Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som grundades 2017 och som har vuxit snabbt sedan starten 2017. Idag finns de i Sverige, Norge och Danmark. Hedvig har gjort sig kända för att erbjuda förmånliga försäkringar samt erbjuda en väldigt bra service för sina kunder.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

Dessa typer av försäkringar erbjuder Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkringar för alla typer av boenden. Det spelar ingen roll om man bor i en liten hyreslägenhet eller äger en större villa – hos Hedvig finns det alltid en hemförsäkring som passar. Hedvig erbjuder också hemförsäkring för studenter samt bilförsäkring, plus flera olika tilläggsförsäkringar.

Hemförsäkring hos Hedvig

Hedvig erbjuder hemförsäkringar för privatpersoner i Sverige. Deras hemförsäkring täcker skador på fastigheten, innehållet i fastigheten och ansvarsskydd. Skadeersättningen gäller för skador orsakade av brand, inbrott eller stenskott.

Försäkringen är en standard hemförsäkring, vilket innebär att den täcker skador på fastigheten såsom tak, väggar och golv. Den täcker också skador på innehållet i fastigheten, det vill säga saker som möbler, elektronik och kläder. Ansvarsskyddet gäller om man orsakar skada på någons egendom eller person medan man är i sin egna bostad.

När man har tecknat en hemförsäkring hos Hedvig är det också möjligt att lägga till en eller flera tilläggsförsäkringar för värdefulla saker.

Hedvig erbjuder också en unik funktion kallad "Flexibel försäkring". Detta innebär att man kan anpassa sin försäkring efter sina personliga behov och ändra den under försäkringstiden. Detta kan göras genom att ändra självrisken eller lägga till/ta bort tilläggsförsäkringar.

För att teckna en hemförsäkring hos Hedvig måste man fylla i en ansökan online och lämna in uppgifter om fastigheten och boende. Företaget använder sedan dessa uppgifter för att räkna ut en premie för försäkringen. Premien kan påverkas av flera faktorer som fastighetens ålder, belägenhet och säkerhetsåtgärder.

Hedvig erbjuder också möjligheten att köpa försäkringen via deras app. Där kan man även anmäla skador och få hjälp med reparationer. I appen har man även möjlighet att göra en digital skadeanmälan.

Hemförsäkring för hyresrätt

Hedvig erbjuder en hemförsäkring för hyresrätter. Försäkringen skyddar din bostad och dina tillhörande föremål mot skador orsakade av exempelvis brand, inbrott och vattenskador. Den inkluderar även en ansvarsförsäkring som skyddar dig om du orsakar skada på någon annans egendom eller person.

Försäkringen kan anpassas efter dina behov, och du har möjlighet att tillägga extra skydd för exempelvis värdefulla föremål.

Hedvig har även ett stöd som hjälper dig att hantera skadedjur och hjälper dig vid skador på din bostad.

Du kan enkelt teckna försäkringen online och få hjälp med allt från att skapa en inventering av dina föremål till att hantera en skadeanmälan.

Hemförsäkring för bostadsrätt

Hedvig erbjuder en hemförsäkring för bostadsrätter. Denna försäkring skyddar bostadsrättsinnehavaren mot skador och förlust av innehåll i lägenheten, såsom möbler och elektronik. Den täcker också skador som bostadsrättsinnehavaren orsakar på andra personers egendom eller skador som drabbar föreningens fastighet. Försäkringen inkluderar också ett ansvarsbegränsning, vilket innebär att om någon annan skadas eller deras egendom skadas på grund av bostadsrättsinnehavarens agerande, så kommer försäkringen att täcka kostnaderna.

Hedvig erbjuder också en möjlighet att utöka försäkringen med extra skydd som exempelvis hjälp vid vattenskada.

Det är viktigt att notera att försäkringen endast gäller för skador som inträffar i bostadsrätten och inte för skador som inträffar utanför bostaden.

Hemförsäkring för villa

Hemförsäkring Villa hos Hedvig är en försäkring som erbjuder skydd för din villa och dess innehåll mot skador som orsakas av t.ex. brand, inbrott, storm, vattenskador och ras. Försäkringen gäller även om du har en gästbostad eller fritidshus i Sverige. Du kan välja mellan två olika försäkringsalternativ, båda med olika skyddsnivåer och priser.

Du kan även välja att lägga till extra skydd för exempelvis värdefulla föremål eller om du har höga självrisker. Genom att teckna Hemförsäkring Villa hos Hedvig kan du känna dig trygg med att ditt hem och dess innehåll är väl skyddat mot oväntade händelser.

