Europeiska ERV

Europeiska ERV är ett försäkringsbolag som specialiserat sig på reseförsäkringar. De erbjuder flera olika typer av reseförsäkringar och har också massor av färdiga paket, exempelvis en reseförsäkring som är skräddarsydd för backpackers eller en som för resenärer som ska ägna sig åt extremsport. Företaget grundades i början av 1900-talet och har således över 100 års erfarenhet av reseförsäkringar.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

Europeiska ERV har många olika reseförsäkringar

För den som ska ut och resa är det viktigt att ha en reseförsäkring. Detta är något som Europeiska ERV har ägnat sig åt i över ett sekel och de har stor erfarenhet av just detta. Därför kan de erbjuda skräddarsydda försäkringar som passar alla typer av resenärer.

Det finns allt från reseförsäkringar för seniorerna som ska åka på weekend i London eller Rom till försäkringar för 20-åringen som ska backpacka runt Asien eller extremsportaren som ska hoppa bungyjump på Nya Zeeland.

Här nedan går vi igenom de olika reseförsäkringar som Europeiska ERV erbjuder:

Reseförsäkring Ung

Europeiska ERV ervjuder en försäkring som går under namnet Reseförsäkring Ung och denna är en av bolagets absolut populäraste produkter. Med denna försäkring kan alla som är yngre än 36 år vid utresan skapa en reseförsäkring i upp till ett års tid, med möjlighet till förlängning. Denna reseförsäkring kan man tillsammans med Europeiska ERV utforma helt efter sina egna önskemål och behov till ett förmånligt pris.

För att skräddarsy sin Reseförsäkring Ung hos Europeiska ERV behöver man bara kombinera det grundskydd som ingår med de tillval som man själv önskar lägga till i sin försäkring.

Denna försäkring är den billigaste försäkring som Europeiska ERV erbjuder alla som är under 36 år och ska resa i minst två veckor. Denna försäkring skyddar mot missat flyg på grund av oförutsedda händelser på väg till flygplatsen. Det ingår också skydd som gäller om man råkar ha sönder något och krävs på skadestånd.

Reseförsäkring Ung från Europeiska ERV är en försäkring som gör det lättare för resenären att koppla av och njuta av sin resa eftersom att man vet att man får ekonomiskt stöd om olyckan eller oturen skulle vara framme under resans gång.

En annan stor fördel med Reseförsäkring Ung är att försäkringen ersätter kostnaden för nya biljetter om en plötslig eller oförutsedd händelse gör att man missar sitt flyg. Försäkringen gäller oavsett om det är avresan eller ett transitflyg man missar under en mellanlandning.

Något annat som är väldigt bra med Reseförsäkring Ung från Europeiska ERV är just det faktum att man själv har möjligheten att kombinera grundskyddet med flera olika tillval. Detta innebär att man själv kan använda försäkringen till den typen av resa man ska göra, oavsett om det gäller ett resmål nära eller långt bort och oavsett om man ska vara borta i två veckor eller i ett helt år!

Reseförsäkring Bas och Reseförsäkring Plus från Europeiska ERV

Två reseförsäkringar som Europeiska ERV erbjuder alla resenärer är reseförsäkringarna Bas och Plus. Dessa försäkringar passar alla typer av resor eftersom de ger resenären möjligheten att själv skapa en försäkring utifrån dennes egna resplaner, behov och preferenser.

Reseförsäkring Bas beskrivs bäst som ett grundskydd som kostar mindre och täcker en mindre omfattning händelser. Reseförsäkring Plus är en dyrare reseförsäkring från Europeiska ERV som kostar en slant extra men som å andra sidan kommer med ett väldigt starkt och omfattande grundskydd. Med båda dessa försäkringar kan man dessutom välja till flera olika tillval.

Med Reseförsäkring Bas och Reseförsäkring Plus får kunden garanterat ett bra grundskydd som täcker alla resor upp till och med ett års tid. De flesta resenärer har en hemförsäkring som täcker sjukdom och olycksfall på resande fot i 45 dagar. Efter den dagen ingår skydd mot dessa saker i den reseförsäkring man tecknat hos Europeiska ERV, oavsett om man har valt Reseförsäkring Bas eller Reseförsäkring Plus.

Den som saknar hemförsäkring kan dessutom lägga till momentet sjukdom och olycksfall redan från dag ett i sin reseförsäkring hos Europeiska ERV om man så önskar.

Något annat som ingår i dessa två reseförsäkringar från Europeiska ERV är självriskskydd för sin bil hemma samt för en hyrbil om man hyr en sådan på resmålet.

