Svedea

Svedea är ett försäkringsbolag som i första hand erbjuder fordonsförsäkringar och djurförsäkring. Hos Svedea kan man försäkra sin bil, motorcykel eller båt såväl som sin hund eller katt. Svedea har som mål är att erbjuda kunderna enkelhet och trygghet genom att erbjuda ett brett utbud av försäkringar och en hög servicenivå. Kundservice är viktigt för Svedea och de har dessutom gjort sig kända för att erbjuda väldigt snabba utbetalningar.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

Svedea erbjuder många olika typer av försäkringar

Hos Svedea kan kunder välja och vraka mellan massor av olika försäkringar. Här nedan listar vi de mest populära försäkringarna hos Svedea:

Bilförsäkring hos Svedea

Det finns tre olika typer av bilförsäkringar hos Svedea: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

En trafikförsäkring är den minsta typen av försäkring och ger endast skydd för skador som du orsakar på andra personers fordon eller egendom.

En halvförsäkring ger däremot mer skydd, då den också täcker skador på din egen bil vid olyckor där du är den ansvarige.

En helförsäkring är den mest omfattande typen av försäkring och täcker skador på både din egen bil och andras fordon och egendom, samt skador på din egen bil vid olyckor där du inte är den ansvarige.

Svedea erbjuder också tillval som kan läggas till på din försäkring, till exempel en självriskreducering eller en bilplåtsskyddsförsäkring. En självriskreducering minskar din egen självrisk vid skador på andras fordon eller egendom, medan en bilplåtsskyddsförsäkring ger extra skydd för skador på bilens plåt, som kan uppstå vid till exempel hagel eller stenskott.

Bilförsäkringar från Svedea gäller bara inom Sveriges gränser. Om du planerar att ta bilen utomlands, till exempel om du ska åka på roadtrip till Danmark, bör du kontakta Svedea för att se till att du har rätt försäkring för din resa.

Svedea erbjuder också möjlighet för dig att köpa bilförsäkring online direkt på deras hemsida Om du har några frågor eller funderingar kring deras försäkringar eller köp av försäkring så kan du även kontakta Svedeas kundtjänst för att få hjälp.

Sammanfattningsvis ger bilförsäkringar hos Svedea dig trygghet och skydd för din bil och dina egna skador, med olika alternativ för att passa dina behov. Försäkringarna gäller endast inom Sverige, men Svedea erbjuder också tillval som kan anpassas efter dina specifika önskemål och behov. Förutom grundförsäkringarna trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring, kan du även välja att lägga till tillval som självriskreducering och bilplåtsskyddsförsäkring för extra skydd.

Att ha en giltig bilförsäkring för att vara skyddad mot eventuella olyckor eller skador är oerhört viktigt för alla bilägare. Med Svedea kan du känna dig trygg och säker när du kör din bil, och vara förberedd för det oväntade. Så om du är intresserad av att teckna en bilförsäkring, bör Svedea definitivt vara ett bra alternativ för att överväga.

Båtförsäkring hos Svedea

När det gäller båtförsäkringar utmanar Svedea hela försäkringsbranschen tack vare att de har tagit fram ett unikt sätt för att räkna fram priset för en båtförsäkring. Svedea håller nämligen koll på båtens marknadsvärde vilket innebär att kunden alltid kan betala ett pris som är anpassat efter sin båt.

Svedea erbjuder en grundförsäkring som ger skydd för din båt mot skador som uppstår till följd av olyckor, brand eller stöld. Denna försäkring täcker även skador på din båts utrustning och inventarier, såsom navigationsutrustning, elektronik och förrådsinnehåll. En grundförsäkring hos Svedea gäller både i Sverige och utomlands, och täcker även skador som kan uppstå under transport av båten.

Svedea erbjuder även en extra försäkring som ger ytterligare skydd, såsom ansvarsförsäkring, som täcker skador som du kan orsaka på andra personers egendom eller personer med din båt. Det finns också möjlighet att teckna en försäkring för skador som kan uppstå under vinterförvaring av båten.

För segelbåtsägare erbjuder Svedea en segelbåtsförsäkring som ger specifikt skydd för segelbåtar. Denna försäkring täcker skador på segel, riggar och annan segelrelaterad utrustning. Det finns också möjlighet att teckna en försäkring för skador som kan uppstå under tävlingar och regattor.

För motorbåtsägare erbjuder Svedea en motorbåtsförsäkring, som ger specifikt skydd för motorbåtar. Denna försäkring täcker skador på motorn och annan motorrelaterad utrustning. Försäkringen täcker även skador som kan uppstå under transport av båten.

