Bästa personförsäkringen 2024

Det finns många olika personförsäkringar att välja mellan och att skaffa en sådan är ett bra sätt att ordna allt från att du får pengar om du skulle drabbas av en olycka till att du får en inkomst även om du skulle bli arbetslös. I den här texten går vi igenom allt du behöver veta om personförsäkringar.

Bra val i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste personförsäkringarna för juni 2024.

Bra personförsäkringar #1

På plats 1 hittar vi ICA Försäkring.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Tips på de bästa personförsäkringar som går att teckna

Tips på bra personförsäkringar som går att teckna

Det finns många olika personförsäkringar att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för ens specifika behov. De två bästa försäkringsbolagen när det gäller olika personförsäkringar är ICA försäkring, som ofta får mycket höga betyg och goda omdömen när personförsäkringar recenseras på nätet.

ICA Försäkring

ICA försäkring erbjuder ett brett utbud av personförsäkringar, inklusive livförsäkring, olycksfallsförsäkring och sjukvårdsförsäkring.

En av sakerna som är bra med ICA försäkring är att de har mycket låga självrisker för sina försäkringar, vilket innebär att man inte behöver betala så mycket själv om man skulle drabbas av en olycka eller bli sjuk.

ICA försäkring har också marknadens största utbud av personförsäkringar. Deras katalog innehåller bland annat olycksfallsförsäkring, barnförsäkring, gravidförsäkring, livförsäkring och bolåneskydd.

När det gäller personförsäkringar är ICA försäkring utöver sitt stora utbud även välkänt för sin förmånliga olycksfallsförsäkring. Alla som funderar på att teckna en olycksfallsförsäkring bör kolla in ICA försäkring och deras erbjudande eftersom det är ett av de klart bästa på marknaden.

Med en olycksfallsförsäkring från ICA försäkring behöver man inte betala någon självrisk om man skulle bli skadad. Deras olycksfallsförsäkring gäller också utomlands i upp till 12 månader, vilket innebär att de allra flesta kunderna också har nytta av sin olycksfallsförsäkring om något skulle inträffa när de är på semester utomlands.

En annan sak som gjort att många anser att ICA försäkring erbjuder bäst personförsäkringar är att man kan medförsäkra både partner och barn till ett billigare pris.

Fördelar

  • De erbjuder ett stort utbud av olika försäkringar.
  • De har fina erbjudanden för kunder som är stammisar på ICA.
  • De har en proffsig och tydlig hemsida med massor av information.

Nackdelar

  • Svårt att komma i kontakt med kundtjänst för frågor om djurförsäkring och båtförsäkring.
  • Höjer ofta premien för kunder som drabbats av skador eller olyckor.
  • Har fått negativ kritik för att utbetalningar dröjer länge.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

En personförsäkring är en väldigt viktig försäkring

En personförsäkring är en väldigt viktig försäkring

En personförsäkring är en försäkring som går ut på att skydda dig mot ekonomiska förluster i händelse av olycka, skada eller sjukdom. Det finns många olika typer av personförsäkringar att välja mellan och det finns även många olika försäkringsbolag på marknaden som erbjuder sådana, till exempel ICA försäkring och Gjensidige, för att nämna två populära bolag.

Det finns många anledningar till varför man ofta tjänar på att teckna en personförsäkring. För det första kan ett olycksfall eller en allvarlig sjukdom leda till höga kostnader för sjukvård och rehabilitering. En personförsäkring kan hjälpa till att täcka dessa kostnader, så att du inte behöver oroa dig för ekonomiska problem under en svår tid.

För det andra kan en personförsäkring ge dig ekonomiskt stöd om du inte kan arbeta på grund av en skada eller en sjukdom. Det kan vara svårt att få ekonomin att gå ihop om du plötsligt tappar din inkomst, men en inkomstförsäkring kan hjälpa dig att hålla dig flytande under tiden du är sjuk eller skadad. Ett försäkringsbolag som erbjuder en bra inkomstförsäkring är Konsumentförsäkring.