Hemförsäkringar för studenter

Hemförsäkring Student hos Hedvig är en försäkring som är speciellt anpassad för studenter. Den erbjuder skydd för dina tillhörigheter i ditt studentboende, till exempel möbler, elektronik och kläder. Försäkringen täcker även skador som kan uppstå på grund av brand, rån, inbrott och vattenskador.

Hedvig erbjuder också möjlighet att förlänga din hemförsäkring till utlandet, så om du skulle planera att resa under semestrarna eller göra ett utbytesår så kan du ha trygghet att dina tillhörigheter är försäkrade även då.

Försäkringen är enkel att teckna och man kan göra det online. Man kan också skräddarsy sin försäkring efter sina egna behov genom att välja olika tilläggsförsäkringar.

Hedvig är en modern försäkringsgivare som erbjuder en enkel och transparent hemförsäkring för studenter. Med Hemförsäkring Student hos Hedvig kan du känna dig trygg med att dina tillhörigheter är skyddade och du kan fokusera på att njuta av din tid som student.

Lägg till en olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkringen hos Hedvig ger skydd för skador som uppstår till följd av en olyckshändelse. Detta inkluderar skador på kroppen som kan leda till sjukskrivning eller permanent invaliditet. Försäkringen ger också ersättning vid dödsfall till följd av en olyckshändelse.

En av de unika funktionerna med Hedvig olycksfallsförsäkring är att man kan välja att försäkra sig för en viss summa per skadetillfälle eller för en fast månadsbelopp vid sjukskrivning. Detta ger en större flexibilitet och möjlighet att anpassa försäkringen efter ens egna behov.

Det finns också möjlighet att tillägga till försäkringen för exempelvis idrottsskador, eller för att inkludera barn i försäkringen.

Hedvig olycksfallsförsäkring ger ett bra skydd för skador som kan uppstå oavsett vad man gör i vardagen eller under fritiden. Den ger också möjlighet att anpassa försäkringen efter ens egna behov.

Bilförsäkring hos Hedvig

Hedvig erbjuder bilförsäkringar för privatpersoner i Sverige. Deras bilförsäkring inkluderar skadeersättning vid olycksfall, ansvarsskydd, rådgivning vid skada och hjälp med att ordna med bilens reparation eller ersättning om bilen inte kan repareras. Hedvig erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Deras helförsäkring täcker skador på ens egen bil, oavsett vem som är skyldig till olyckan. Dessutom täcker försäkringen även skador på andra fordon och personer som man orsakar med sin bil. Ansvarsskyddet gäller även om man kör bilen utomlands inom EU/EES.

Försäkringen kan också erbjuda extra fördelar såsom möjlighet att få ersättning för hyrbil och vägassistans. Det är också möjligt att lägga till en tilläggsförsäkring för glasskador på bilen.

Hedvig erbjuder också en unik funktion kallad "Flexibel försäkring". Detta innebär att man kan anpassa sin försäkring efter sina personliga behov och ändra den under försäkringstiden. Detta kan göras genom att ändra självrisken eller lägga till eller ta bort tilläggsförsäkringar.

För att teckna en bilförsäkring hos Hedvig måste man fylla i en ansökan online och lämna in uppgifter om bilen och föraren. Företaget använder sedan dessa uppgifter för att räkna ut en premie för försäkringen. Premien kan påverkas av flera faktorer som bilens ålder, förarens körhistorik och var bilen vanligen parkeras.

Hedvig erbjuder även möjligheten att köpa försäkringen via deras app. Där kan man även anmäla skador och få hjälp med reparationer. Appen ger även möjlighet till digital handling och skadeanmälan, samt information om bilens status.

Sammanfattningsvis, Hedvig erbjuder ett brett utbud av bilförsäkringar som täcker skador på ens egen bil och skador man orsakar på andra fordon och personer. Deras unika funktion "Flexibel försäkring" gör det möjligt att anpassa försäkringen efter ens personliga behov och ändra den under försäkringstiden.

Hedvig erbjuder också möjlighet till tilläggsförsäkringar och extra fördelar såsom helförsäkring för tilläggsutrustning och vägassistans. Teknologin är också en viktig del av deras erbjudande och man kan teckna försäkringen och hantera den via deras app. På så sätt kan man enkelt hålla koll på sin bilförsäkring och anmäla skador och få hjälp med reparationer.

Hur skaffar jag en försäkring hos Hedvig?

Hur skaffar jag en försäkring hos Hedvig?

Att skaffa en försäkring hos Hedvig är enkelt och smidigt. För att komma igång behöver du bara gå till Hedvigs hemsida och fylla i din kontaktinformation. Du kommer sedan att få ett mejl med en länk för att vidarebefordra till en sida där du kan välja vilken försäkring du är intresserad av.

När du har valt försäkring, får du möjlighet att anpassa den efter dina behov, till exempel genom att lägga till tillval som idrottsskadeförsäkring eller försäkring för dina barn.

