Bästa kattförsäkringen 2024

Något som alla kattägare bör göra är att skaffa en kattförsäkring för att försäkra sin katt eller sina katter. Detta är ett utmärkt sätt att skydda katten på, eftersom det säkerställer att du får ersättning om katten blir sjuk eller skadad och behöver vård. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om kattförsäkringar.

Bra val i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste kattförsäkringarna för juni 2024.

Bra kattförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Lassie.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bra kattförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bra kattförsäkring #3

På plats 3 hittar vi FurryChamp.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Dessa kattförsäkringar anses vara bäst av många

Dessa kattförsäkringar anses vara bra av många

Det finns många försäkringsbolag som anses vara bäst när det gäller hundförsäkringar. De som brukar nämnas i sammanhanget är Hedvig, ICA försäkring, Lassie, Svedea och FurryChamp. Alla dessa försäkringsbolag har olika styrkor och många förmånliga erbjudanden i sina respektive utbud.

Lassie

Lassie är ytterligare ett försäkringsbolag som ofta får väldigt goda omdömen för sin kattförsäkring. Om man tecknar det största paketet för kattförsäkringar hos Lassie, Kattförsäkring Stor, så ingår bland annat skydd för kostnader som uppstår i samband med veterinärvård med upp till 150 000 kronor per år. Detta är en väldigt hög summa som står sig väldigt bra i konkurrens med andra försäkringsbolag på marknaden som också erbjuder kattförsäkringar. Bara ett fåtal bolag erbjuder ett högre skydd.

En annan sak som är väldigt bra med att teckna en kattförsäkring hos Lassie är att det då ingår ett obegränsat antal gratis samtal till den digitala veterinären FirstVet. Detta är något många kattägare uppskattar då det är väldigt bra att kunna ringa till en veterinär om man känner oro kring sin katts hälsotillstånd. FirstVets veterinärer är väldigt skickliga på att ge rådgivning och de kan också bedöma om det är dags att besöka en fysisk veterinärklinik.

Med Lassies försäkring får du fria samtal till den digitala veterinären FirstVet. Om du är orolig för din katt rekommenderar vi dig att ta kontakt med FirstVet i första hand. De kan ge dig rådgivning hur du kan hjälpa din katt hemma och när det är dags att besöka en veterinärklinik.

Ytterligare en sak som Lassie ofta får beröm för gällande deras kattförsäkring är att den täcker dolda fel även för kattungar. För att kattungen ska omfattas av försäkringen ska den ha undersökts av en legitimerad veterinär innan den har blivit fyra månader gammal.

Fördelar

 • Handläggningstiderna är snabba och det går snabbt att få hjälp hos Lassie.
 • Har en snygg och modern hemsida som gör det enkelt att hitta relevant information.
 • Erbjuder marknadens högsta skydd när det gäller veterinärvård.

Nackdelar

 • Deras försäkringar täcker inte urdragning av mjölktänder.
 • Det kan vara svårt att få ersättning för veterinärvård vid redan existerande skada.
 • Deras annonser kan vara otydliga kring vad som ingår i försäkringen.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Hedvig

Hedvig är ett relativt nytt försäkringsbolag som verkligen har seglat upp som en komet på marknaden. De har ett modernt tänk, ett fräscht koncept och satsar väldigt hårt på att vara bra på de digitala interaktionerna med kunden. De har också en väldigt populär kattförsäkring som enligt många är marknadens bästa.

En stor anledning till det är att deras kattförsäkring innehåller marknadens högsta täckning när det gäller kostnader för veterinärvård. Med Hedvigs kattförsäkring ingår nämligen täckning upp till 160 000 kronor. Den summan inkluderar sådant som ingår i alla bra skydd mot kostnader för veterinärvård som till exempel behandlingar, läkemedel och medicin.

Många väljer också att teckna en kattförsäkring hos Hedvig eftersom de ligger i framkant när det gäller sin digitala profil. De har en väldigt bra app som innehåller många funktioner som den som har tecknat en kattförsäkring har nytta av. Bland annat kan alla kattägare som tecknat en kattförsäkring hos Hedvig få rådgivning och digital vård direkt i appen.

En annan sak som har gjort att Hedvigs kattförsäkring blivit mycket uppskattad bland Sveriges kattägare är att den även gäller utomlands. Kattförsäkringen är giltig i upp till ett års tid om man reser utomlands med katten till något annat EU-land. Även Storbritannien, Schweiz och Norge omfattas av försäkringen. När man har en kattförsäkring från Hedvig ingår ersättning för akut vård och transport hem om katten skulle bli sjuk eller skadad under en utlandsresa till något av länderna som försäkringen gäller i.

Ytterligare en stor fördel med att teckna en kattförsäkring hos Hedvig är att kattägaren själv har möjlighet att sänka sin självrisk. Man kan sänka den med hela 1000 kronor om man först bokar in ett samtal med en veterinär digitalt via FirstVet och sedan blir remitterad till en klinik. Hedvig har ett samarbete med FirstVet och tack vare detta samarbete så erbjuds alla Hedvigs kunder ett obegränsat antal samtal till FirstVet helt kostnadsfritt.

Fördelar

 • De har en väldigt snabb och effektiv kundtjänst.
 • Deras funktion för att teckna försäkring digitalt är väldigt smidig.
 • Erbjuder ett väldigt bra bemötande när kunder drabbats av olycksfall.

Nackdelar

 • Uppsägning kan endast göras via appen.
 • Det är svårt att få ersättning från Hedvig vid läkarbesök utomlands om läkaren inte skrivit ett detaljerat sjukintyg.
 • Vissa försäkringar hos Hedvig är dyrare än hos konkurrerande bolag.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

FurryChamp

FurryChamp är ett relativt nytt försäkringsbolag som blivit populärt eftersom de erbjuder kattförsäkringar med snabba utbetalnignar. Bolaget har som målsättning att betala ut ersättning inom 48 timmar från dess att skadeanmälan är gjord.