En annan viktig typ av personförsäkring är livförsäkring, som ger ekonomiskt stöd till din familj om du avlider. Det kan vara svårt att tänka på vad som skulle hända med din familj om du inte var här längre, men en livförsäkring kan ge dig tröst i vetskapen om att de skulle ha ekonomiskt stöd i en svår tid.

Detta ingår i olika typer av personförsäkringar

När man tecknar en personförsäkring väljer man ofta en specifik försäkring som skyddar dig eller dina nära och kära mot något särskilt. Det finns många olika personförsäkringar men några exempel på sådana är olycksfallsförsäkring, sjukdomsförsäkring, livförsäkring, barnförsäkring och gravidförsäkring.

De flesta försäkringsbolag som erbjuder personförsäkringar erbjuder dessa i många olika varianter. Exempelvis hos ICA försäkring, som är ett väldigt populärt försäkringsbolag när det gäller just personförsäkringar, finns alla dessa nyss nämnda olika typer av personförsäkringar.

Den förmodligen vanligaste typen av personförsäkring är en olycksfallsförsäkring. Det är en försäkring som skyddar mot olyckor som händer på fritiden. De flesta vuxna och barn är redan försäkrade mot olyckor på arbetstid eller skoltid genom sin arbetsgivare, sitt fackförbund eller sin skola, men för att vara skyddad mot olyckor som händer på fritiden så behöver man komplettera redan befintliga försäkringar med en olycksfallsförsäkring.

ICA försäkring erbjuder som sagt en väldigt populär olycksfallsförsäkring. Två saker som har gjort att den har blivit så populär är att försäkringen gäller för hela familjen dygnet runt, samt att man inte behöver betala någon självrisk om någon som omfattas av försäkringen skulle bli skadad.

Med en bra olycksfallsförsäkring, som till exempel den från ICA försäkringar, kan man också få ersättning för kostnader vid vård, sjukresor och mediciner som är nödvändiga på grund av skadan.

En annan vanlig typ av personförsäkring är en sjukvårdsförsäkring. Det är en försäkring som täcker kostnader för sjukvård om man skulle bli sjuk eller skadad och behöva exempelvis specialistvård. En populär aktör när det gäller sjukvårdsförsäkringar är Gjensidige som erbjuder flera olika paket gällande just sjukvårdsförsäkringar.

Deras sjukvårdsförsäkring träder in om man skulle fastna i en vårdkö med långa väntetider till specialistvård eller en operation. Med en sjukvårdsförsäkring från Gjensidige får man tillgång till kvalificerad sjukvårdsrådgivning via telefon, men man är också garanterad ett specialistbesök inom åtta dagar och en operation på ett privatsjukhus inom bara 18 dagar.

En barnförsäkring är också en väldigt populär typ av personförsäkring som många väljer att teckna för att skydda sina barn. Detta är en typ av personförsäkring som kan ge kunden rätt till ersättning och hjälp om barnet skulle bli sjukt eller råka ut för en olycka. Försäkringen kan till exempel täcka kostnader för om barnet behöver vårdas på sjukhus.

En annan sak som en barnförsäkring kan bidra med är ersättning för rehabilitering. I de flesta barnförsäkringarna ingår också invaliditetsersättning som betalas ut om barnet skulle få en bestående nedsättning.

ICA försäkring är ett försäkringsbolag som är väldigt populärt när det gäller barnförsäkringar. I deras barnförsäkring ingår kristerapi för såväl barnet som hela familjen ifall olyckan skulle vara framme.

En barnförsäkring är en typ av personförsäkring man kan teckna så fort barnet är fött om man så önskar. Det kan vara en bra idé att teckna en barnförsäkring redan efter hemkomsten från BB eftersom barnet då får ett bra skydd om den skulle råka ut för någon av de allvarligare sjukdomar som kan drabba bebisar.

