Tryggsam

Tryggsam är inte ett försäkringsbolag, snarare motsatsen. Sedan starten år 2013 har Tryggsam specialiserat sig på att utveckla så kallade smarta säkerhetstjänster som ger kunderna en tryggare vardag med hjälp av säkerhetsupplysningar. Idag är Tryggsam ett av Sveriges snabbast växande teknikbolag och bolaget har just nu över 30 medarbetare i Stockholm.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

Vilka typer av försäkringar har Tryggsam och hur fungerar de?

Tryggsam jobbar inte med rena och skära försäkringar, utan de arbetar med smarta säkerhetstjänster som som ger kunderna en tryggare vardag med hjälp av säkerhetsupplysningar. Säkerhetstjänsternas utformning fungerar i förebyggande syfte och kan i den bemärkelsen även ses som en typ av försäkring.

Tryggsam arbetar med både privat- och företagskunder och erbjuder bolagsbevakning och partnerskap för företag, samt kreditbevakning med ID-skydd och Notice brandlarm för privatpersoner.

Med Tryggsams säkerhetstjänster får du en tryggare vardag med hjälp av säkerhetsupplysningar direkt i din mobiltelefon via SMS. Tryggsam ger dig flera olika val i form av olika prispaket och du väljer därmed enkelt den säkerhet som passar för dig och din budget.

Tryggsam erbjuder också en snabb och kunnig kundservice via telefonnummer 0771 - 404 505. Kundservicen är även öppen alla vardagar mellan klockan 09.00-17.00.

För att du ska kunna välja de tjänster som passar dig bäst, har vi sammanfattat dessa nedan på ett enkelt och informativt sätt:

Bolagsbevakning för företag

När ett företag råkar ut för kreditförluster, beror detta ofta på kunder företaget har en lång relation med. Med långa relationer tar man saker och ting lite för givet; man litar på att arbetet även i framtiden ska fungera som tidigare och att kunden i fråga är pålitlig och sköter sig, men tyvärr, så är inte alltid fallet!

Med tjänsterna för Bolagsbevakning kan man övervaka alla kunder man har ett aktivt samarbete med, befintliga kunder, nya kunder, leverantörer och andra samarbetspartners. Med Bolagsbevakningen bevakar du alla dina egna bolag samt upp till tio företag ni har ett aktivt samarbete med.

Men hur fungerar det? Jo, bolagsbevakningen fungerar som en avancerad kreditupplysning - fast i realtid. Så fort en händelse sker i något av de bevakade bolagen, får du ett SMS som bekräftar händelsen. Du loggar sedan enkelt in på Mina sidor för att se vilket bolag händelsen gäller, samt vad det för händelse som skett. Det kan exempelvis vara händelser som att en ny person är tillsatt i styrelse, inkassofaktura, sjunkande kreditrating och mycket mer.

Att använda sig av tjänsterna i Tryggsams Bolagsbevakning är enkelt både för små och medelstora bolag. Upplysningarna är även anonyma och sker per automatik. Tryggsam gör live-analyser av bevakade företag och vid varje väsentlig händelse skickas det ett SMS till dig. Du kan även vid behov göra gratis kreditupplysningar på Tryggsams “Mina sidor". Kreditupplysningarna kan du göra när som helst på dygnet, genom att logga via BankID och på aktiebolagets namn - sen är det klart. Du kan även få automatiska kredituppdateringar på upp till tio bolag.

Det här ingår i Tryggsams baspaket för Bolagsbevakning

 • Styrelsebevakning i realtid med uppdateringar via sms i mobilen: Skydda ditt bolag mot bedrägeri och falska fakturor.
 • Bevakning av dina företagsengagemang: Djupgående kreditanalyser och SMS-larm vid väsentliga bolagshändelser.
 • Anonym bevakning: Realtidsbevakning på alla dina egna bolag samt bevakning på upp till 10 stycken kunder, konkurrenter eller leverantörer.
 • Fria kreditupplysningar: Obegränsade kreditupplysningar av aktiebolag.
 • Spärrservice 24/7: Spärra ditt personnummer och ID-handlingar.
 • Kreditbevakning med ID-skydd: Realtidsbevakning av dina personuppgifter och experthjälp vid risk för bedrägeri. Vid behov tar även specialiserade jurister över ärendet.

Partnerskap för företag

“Vi bygger långsiktiga samarbeten med likasinnade företag”. Vad menas med det? Jo, att Tryggsam har en övertygelse om att skapa stadiga och hållbara partnerskap som gynnar båda parter. Genom att samarbeta, samt dela kunskap och resurser, kan partners tillsammans med Tryggsam uppnå bättre resultat och mer effektivt uppfylla gemensamma mål.

Tryggsam samarbetar med partners inom retail, resales, eventsales och telemarketing. När det gäller retail samarbetar Tryggsam idag rikstäckande med välkända varumärken inom retailsektorn, som genom att vara återförsäljare av Notice brandlarm får en gedigen och värdeskapande portfölj att sälja. Samarbete genom resales och eventsales innebär att sälja Notice brandlarm via dörrknackning och på events. Samarbete genom Telemarketing innebär att det finns stora möjligheter för telemarketingbolag att bli partner - och /eller återförsäljare till Tryggsam - både gällande Tryggsams kreditbevakning med ID-skydd samt Notice brandlarm. Tryggsam är alltid intresserade av drivna bolag som söker utmaningar.