Till skillnad från Reseförsäkring Ung har Reseförsäkring Bas och Reseförsäkring Plus ingen övre åldersgräns. Dessa två försäkringar passar bra för den som reser själv men också för par och familjer som reser tillsammans.

Reseförsäkring för backpackers

För den som ska backpacka och planerar att vara borta i två veckor eller längre passar försäkringen Backpacker från Europeiska ERV utmärkt. Det är en försäkring som har ett lågt pris och innehåller ett bra grundläggande skydd.

Något som utmärker denna försäkring på ett positivt sätt är att försäkringen även gäller ifall kunden skulle plocka upp ett eller flera ströjobb under resans gång. Det är också en väldigt bra försäkring för den som saknar hemförsäkring eftersom alla moment ingår från och med resans första dag.

Med Reseförsäkring Backpacker från Europeiska ERV så ingår bland annat täckning för sjukdom och olycksfall från dag ett. Något annat som utmärker denna reseförsäkring är att man kan få ersättning om ens bagage skulle bli försenat så att man behöver köpa kläder och hygienartiklar.

Något annat som är väldigt bra med Reseförsäkring Backpacker är att den passar bra för den som vill prova på äventyrliga sporter under resans gång. Exempel på sådant som försäkringen täcker är bungyjump, wakeboard och stand up paddleboard. Det är dock viktigt att observera att Reseförsäkring Backpacker inte täcker riskfyllda aktiviteter såsom extremsporter som fridykning eller ensamsegling.

För att kunna teckna Reseförsäkring Backpacker behöver man vara yngre än 36 år vid utresan.

För den som har tecknat Reseförsäkring Backpacker ersätter Europeiska ERV alla sjukvårdskostnader om resenären blir sjuk eller drabbas av en olycka under resan. Europeiska ERV bekostar också en eventuell transport hem om resenären skulle bli allvarligt sjuk eller skadad under resans gång. För detta krävs dock att behandlande läkare i samråd med läkare eller medicinska rådgivare från Europeiska ERV bedömer att en hemtransport är nödvändig.

En extra trygghet för alla som tecknar Reseförsäkring Backpacker är att dessa får tillgång till larmcentralen Europeiska ERV Alarm som finns tillgänglig 24 timmar om dygnet, året om.

En reseförsäkring som täcker weekendresan

Europeiska ERV erbjuder en omfattande reseförsäkring för alla som ska på en så kallad weekendresa, det vill säga en resa som normalt sett är mellan två och fem dagar lång. Med Reseförsäkring Weekend får resenären ett brett skydd som täcker både resenären själv samt dennes ägodelar.

Reseförsäkring Weekend från Europeiska ERV täcker dessutom sådana saker som om man skulle missa sitt flyg, bli rånad eller överfallen på resmålet eller om något skulle hända med ens hem eller bil medan man är på resande fot. Kort sagt så täcker Reseförsäkring Weekend från Europeiska ERV allt som en bra reseförsäkring ska täcka – och lite till.

Något som är väldigt viktigt när man åker på en weekendresa är förstås bagaget. Med Reseförsäkring Weekend är bagaget skyddat på väldigt många olika sätt. Kunden som tecknat denna försäkring har rätt till ersättning om bagaget blir försenat eller stulet, för att nämna två exempel.

Reseförsäkring Weekend kan inte tecknas för en resa som är längre än fem dagar.

Europeiska ERV har en reseförsäkring för extremsportare

En försäkring som verkligen sticker ut hos Europeiska ERV är deras reseförsäkring för extremsportare som har väldigt bra villkor för alla som gärna är extra äventyrliga på sina resor. Reseförsäkring Extremsport från Europeiska ERV täcker massor av aktiviteter som en vanlig reseförsäkring eller hemförsäkring inte täcker.

Exempelvis om man vill segla ensam på öppet hav, åka skidor offpist, cykla downhill eller dyka på mer än 30 meters djup så täcker Reseförsäkring Extremsport upp om man skulle råka ut för några olycksfall.

Med Reseförsäkring Extremsport ingår skydd för sjukdom och olycksfall från dag ett som försäkringstagaren utför extremsporter.

Hur skaffar jag en försäkring hos Europeiska ERV?

Hur skaffar jag en försäkring hos Europeiska ERV?

Att skaffa en reseförsäkring hos Europeiska ERV är en relativt enkel process och den kan göras helt och hållet på deras hemsida. För att påbörja processen behöver du surfa in på deras hemsida.