En barnförsäkring gäller normalt sett till och med att barnet fyllt 25 år.

Tips för att välja rätt personförsäkring

När man ska välja en personförsäkring finns det flera bra tips man kan följa för att hitta den personförsäkring som passar en själv bäst. Ett bra tips är att börja med att fundera på vilken typ av personförsäkring man vill teckna. Vill man ha täckning för olycksfall på fritiden eller ifall man skulle drabbas av sjukdom? Eller är man nöjd med det skydd man själv har men vill försäkra barnen? Eller vill man rentav teckna ett bolåneskydd för att veta att man kommer att ha råd att betala av huslånet oavsett vad som händer?

Oavsett vilken typ av personförsäkring man letar efter så är det viktigt att ha en klar bild av vilken typ av personförsäkring man vill teckna innan man börjar leta.

Ett annat bra tips är att börja med att kolla efter personförsäkringar hos de försäkringsbolag som har bäst rykte och som allmänt anses vara bland de bästa på marknaden när det gäller just personförsäkringar. Ett försäkringsbolag som har mycket gott rennommé är ICA försäkring.

Ett annat bra tips är att titta vilka tilläggsförsäkringar som man kan teckna med de olika personförsäkringarna som finns. Med hjälp av rätt tillval kan man själv skräddarsy sin personförsäkring och samtidigt se till att få ett bra pris för en försäkring som täcker allt som man vill ha täckning för.

Dessa olika typer av personförsäkringar finns att välja mellan

Som vi har varit inne på högre upp i denna artikeln så finns det ett stort utbud av olika personförsäkringar att välja mellan.

Hos ICA försäkring och Justincase hittar man livförsäkringar som är väldigt populära. En livförsäkring är kort och gott en försäkring som ger dina efterlevande ekonomisk ersättning ifall du skulle avlida.

När du tecknar en livförsäkring hos exempelvis Justincase så väljer du själv hur stort ersättningsbeloppet som ska betalas ut i händelse av din död ska vara. Ju högre ersättningsbelopp du väljer, desto högre blir premien för försäkringen.

En annan vanlig personförsäkring är en olycksfallsförsäkring. Det är en försäkring som i första hand syftar till att man ska vara skyddad dygnet runt. Om olyckan skulle vara framme på arbetsplatsen eller i skolan så täcks denna olycka normalt sett av en redan existerande försäkring. Men om något händer på fritiden är det viktigt att ha en olycksfallsförsäkring.

Ett annat viktigt syfte med att teckna en olycksfallsförsäkring är för att se till så att man får ekonomiskt stöd om man skulle råka ut för en olycka som innebär att man invalidiseras eller får nedsatt arbetsförmåga.

En viktig typ av personförsäkring är inkomstförsäkring. Det är en typ av försäkring som alla som har ett arbete kan teckna. Om man sedan skulle bli uppsagd från sitt jobb eller inte kunna arbeta på grund av sjukdom eller skada så har man rätt till ekonomiskt stöd varje månad genom sin inkomstförsäkring.

En populär inkomstförsäkring är Konsumentförsäkring som erbjuder väldigt bra villkor. Med en inkomstförsäkring från Konsumentförsäkring får man, tillsammans med pengarna från a-kassan, i vanliga fall ut mellan 70 och 80 procent av sin tidigare inkomst om man plötsligt skulle bli arbetslös.

Även för kvinnor som är gravida finns det en personförsäkring och denna kallas allmänt för en gravidförsäkring. Den mest populära gravidförsäkringen på marknaden är den som ICA försäkring erbjuder. Med deras gravidförsäkring ingår skydd för den gravida kvinnan, partnern och barnet. Skyddet gäller från gravidvecka 22 till och med det datum då bebisen fyller sex månader.