Något annat som är unikt med Svedea är att de erbjuder starthjälp för alla sina kunder som har en motorbåt. Om man skulle upptäcka att motorn är stendöd när man ska ta båten och göra en utflykt så kan man kontakta starthjälpen hos Svedea dygnet runt.

Svedea erbjuder även en försäkring för rib-båtar och jollar, som ger skydd för skador som kan uppstå på båten och dess utrustning.

Svedea erbjuder även möjligheten att anpassa din båtförsäkring efter dina specifika behov och önskemål. Det finns olika tillval och förlängningar att välja mellan, såsom tillägg för högre värdesatser, tillägg för skador som kan uppstå under transport eller vinterförvaring, och tillägg för extra utrustning och inventarier.

Den som tecknar sin båtförsäkring hos Svedea ges också chansen att teckna en försäkring för båtplats, för att skydda din båtplats mot skador som kan uppstå på grund av stölder och skadegörelse såväl som om båten skulle få skador till följd av av storm, översvämning eller någon annan naturkatastrof.

Svedea är en trygg och pålitlig partner för dig som är båtägare. Företaget har lång erfarenhet av försäkringar för båtar och erbjuder ett brett utbud av försäkringar för att passa alla typer av båtar och båtägare. Med en båtförsäkring hos Svedea kan du känna dig trygg i att din båt är väl skyddad mot skador och olyckor.

Hundförsäkring hos Svedea

Hundförsäkringar hos Svedea är ett sätt att säkra din hunds välbefinnande och skydda dig mot eventuella kostnader som kan uppstå vid skador eller sjukdomar. Försäkringen gäller för hundar i alla åldrar och raser och den kan tecknas när som helst under hundens livstid.

Det finns två olika försäkringsalternativ att välja mellan hos Svedea: Grundförsäkringen och Premiumförsäkringen. Grundförsäkringen ger skydd vid skador som hunden råkar ut för, till exempel vid olyckor eller vid sjukdomar. Det gäller även vid dödsfall på grund av sjukdom eller olycka. Premiumförsäkringen ger dessutom skydd vid kroniska sjukdomar och vid behandling av kroniska sjukdomar.

Båda försäkringsalternativen innebär att Svedea täcker kostnaderna för veterinärvård och eventuellt behandling, inklusive operationer och mediciner. Det finns dock en maxgräns för vad försäkringen täcker per år och per skada. Dessa maxgränser varierar beroende på vilket försäkringsalternativ du väljer.

För att teckna en hundförsäkring hos Svedea måste du fylla i en ansökan och bifoga en hälsoundersökning från en veterinär. Hälsoundersökningen måste vara gjord inom de senaste 12 månaderna och den ska bekräfta att hunden är frisk och lämplig att försäkra. Svedea kan också kräva ytterligare undersökningar eller information från veterinären för att godkänna försäkringen.

En sak som är bra att känna till är att en hundförsäkring från Svedea inte täcker alla aktiviteter som en hund kan vara med på. Till exempel täcker inte försäkringen skador som uppstår under jakt eller tävling.

Svedeas hundförsäkring täcker inte heller skador som är förorsakade av olydnad eller skador som är resultatet av försummelse från din sida. Dessa undantag och begränsningar är specificerade i försäkringsvillkoren.

Svedea erbjuder också möjlighet att tillägga försäkringen med en så kallad "valpförsäkring" som gäller för valpar upp till 12 månaders ålder. Denna försäkring ger extra skydd under valpens första levnadsår och täcker bland annat vaccinationskostnader och eventuella skador som uppstår under valpens utveckling.

Det är också viktigt att tänka på att det finns en så kallad självrisk, det vill säga en del av kostnaden för varje skada eller sjukdom som du själv måste betala. Självrisken varierar beroende på vilket försäkringsalternativ du väljer och hur hög maxgränsen är för försäkringen.

Svedea erbjuder också möjlighet att förlänga försäkringen år efter år utan att behöva genomgå en ny hälsoundersökning. Det gör det enkelt att fortsätta att skydda din hund under hela dess livstid.

Hur skaffar jag en försäkring hos Svedea?

Hur skaffar jag en försäkring hos Svedea?

Att skaffa en försäkring hos Svedea är en enkel process som kan göras helt och hållet digitalt. För att inleda processen behöver du surfa in på Svedeas hemsida. När du har gjort det behöver du klicka dig fram till sidan för den försäkring du vill teckna. Om du till exempel vill teckna en bilförsäkring så går du in under fliken för just detta, samma sak gäller hundförsäkring, kattförsäkring eller till exempel båtförsäkring.