Efter att du har gjort dina val och betalat för försäkringen, kommer du att få ett mejl med dina försäkringsdokument. Du kan också logga in på din sida för att se och hantera dina försäkringar.

Så summa summarum, för att skaffa en försäkring hos Hedvig behöver du bara gå till Hedvigs hemsida, fylla i din kontaktinformation, välja den försäkring du är intresserad av, anpassa den efter dina behov och betala. Sedan kommer dina försäkringsdokument att skickas till dig via mejl.

Skaffa försäkring

Så kontaktar du kundtjänst hos Hedvig

Hedvig erbjuder en serviceinriktad kundtjänst som går att kontakta på flera sätt. Du kan till exempel chatta med kundtjänst i appen eller via hemsidan alla vardagar mellan klockan 08.00 och 20.00 med undantag för lunchtimmen mellan 12.00 och 13.00 då kundtjänsten håller stängt.

Det går också bra att komma i kontakt med Hedvigs kundtjänst via mejl eller telefon. Om man vill ringa in till kundtjänst hos Hedvig kan man göra det alla vardagar mellan klockan 09.00 och klockan 16.00, men mellan klockan 12.00 och 13.00 är det som sagt lunchstängt.

Hedvig får ofta bra betyg när användare sätter betyg

Hedvig är ett bolag som generellt sett får toppbetyg när olika sajter på nätet säger sitt med recensioner. Hos TrustPilot, som är den största och mest kända sajt där användare själva kan betygsätta olika företag, har över 90 procent av användarna som recenserat Hedvig delat ut högsta betyg.

I sina omdömen nämner dessa nöjda kunder flera anledningar till att Hedvig är så populärt. Något som många användare nämner är att det går snabbt att få hjälp av Hedvig när olyckan är framme samt att deras medarbetare är väldigt serviceinriktade och hjälpsamma.

Tre bra saker med Hedvig

  • De har en väldigt snabb och effektiv kundtjänst.
  • Deras funktion för att teckna försäkring digitalt är väldigt smidig.
  • Erbjuder ett väldigt bra bemötande när kunder drabbats av olycksfall.

Tre dåliga saker med Hedvig

  • Uppsägning kan endast göras via appen.
  • Det är svårt att få ersättning från Hedvig vid läkarbesök utomlands om läkaren inte skrivit ett detaljerat sjukintyg.
  • Vissa försäkringar hos Hedvig är dyrare än hos konkurrerande bolag.

Frågor och svar om Hedvig

Vilka äger Hedvig?

Hedvig ägs av flera olika riskkapitalbolag. Den största delägaren är det amerikanska företaget Obvious Ventures.

Hur betalar man sina försäkringar hos Hedvig?

Hos Hedvig betalar man sina försäkringar via autogiro.

Har Hedvig några Mina sidor eller app?

Ja, Hedvig har både funktionen Mina sidor samt en app vilket gör att kunden kan sköta alla sina ärenden som har med försäkringen att göra direkt via sin dator eller telefon.

Är Hedvig ett bra val?

Ja, Hedvig är ett pålitligt och säkert val. Vi har bara med bra val på vår sida och Hedvig är utan tvekan ett sådant.

Vad täcker en olycksfallsförsäkring hos Hedvig?

En olycksfallsförsäkring hos Hedvig ger skydd för skador som uppstår till följd av en olyckshändelse. Detta inkluderar skador på kroppen som kan leda till sjukskrivning eller permanent invaliditet. Försäkringen ger också ersättning vid dödsfall till följd av en olyckshändelse.

Kan jag välja att försäkra mig för en viss summa per skadetillfälle eller för en fast månadsbelopp vid sjukskrivning?

Ja, en av de unika funktionerna med Hedvig olycksfallsförsäkring är att man kan välja att försäkra sig för en viss summa per skadetillfälle eller för en fast månadsbelopp vid sjukskrivning. Detta ger en större flexibilitet och möjlighet att anpassa försäkringen efter ens egna behov.

Kan jag lägga till tillval som idrottsskadeförsäkring eller försäkring för barn till min försäkring?

Ja, det finns möjlighet att göra tillägg till försäkringen för exempelvis idrottsskador, eller för att inkludera barn i försäkringen. Detta gör det möjligt att anpassa försäkringen efter ens egna behov.

Hur får jag tillgång till mina försäkringsdokument efter att jag har tecknat en försäkring hos Hedvig?

Efter att du har tecknat en försäkring hos Hedvig, kommer du att få ett mejl med dina försäkringsdokument. Du kan också logga in på Mina sidor för att se och hantera dina försäkringar.

Se erbjudanden från Hedvig

Försäkringsbolag vi jämför