En bra gravidförsäkring som den som ICA försäkring erbjuder innehåller skydd mot olyckor, skador och sjukdomar som kan inträffa under graviditeten eller kort därefter. Med en gravidförsäkring från ICA försäkring kan man till exempel få ekonomisk ersättning och hjälp om det skulle hända något under graviditeten eller i samband med förlossningen. Den täcker sådant som komplikationer, olyckor, sjukdomar och dödsfall, för att ta några exempel.

Viktigt att tänka på innan du tecknar en personförsäkring

Innan man tecknar en personförsäkring är det viktigt att man tänker på ett visst antal saker. Först och främst är det viktigt att välja ett pålitligt försäkringsbolag. Om man vänder sig till stora försäkringsbolag som har ett väldigt gott rykte när det gäller personförsäkringar, som till exempel ICA försäkring, så kan man vara trygg.

En annan sak som är väldigt viktig att tänka på gällande just personförsäkringar är att det finns många olika typer av personförsäkringar som man kan teckna. Vill man till exempel teckna en livförsäkring så finns det nya, spännande alternativ som Justincase som absolut kan vara värda att kolla in.

En personförsäkring täcker ofta bara i specifik ändamål, till exempel så skyddar en barnförsäkring ens barn endast mot olyckor och sjukdomar. Vill man försäkra de vuxna i familjen mot olyckor som kan ske utanför arbetstid så kan det vara en god idé att teckna en olycksfallsförsäkring.

Det är också viktigt att tänka på att ta reda på hur man gör en skadeanmälan hos det försäkringsbolag du har valt att teckna en personförsäkring hos. Om oturen eller olyckan skulle vara framme är det bra att känna till hur man ska gå tillväga för att skicka in din skadeanmälan så att detta sker så snart som möjligt efter skadetillfället.

Tips för att hitta den billigaste personförsäkringen

Tips för att hitta den billigaste personförsäkringen

Om man letar efter den billigaste personförsäkringen på marknaden finns det flera saker som man bör tänka på.

Först och främst är det viktigt att fundera på vilken typ av personförsäkring man vill teckna och vad man vill ska ingå i den. Om man har en bra bild över vad man vill ska ingå i sin försäkring samt vad man behöver ha täckning för så kan man välja bort tillval eller försäkringar där man annars behöver betala för sådant som man inte behöver.

Ytterligare ett tips är att titta efter vilka rabatter och erbjudanden de olika försäkringsbolagen erbjuder. Ett bra exempel är att man ofta kan försäkra sin partner och sina barn till ett billigare pris hos ICA försäkring om man redan själv har tecknat en försäkring hos dem.

Enkla sätt att byta en personförsäkring

Att byta personförsäkring från ett försäkringsbolag till ett annat är ofta en mycket enkel process. Det finns dock ett par saker man bör ha i åtanke om man vill byta personförsäkring.

Det första är att kolla igenom alla erbjudanden och villkor det försäkringsbolag du vill byta till har så att du har koll på vad den nya försäkringen innebär redan innan du tecknar den.

Om man ska byta personförsäkring är det bra att välja ett stort och pålitligt bolag som under flera års tid har fått höga betyg för sina personförsäkringar.

Ett annat bra tips när man ska byta personförsäkring är att kolla om det nya försäkringsbolaget kan ta hand om flytten. Många försäkringsbolag på marknaden på göra det och det är väldigt smidigt för dig som kund.

Ta reda på vilka personförsäkringar du redan har

Personförsäkringar är viktiga för att skydda dig och din familj mot oväntade händelser som skulle kunna leda till ekonomiska problem. Det är därför en bra idé att ta reda på vilka personförsäkringar du redan har. Du skulle kanske bli förvånad över att du redan har försäkringar genom din anställning, medlemskap i fackförbund eller medlemskap i föreningar.