Kreditbevakning med ID-skydd för privatpersoner

Med tjänsten kreditbevakning för privatpersoner bevakas din identitet och personnummer i realtid. Om du misstänker att du blivit ID-kapad ringer du bara till Tryggsams spärrlinje, som sedan hjälper dig att spärra ditt personnummer. Tryggsams ID-skydd hjälper vid alla typer av bedrägerier och samarbetar med de fem största kreditupplysningsföretagen i Sverige. Med en personnummerspärr spärras alltså ditt personnummer från att kreditupplysningar kan tas i ditt namn hos de fem största kreditupplysningsföretagen.

Det här ingår i Kreditbevakning med ID-skydd för privatpersoner

 • Kreditkoll: Med Kreditkollen får du en snabb överblick av din kreditprofil med information om ditt kreditbetyg, taxeringsuppgifter och annan värdefull information som har att göra med din kreditvärdighet.
 • ID-skydd: När du misstänker att du har blivit ID-kapad är det viktigt att du agerar snabbt för att göra skadan så liten som möjlig. Med Tryggsams ID-skydd får du hjälp av experter som hjälper dig genom hela processen. Tryggsam kan även erbjuda juridisk assistans för att bestrida identitetskapningen.
 • Personnummerspärr: Genom att spärra personnummer vid en ID-kapning, kan inte längre bedragaren använda sig av dina personuppgifter för att begå brott och skada. Tryggsams spärrtjänst är öppen dygnet runt, alla dagar i veckan.

Notice brandlarm

Notice är ett intelligent smart brandvarningssystem som meddelar dig via SMS om systemet upptäcker rök eller kolmonoxid i ditt hem, även om du inte är där. Dessutom kan du lägga till upp till fyra nödkontakter som larmcentralen kan kontakta om du inte svarar. Med Notice har du fullständig kontroll över ditt hem oavsett var du befinner dig.

Hur fungerar det?

Med tjänsten för Notice brandlarm får du ett SMS när systemet upptäcker rökutveckling alternativt kolmonoxidutsläpp. Tryggsam har en fullt certifierad larmcentral som kontaktar dig för att bekräfta att informationen nått fram och för att hjälpa dig hantera situationen.

 • När du har beställt Notice brandlarm skickar vi brandvarnarenheten till dig installerad och klar med batteri och SIM-kort. Enheten ansluts sen automatiskt till mobiltelefon när du registrerar ditt telefonnummer på Tryggsams hemsida. Du fäster sen enheten direkt i taket, utan några som helst sladdar eller skruvar - och när det är dags att skicka ut nya batterier, skickar Tryggsam ut nya till dig.
 • Du väljer sen upp till fyra nödkontakter som vid en eventuell brand kan ta sig till ditt hem snabbare än vad brandkåren kanske klarar av. Som nödkontakt kan du till exempel välja en granne, familjemedlem eller en god vän du litar på.
 • När allt är installerat och klart och du har registrerat ditt telefonnummer och om brandvarnarenheten upptäcker rökutveckling eller kolmonoxidutsläpp, kommer du att notifieras via SMS och larmcentral.

Hur skaffar jag en försäkring hos Tryggsam?

Hur skaffar jag en försäkring hos Tryggsam?

Tryggsam säljer som sagt inte rena och skära försäkringar, utan säkerhetslösningar som fungerar i förebyggande syfte, såsom bolagsbevakning, ID-skydd och Notice brandlarm.

För att använda sig av Tryggsams tjänster behöver besöka deras hemsida och läsa på om alla de tjänster de erbjuder och hur de fungerar, sen kan man enkelt i lugn och ro göra sin beställning via nätet.

Läs mer

Hur kommer man i kontakt med Tryggsam?

Tryggsam erbjuder kundservice via telefonnummer 0771 - 404 505. Öppettider är alla vardagar 09.00-17.00. Man kan även besöka deras webbplats och läsa sig fram på webbsidans alla informationssidor.

Tryggsam får ofta höga betyg när användare får säga sitt

Tryggsam får ofta höga betyg och positiva recensioner på nätet och Tryggsams säkerhetstjänster är vida uppskattade av användare runt om i Sverige.

Tryggsam har även blivit tilldelade en hel del utmärkelser såsom “Great Place to work-certifierad”, “Rekommenderat 7 år i rad reco.se”, “Gasellföretag 2020 av Dagens Industri”, “Årets unga entreprenörer 2016 Founders Alliance".

Tre bra saker med Tryggsam

 • Erbjuder smarta säkerhetstjänster som ger kunderna en tryggare vardag med hjälp av säkerhetsupplysningar direkt i din mobil via SMS.
 • Erbjuder en snabb, trevlig och kunnig support som är öppen alla vardagar mellan 9-17. Tryggsam erbjuder även Mina sidor för enkel administration..
 • Erbjuder en pedagogisk “Mina sidor”, där användare får en överblick över sina tjänster och där de enkelt kan uppdatera nödvändig information. Du loggar smidigt in med Bank-ID alternativt lösenord.

