäkringen till det pris du erbjuds så klickar du bara på knappen “Köp nu” och bekräftar köpet med hjälp av BankID.

Skaffa försäkring

Hur kommer man i kontakt med Justincase?

För att komma i kontakt med Justincase behöver man höra av sig till deras kundtjänst. Detta gör man genom att ringa eller genom att skicka e-post. Vilka öppettider Justincase kundtjänst har är inte känt då de inte skriver ut några tider på sin hemsida.

På sin hemsida har Justincase dock en vanliga frågor-sektion där det finns massor av svar på vanliga frågor som kunder brukar ställa. Om man har en allmän fråga går det oftast fortare att hitta svaret där än att höra av sig till kundtjänst.

Justincase får ofta positiva recensioner

Justincase är ett försäkringsbolag som ofta får positiva recensioner när olika sajter på nätet säger sitt. Hos försäkra.se, som är en sajt som recenserar olika försäkringsbolag, har Justincase fått betyget 4,5 av 5 möjliga vilket får anses vara ett väldigt bra betyg.

Det finns flera olika anledningar till att Justincase ofta får höga betyg och positiva omdömen. En sådan anledning är att de numera har en automatiserad process för hälsokontroll direkt på sin hemsida, vilket gör att kunden får ett prisförslag direkt på skärmen. Detta är en mycket uppskattad funktion.

Tre bra saker med Justincase

 • Erbjuder möjligheten att teckna en livförsäkring online.
 • Har en bra hemsida med massor av information om livförsäkringar.
 • Erbjuder livförsäkringar med stora belopp.

Tre dåliga saker med Justincase

 • Erbjuder bara en typ av försäkring, nämligen livförsäkring.
 • Har för tillfället ingen app.
 • Saknar en chattfunktion på sin hemsida vilket är något som många andra försäkringsbolag har.

Frågor och svar om JustInCase

Vilka äger Justincase?

Justincase ägs av företagets grundare Björn Häggelin. Sedan 2021 äger han det tillsammans med investmentbolaget Spiltan Invest som då gjorde en större investering i Justincase.

Hur betalar man sina försäkringar hos Justincase?

Det går att betala sin försäkring hos Justincase på flera sätt. Det absolut vanligaste är att gå in på sitt bankkonto och sätta upp ett autogiro. Det går också bra att betala på andra sätt, till exempel via e-faktura.

Har Justincase några mina sidor eller app?

Ja, Justincase har funktionen mina sidor där kunder kan logga in och hitta information om sin försäkring. I dagsläget har Justincase ingen app.

Är Justincase ett bra val?

Ja, Justincase är ett av de absolut bästa försäkringsbolagen på marknaden när det gäller livförsäkringar. Vi har bara med bra val här på sidan och Justincase är utan tvekan ett sådant.

Vilka försäkringar erbjuder Justincase?

Justincase erbjuder endast livförsäkringar. Bolaget har specialiserat sig på just livförsäkringar och satsar helhjärtat på det.

Finns det någon åldersgräns för Justincase livförsäkring?

Ja, det finns en åldersgräns för att få teckna en livförsäkring hos Justincase. Man får vara som mest 64 år när man tecknar den. Man kan sedan behålla försäkringen tills man är 90 år gammal.

Gäller Justincase livförsäkring utomlands?

Ja, försäkringen gäller i hela världen.

Kan man teckna en livförsäkring hos Justincase som ger mer än 6 miljoner kronor?

Ja, det går att teckna en livförsäkring som ger ett högre belopp. För att göra det behöver man först göra en läkarundersökning. Undersökningen bekostas av Justincase.

Se erbjudanden från JustInCase

Försäkringsbolag vi jämför