Så innan du köper nya försäkringar, undersök vad som redan finns. Detta kan hjälpa dig att undvika onödiga utgifter och se till att du har det skydd du behöver. Kontakta din arbetsgivare, fackförbund eller förening för att ta reda på vad som ingår i ditt medlemskap. Om du är osäker på vad som ingår i dina befintliga försäkringar, är det alltid en bra idé att kontakta försäkringsbolaget och fråga.

Så tveka inte att undersöka vad som redan finns tillgängligt för dig – det kan göra en stor skillnad i din försäkringsportfölj.

Personförsäkringar kan tecknas som gruppförsäkring

En gruppförsäkring är en typ av personförsäkring som erbjuds till en grupp av personer, oftast via deras arbetsgivare eller en organisation. Istället för att var och en person ska teckna en egen försäkring, så erbjuds försäkringen till hela gruppen som ett paket.

Det finns flera fördelar med att ha en gruppförsäkring jämfört med att teckna enskilda försäkringar. För det första är det ofta billigare att teckna en gruppförsäkring, eftersom försäkringsbolaget ofta ger rabatter till större grupper. Detta innebär att försäkringen är mer tillgänglig för personer med en lägre inkomst eller som inte annars skulle kunna råd med en egen försäkring.

För det andra är det ofta enklare att teckna en gruppförsäkring, eftersom det inte krävs en personlig undersökning eller att man ska fylla i en massa papper. Istället så räcker det med att man är medlem i gruppen för att få tillgång till försäkringen.

Det finns också flera olika typer av gruppförsäkringar, inklusive livförsäkring, inkomstförsäkring, olycksfallsförsäkring och sjukvårdsförsäkring. Livförsäkring ger ekonomiskt stöd till din familj om du avlider. Inkomstförsäkring ger ekonomiskt stöd om du inte kan arbeta på grund av en skada eller sjukdom. Olycksfallsförsäkring ger ekonomiskt stöd om du drabbas av en olycka och sjukvårdsförsäkring ger ekonomiskt stöd för sjukvårdskostnader.

Det är viktigt att komma ihåg att gruppförsäkringar kan variera från arbetsgivare till arbetsgivare eller från organisation till organisation. Det är också bra att kolla upp försäkringsbolagets rykte och erfarenhet av att hantera skadeärenden, så att du kan vara säker på att de kommer att kunna hjälpa dig om du skulle behöva det.

Sammantaget är gruppförsäkringar ett bra alternativ för personer som söker ett billigare och enklare sätt att skydda sig mot ekonomiska förluster i händelse av olyckor, skador eller sjukdom.

Sjuk- och olycksfallsförsäkringar är vanliga typer av personförsäkringar

Sjuk- och olycksfallsförsäkringar är en typ av personförsäkring som syftar till att skydda dig mot ekonomiska förluster i händelse av sjukdom eller olyckor. Dessa försäkringar är vanligtvis en del av en bredare personförsäkring, men de finns även som enskilda försäkringar.

Sjukförsäkring är en typ av försäkring som ger ekonomiskt stöd om du inte kan arbeta på grund av en sjukdom eller skada. Det kan innebära att du får ersättning för lön eller inkomst du förlorar under tiden du är sjuk, eller att du får hjälp med sjukvårdskostnader. Det kan vara svårt att få ekonomin att gå ihop om man plötsligt tappar sin inkomst, men en inkomstförsäkring kan hjälpa till att hålla dig flytande under tiden du är sjuk eller skadad.

Olycksfallsförsäkring är en annan typ av försäkring som ger ekonomiskt stöd om du drabbas av en olycka. Olycksfall kan vara allt från en bilolycka till en skada som uppstår på jobbet. Olycksfallsförsäkringen ger ekonomiskt stöd för sådana händelser som kan innebära kostnader för sjukvård eller rehabiliteringskostnader.

Båda dessa försäkringar är viktiga för att skydda dig mot ekonomiska förluster, och det är vanligt att de ingår i en bredare personförsäkring eller gruppförsäkring, men det är också möjligt att teckna dem som enskilda försäkringar.