Det första du behöver göra är att välja vilken typ av försäkring som du vill teckna. När du gjort det kan du gå vidare till nästa steg där du får fylla i var någonstans du ska resa. Du kan då välja att ange ett land, flera länder eller en hel världsdel. Du behöver också fylla i vilka datum du ska resa, hur många personer som försäkringen ska gälla samt din ålder.

När du fyllt i alla dessa uppgifter klickar du dig vidare där du får se vilket pris Europeiska ERV erbjuder för den försäkringen du sökt. Priset bestäms individuellt och det baseras på uppgifterna du lämnat.

När du ser ditt pris kan du välja om du vill gå vidare och teckna försäkringen direkt. Även detta görs inne på Europeiska ERV:s hemsida.

Skaffa försäkring

Hur kommer man i kontakt med Europeiska ERV?

För att komma i kontakt med Europeiska ERV behöver man kontakta deras kundtjänst. Det kan man göra på två sätt, antingen fyller man i ett kontaktformulär på deras hemsida eller så ringer man på telefon.

Om man vill ringa till kundtjänst via telefon så är det olika nummer som gäller beroende på vad man vill fråga om. De har ett nummer för frågor om privatförsäkringar, ett för skadeärenden och så vidare.

Kundtjänst hos Europeiska ERV håller öppet varje vardag mellan klockan 09 och klockan 16.

Europeiska ERV får ofta positiva omdömen på nätet

Europeiska ERV är ett försäkringsbolag som ofta får positiva recensioner och omdömen på sidor där användarna själva får säga sitt om olika företag. Något som många kunder som skrivit omdömen varit mycket nöjda med är att det är enkelt och prisvärt att teckna en reseförsäkring hos Europeiska ERV.

Något annat som många kunder anger att de är nöjda med i sina omdömen är kundtjänsten hos Europeiska ERV. Enligt dessa omdömen så har Europeiska ERV en väldigt snabb och hjälpsam kundtjänst som hanterar ärenden på ett mycket professionellt sätt.

Tre bra saker med Europeiska ERV

  • Erbjuder flera olika reseförsäkringar så det är lätt att hitta en som passar.
  • Har stor erfarenhet av reseförsäkringar och erbjuder skräddarsydda lösningar.
  • Erbjuder reseförsäkringar med konkurrenskraftiga priser.

Tre dåliga saker med Europeiska ERV

  • Har inga försäkringar för exempelvis hemmet eller bilen.
  • Man kan inte vara äldre än 35 år och teckna deras förmånligaste försäkring.
  • Åldersavdraget för elektronik kan uppfattas vara stort efter bara något år.

Frågor och svar om Europeiska ERV

Vilka äger Europeiska ERV?

Europeiska ERV ingår i den stora tyska försäkringskoncernen ERGO.

Hur betalar man sina försäkringar hos Europeiska ERV?

Det går att betala sina försäkringar hos Europeiska ERV på flera sätt. Man kan välja mellan att sätta upp ett autogiro, betala via faktura, e-faktura eller med betalkort, för att nämna några sätt.

Har Europeiska ERV några mina sidor eller app?

Nej, Europeiska ERV har varken Mina Sidor eller någon app för närvarande.

Är Europeiska ERV ett bra val?

Ja, Europeiska ERV är ett försäkringsbolag som har stor erfarenhet av reseförsäkringar och som erbjuder väldigt bra villkor. Vi har bara med bra val på vår hemsida och Europeiska ERV är definitivt ett sådant.

Behöver jag en reseförsäkring om jag reser inom EU?

Ja, att teckna en reseförsäkring är att rekommendera även om resan sker till ett annat EU-land. Som svensk med ett EU-kort ger visserligen rätt till statlig vård inom EU men standarden på den statliga vården kan vara betydligt lägre än vad vi är vana vid i Sverige i vissa länder.

Gäller försäkringar från Europeiska ERV om man reser till ett land som UD avråder ifrån?

Nej, en reseförsäkring från Europeiska ERV gäller inte i länder dit UD avråder från resa.

Gäller försäkringen från Europeiska ERV om jag skulle råka ut för en olycka när jag dyker?

För den som dyker för nöjes skull, antingen med ett eget certifikat eller tillsammans med en instruktör, gäller alla försäkringar från Europeiska ERV så länge man inte dyker djupare än under 30 meter. Om man har tänkt dyka djupare än så behöver man teckna försäkringen Extremsport.

Hur stor självrisk är det på en försäkring från Europeiska ERV?

De flesta försäkringar som Europeiska ERV erbjuder har ingen självrisk. Vissa försäkringar, som till exempel Backpacker och Extremsport, har en självrisk på 1000 kronor.

Se erbjudanden från Europeiska ERV

Försäkringsbolag vi jämför