Tre dåliga saker med Tryggsam

 • Erbjuder inget chat-support på hemsidan och det finns ingen e-post för support.
 • Telefonförsäljare som arbetar under Tryggsam upplevs något dryga och jobbiga.
 • Telefonförsäljare förstår inte att ett nej är ett nej, vilket upplevs irriterande och nonchalant av många personer.

Frågor och svar om Tryggsam

Vilka äger Tryggsam?

Tryggsam ägs av Per Erlandsson och Fredrik Starke och startade verksamheten 2013 med filosofin om en säkrare värld med större trygghet för privatpersoner och företag. Tryggsam erbjuder sina kunder en tryggare vardag med hjälp av säkerhetsupplysningar direkt i din mobiltelefon via SMS. Idag är Tryggsam ett av Sveriges snabbast växande teknikbolag och bolaget har just nu över 30 medarbetare i Stockholm.

Hur betalar man sina försäkringar hos Tryggsam?

Tryggsam säljer inga rena och skära försäkringar, utan säkerhetslösningar som fungerar i förebyggande syfte, såsom bolagsbevakning, ID-skydd och Notice brandlarm. Man betalar för sina tjänster hos Tryggsam via autogiro eller pappersfaktura.

Har Tryggsam några Mina sidor eller app?

Ja, Tryggsam Erbjuder en pedagogisk “Mina sidor”, där användare får en överblick över sina tjänster och där de enkelt kan uppdatera nödvändig information. Du loggar smidigt in med Bank-ID alternativt lösenord.

Är Tryggsam ett bra val?

Tryggsam jobbar inte med rena och skära försäkringar, utan de arbetar med smarta säkerhetstjänster som som ger kunderna en tryggare vardag med hjälp av säkerhetsupplysningar. Säkerhetstjänsternas utformning fungerar i förebyggande syfte och kan i den bemärkelsen även ses som en typ av försäkring.

Så ja, Tryggsam är ett bra val för personer som önskar extra säkerhetsfunktioner såsom kreditbevakning med ID-skydd, Notice brandlarm och/eller bolagsbevakning. Tryggsam har även en snabb och kunnig kundtjänst som vägleder sina kunder rätt i deras frågor om Tryggsams produkter.

Vad behöver jag för att få hjälp av Tryggsam?

Du behöver först och främst besöka deras webbplats och bestämma dig för vilka produkter och tjänster du önskar. Därefter följer du angivna instruktioner för att på så sätt börja använda och dra nytta av Tryggsams tjänster. Notera att Tryggsam har flera olika tjänster paketerade i olika paket. Tänk på vilka tjänster just du behöver för att få en tryggare vardag.

Hur gör Tryggsam mitt liv tryggare?

Tryggsam jobbar inte med rena och skära försäkringar, utan de arbetar med smarta säkerhetstjänster som som ger kunderna en tryggare vardag med hjälp av säkerhetsupplysningar. Säkerhetstjänsternas utformning fungerar i förebyggande syfte och kan i den bemärkelsen även ses som en typ av försäkring.

Tryggsam arbetar med både privat- och företagskunder och erbjuder bolagsbevakning och partnerskap för företag, samt kreditbevakning med ID-skydd och Notice brandlarm för privatpersoner.

Tryggsam gör alltså ditt liv tryggare med att i många fall förebygga olyckor, identitetskapning och försämrad kreditvärdighet och att arbeta i förebyggande syfte kan i många fall ses som försäkringar för din säkerhet och trygghet.

Vad kostar Tryggsams tjänster?

Tryggsams kreditbevakning med ID-skydd kostar i baspaketet 69 kr och premiumpaketet kostar 129 kr. Notice brandlarm kostar för en enhet 169 kr, för två enheter 239 kr och för tre enheter kostar det 309 kr.

Bolagsbevakning för företag varierar i pris då priset baseras på antalet bevakningar. Tryggsam ber därför företagskunder som är intresserade av bolagsbevakning att fylla i sitt telefonnummer för att senare bli kontaktade av specialister på Tryggsam. Tryggsam kontaktar dig sedan för att vägleda dig rätt - allt för att du som företagare ska få den bästa nyttan av tjänsterna.

Hur långa väntetider är det hos Tryggsam?

Tryggsam erbjuder kundservice via telefonnummer 0771 - 404 505 och kundservicen är öppen alla vardagar 09.00-17.00. Väntetiden hos Tryggsam varierar beroende på vilken tid du ringer, men det är sällan några längre väntetider som irriterar.

Tryggsam erbjuder även “Mina sidor”, där användare får en överblick över sina tjänster och där de enkelt kan uppdatera nödvändig information. Du loggar smidigt in med Bank-ID alternativt lösenord.

Se erbjudanden från Tryggsam

Försäkringsbolag vi jämför