Många som arbetar tecknar en inkomstförsäkring

Inkomstförsäkring är en typ av personförsäkring som ger ekonomiskt stöd om du inte kan arbeta på grund av en sjukdom eller skada. Denna försäkring är speciellt utformad för att hjälpa till att täcka dina levnadskostnader om du inte kan arbeta och därmed inte har någon inkomst. Inkomstförsäkring är ett viktigt verktyg för att skydda dig mot ekonomiska förluster och hjälpa dig att hålla ekonomin flytande under tiden du är sjuk eller skadad.

En inkomstförsäkring fungerar genom att ge dig ersättning för den inkomst du förlorar om du inte kan arbeta. Hur mycket ersättning du får beror på försäkringsvillkoren och kan variera mellan olika försäkringar. Vanligtvis ersätts en viss procent av din inkomst.

Det finns flera olika försäkringsbolag som erbjuder inkomstförsäkringar, så det kan vara en god idé att jämföra olika försäkringar för att se till att man väljer en som passar ens specifika behov. En som är väldigt populär är Konsumentförsäkring som erbjuder sina medlemmar en inkomstförsäkring med väldigt bra villkor.

Man bör också vara medveten om att inkomstförsäkringen är ett komplement till de ersättningar som betalas ut från Försäkringskassan, A-kassan, försäkringar som betalas av din arbetsgivare enligt kollektivavtal och en gruppförsäkring via ditt fackförbund.

En livförsäkring är en typ av personförsäkring som kan hjälpa anhöriga

En livförsäkring är en typ av personförsäkring som ger ekonomiskt stöd till dina närstående om du skulle avlida. Denna försäkring är speciellt utformad för att hjälpa till att täcka kostnader som kan uppstå efter din bortgång, såsom begravningskostnader och eventuella skulder. Livförsäkring är ett viktigt verktyg för att skydda dina närstående mot ekonomiska förluster och hjälpa dem att hålla ekonomin flytande efter din bortgång.

Det finns två huvudsakliga typer av livförsäkringar: terminsförsäkringar och kapitalförsäkringar. En terminsförsäkring är en försäkring som täcker dig under en viss tid och ger en bestämd summa pengar till dina närstående om du skulle avlida under den tiden. En kapitalförsäkring ger dina närstående ett kapital som de kan använda efter din bortgång.

Livförsäkring fungerar genom att ge dina närstående en summa pengar om du skulle avlida. Hur mycket pengar som betalas ut beror på försäkringsvillkoren och kan variera mellan olika försäkringar.

En sjukvårdsförsäkring är en typ av försäkring som ger ekonomiskt stöd när det gäller sjukvårdskostnader. Det finns olika sorters sjukvårdsförsäkringar, beroende på vad som täcks och vad det kostar.

En vanlig typ av sjukvårdsförsäkring är en sjukvårdsförsäkring som täcker kostnader för vård på sjukhus, läkarbesök, mediciner, tandvård och annan sjukvård. Dessa försäkringar kan vara obligatoriska eller frivilliga. En obligatorisk sjukvårdsförsäkring är ett krav från staten att alla ska ha en sådan försäkring, medan en frivillig sjukvårdsförsäkring är en som man kan välja att teckna.

En annan typ av sjukvårdsförsäkring är en privat sjukvårdsförsäkring, som är en försäkring som du tecknar själv. Dessa försäkringar ger oftast bättre täckning än den obligatoriska försäkringen, men de är också dyrare.

Det finns också olika tillägg till sjukvårdsförsäkringar, till exempel sjukresor, psykologisk vård, alternativmedicin och andra specialiserade vårdtyper. Dessa tillägg kan vara tillgängliga som tillval till en standardförsäkring, men man bör vara medveten om att de kan komma med extra kostnader.