På Svedeas startsida finns också en sökruta där du kan söka efter den försäkring som du vill teckna. När du har klickat dig fram till rätt försäkring behöver du fylla i uppgifter om det som du vill försäkra. Om du vill ha en bilförsäkring behöver du fylla i ditt registreringsnummer och om du vill teckna en hundförsäkring behöver du ange vilken ras din hund är.

När du har fyllt i dessa uppgifter får du se vilket pris som Svedea erbjuder. Priset är individuellt anpassat och beräknas automatiskt av Svedeas digitaliserade processer.

Om du är nöjd med priset kan du klicka dig vidare till att skriva under försäkringsavtalet. Detta kan du göra digitalt, exempelvis genom att legitimera dig med hjälp av BankID. När du har signerat avtalet börjar din försäkring att gälla omedelbart.

Skaffa försäkring

Hur kommer man i kontakt med Svedea?

Det finns flera olika sätt att komma i kontakt med Svedea, ett svenskt företag som erbjuder tjänster inom energi och telekommunikation. På deras kontaktsida finns det information om hur man kan nå dem via telefon, e-post och chatt.

Deras kundtjänst har öppet måndag till fredag mellan klockan 08:00 och 18:00, samt på lördagar mellan klockan 09:00 och 14:00. Det går också att skicka ett mail via deras hemsida eller att fylla i ett kontaktformulär. Alternativt kan man också besöka deras kontor i Stockholm.

Svedea har gjort sig kända för att erbjuda en mycket bra kundservice och de arbetar hårt för att svara så fort som möjligt på de frågor som inkommer till kundtjänst.

Svedea får ofta positiva recensioner

Svedea brukar få mycket positiva omdömen när användare lämnar recensioner på nätet. På Trustpilot får företaget ofta höga betyg och kunderna verkar vara nöjda med både deras försäkringar och deras kundtjänst.

Många recensenter nämner att de erbjuder mycket förmånliga villkor och att deras försäkringar är bland de bästa på marknaden. Andra nämner att kundtjänsten är tillmötesgående och hjälpsam. Överlag verkar Svedea vara ett försäkringsbolag som många kunder är väldigt nöjda med.

Tre bra saker med Svedea

  • Erbjuder ett stort utbud av försäkringar.
  • Har en enkel och stilren hemsida där det är lätt att hitta information.
  • Deras kundtjänst är ofta tillgänglig och det går snabbt att få svar från dem.

Tre dåliga saker med Svedea

  • Erbjuder ingen hemförsäkring.
  • Medarbetarna i chatten har inte full koll på alla försäkringar.
  • Vissa försäkringar är relativt dyra jämfört med liknande försäkringar hos konkurrenter.

Frågor och svar om Svedea

Vilka äger Svedea?

Svedea ägs av HDI Global Specialty som i sin tur ägs av HDI Global SE och Hannover Rück SE. Båda ingår i den tyska försäkringskoncernen Talanx AG.

Hur betalar man sina försäkringar hos Svedea?

Det finns flera sätt att betala försäkringar hos Svedea. En vanlig metod är att betala med kreditkort eller debetkort. Andra möjliga betalningsmetoder finns i form av banköverföring, autogiro och e-faktura.

Har Svedea några mina sidor eller app?

Ja, Svedea har tjänsten Mina Sidor där kunder kan logga in och se information om sin försäkring. Svedea har i dagsläget ingen app.

Är Svedea ett bra val?

Ja, vi har bara med bra val på vår sida och Svedea är tveklöst ett bra val när det gäller försäkringar. Det är ett pålitligt och tryggt försäkringsbolag som har ett mycket gott rykte.

Kan jag försäkra min jakthund hos Svedea?

Ja, Svedea erbjuder en hundförsäkring för jakthundar med mycket förmånliga villkor. Dessutom får alla som är medlemmar i Jägarnas Riksförbund fem procents rabatt på försäkringen.

Var hittar jag information om Svedeas försäkringar?

Information om Svedeas försäkringar finns tillgänglig på deras hemsida. Du kan också kontakta Svedea direkt för mer information.

Hur kan jag teckna en försäkring hos Svedea?

Du kan teckna en försäkring hos Svedea genom att kontakta dem direkt eller genom att ansöka om försäkringen på deras hemsida.

Vad gör jag om jag har en fråga eller ett problem relaterat till min försäkring hos Svedea?

Du kan kontakta Svedeas kundtjänst för hjälp med frågor eller problem relaterade till din försäkring. Deras kontaktinformation finns tillgänglig på deras hemsida.

Se erbjudanden från Svedea

Försäkringsbolag vi jämför