När det gäller sjukvårdsförsäkringar är det viktigt att känna till att vissa sådana kan ha begränsningar när det gäller vård på utländska sjukhus eller vård utanför försäkringens geografiska område.

Barnförsäkringar och gravidförsäkringar

Två typer av personförsäkringar som är väldigt populära bland barnfamiljer är barnförsäkringar och gravidförsäkringar. En barnförsäkring är precis vad det låter som, en försäkring som är till för att skydda ditt barn.

En bra barnförsäkring har täckning för sådant som olycksfall och skador. Den täcker vanligtvis också eventuella vårdkostnader och ger ekonomisk ersättning om barnet skulle vi invalidiserat eller få någon nedsättning.

Den mest populära barnförsäkringen på den svenska marknaden är utan tvekan den som ICA försäkring erbjuder. Det har också fått högst betyg av Konsumenternas Försäkringsbyrå. En stor anledning till att ICA försäkring fått så bra betyg är att de har en av de högsta ersättningarna som betalas ut barnet skulle behöva vistas en längre tid på sjukhus.

En gravidförsäkring är, precis som namnet antyder, en typ av personförsäkring som skyddar en kvinna under graviditeten. Även här anses ICA försäkring allmänt erbjuda den bästa försäkringen. Deras gravidförsäkring omfattar även partnern och barnet fram till dess att barnet fyller sex månader.

Frågor och svar om personförsäkringar

Frågor och svar om personförsäkringar

Vad är en personförsäkring?

En personförsäkring är en försäkring som går ut på att skydda dig mot ekonomiska förluster i händelse av olycka, skada eller sjukdom.

Vad täcker en personförsäkring?

En personförsäkring kan täcka en mängd olika skador och händelser, inklusive olycksfall, sjukdom, dödsfall, rättsskydd och inkomstbortfall.

Hur väljer jag en personförsäkring som passar mig?

Börja med att fundera på vad du anser är viktigt när du ska teckna en personförsäkring. Vad vill du ska ingå och vad är inte så viktigt? Jämför sedan de olika erbjudanden som försäkringsbolagen har och välj det erbjudande som du tycker är bäst.

Finns det olika typer av personförsäkringar?

Ja, det finns många olika typer av personförsäkringar. Några exempel på personförsäkringar är livförsäkring, barnförsäkring, gravidförsäkring, olycksfallsförsäkring och inkomstförsäkring.

Måste jag ha en personförsäkring?

Nej, det finns inget lagkrav på att man måste ha en personförsäkring, utan en personförsäkring ska ses som ett komplement till samhällets befintliga skyddsnät. Om du skulle drabbas en en olycka eller sjukdom räcker det offentliga skyddsnätet ofta inte för att du ska kunna behålla samma levnadsstandard som tidigare. Med en bra personförsäkring kan du få tillräckligt med ekonomiskt skydd för att kunna behålla din levnadsstandard.

Om jag tecknar en personförsäkring, när börjar den att gälla?

En försäkring börjar som regel gälla från och med den stunden som försäkringsavtalet undertecknas. Försäkringen gäller under förutsättning att du betalar försäkringspremien inom en viss tid från det att du har fått fakturan på din försäkring. Hos de flesta försäkringsbolag är den tiden 14 dagar.

Vilket försäkringsbolag erbjuder den bästa personförsäkringen?

Det är svårt att ge ett objektivt svar på den frågan eftersom vilken personförsäkring som anses bäst skiljer sig från person till person. Två försäkringsbolag som är mycket populära och som av många anses vara de bästa på marknaden när det gäller just personförsäkringar är ICA försäkring och Konsumentförsäkring.

Är det svårt att byta personförsäkring?

Nej, det är inte svårt att byta personförsäkring. Det går att göra ganska enkelt och ofta kan du få hjälp med bytet av ditt nya försäkringsbolag.

Reseförsäkringar för olika länder

Försäkringsbolag vi jämför