När man tecknar en kattförsäkring hos FurryChamp bestäms försäkringens kostnad individuellt beroende på de uppgifter du lämnar in om din katt.

Något som gör att FurryChamp sticker ut är att saker som avancerad diagnostik, beteendebehandlingar och receptbelagd mat ingår i deras kattförsäkring.

Fördelar

 • Deras djurförsäkringar innehåller fler saker än de flesta konkurrenters djurförsäkringar.
 • Erbjuder konkurrenskraftiga priser.
 • Innehåller skydd för såväl nuvarande som tidigare hälsotillstånd.

Nackdelar

 • Har endast ett smalt utbud av försäkringar.
 • Det går inte att kontakta deras kundtjänst via telefon.
 • Erbjuder inga rabatter om man försäkrar fler djur än ett.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

Svedea

Svedea är ytterligare ett försäkringsbolag som bara måste nämnas när vi listar de bästa kattförsäkringarna. De erbjuder en gedigen och heltäckande kattförsäkring och de är dessutom kända för att genomföra snabba utbetalningar i de fall då olyckan håller sig framme.

En stor fördel med en kattförsäkring från Svedea är att man själv får välja vilket försäkringsbelopp man vill ha. Svedea ger alla kunder som vill teckna en kattförsäkring tre olika alternativ när det gäller försäkringsbelopp. Dessa är 30 000 kr, 60 000 kr och 90 000 kronor. Hos Svedea är försäkringsbeloppet detsamma under hela kattens liv och detta är något som många kattägare uppskattar. Hos många andra försäkringsbolag sänks försäkringsbeloppet i takt med att katten blir äldre men så gör alltså inte Svedea.

Svedea har också fri flytträtt för sina kattförsäkringar. De innebär att bolaget välkomnar katter som tidigare har varit sjuka eller skadade utan att för den delen lägga in några begränsningar i försäkringsskyddet. För att detta ska gälla måste katten dock ha en redan befintlig försäkring vid flytten samt vara fullt frisk i övrigt.

En annan stor fördel med att teckna en kattförsäkring hos Svedea är att de har en lång självriskperiod. Hos Svedea är den nämligen hela 130 dagar lång!

Detta innebär att alla kattägare som har en kattförsäkring hos Svedea bara behöver betala den fasta självrisken en gång per 130 dagar. Detta gäller oavsett antalet veterinärbesök som katten har gjort.

Fördelar

 • Erbjuder ett stort utbud av försäkringar.
 • Har en enkel och stilren hemsida där det är lätt att hitta information.
 • Deras kundtjänst är ofta tillgänglig och det går snabbt att få svar från dem.

Nackdelar

 • Erbjuder ingen hemförsäkring.
 • Medarbetarna i chatten har inte full koll på alla försäkringar.
 • Vissa försäkringar är relativt dyra jämfört med liknande försäkringar hos konkurrenter.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

ICA Försäkring

ICA försäkring är ett annat försäkringsbolag som har ett väldigt gott rykte. De är populära när det gäller försäkringar i allmänhet och kattförsäkringar i synnerhet. När man tecknar en kattförsäkring hos ICA försäkring så ingår flera olika skydd i grundskyddet. Bland annat veterinärvård, receptbelagda mediciner och läkemedel, för att nämna några saker.

Med en kattförsäkring från ICA försäkring ingår också skydd mot “Tooth resorption” som är en vanlig tandsjukdom bland katter. För att detta skydd ska gälla måste katten dock ha varit försäkrad hos ICA försäkring sedan två års ålder.

En annan anledning till att ICA försäkring ofta nämns som ett av de bästa försäkringsbolagen när det gäller kattförsäkringar är att deras kattförsäkring är en av marknadens klart mest prisvärda. Detta gäller speciellt för alla kattägare som har en bondkatt eller en blandras. För dessa kattägare brukar premien ofta vara högre hos vissa försäkringsbolag men hos ICA försäkring får även ägarna till dessa katter bra erbjudanden.

När man tecknar en kattförsäkring hos ICA försäkring så väljer man själv vilket veterinärvårdsbelopp som man vill att försäkringen ska täcka. Beloppet som man väljer måste dock ligga i spannet mellan 30 000 kronor och 60 000 kronor per år. En annan sak som är väldigt bra med en kattförsäkring från ICA försäkring är att man själv väljer hur stor självrisk man vill betala om olyckan eller oturen ska vara framme. Alternativen som finns att välja mellan är 2000 och 3000 kronor. På så vis kan man själv styra priset på sin kattförsäkring.

Fördelar

 • De erbjuder ett stort utbud av olika försäkringar.
 • De har fina erbjudanden för kunder som är stammisar på ICA.
 • De har en proffsig och tydlig hemsida med massor av information.

Nackdelar

 • Svårt att komma i kontakt med kundtjänst för frågor om djurförsäkring och båtförsäkring.
 • Höjer ofta premien för kunder som drabbats av skador eller olyckor.
 • Har fått negativ kritik för att utbetalningar dröjer länge.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Totalt betyg:

En kattförsäkring är viktig för alla kattägare

En kattförsäkring är viktig för alla kattägare

En kattförsäkring är en försäkring som täcker kostnaderna för vård och behandling av din katt om den skulle bli sjuk eller skadas. Det är ett bra sätt för kattägare att skydda sig mot de höga kostnaderna som kan uppstå vid veterinärvård.

Det finns olika typer av kattförsäkringar, men vanligtvis inkluderar de täckning för undersökningar, operationer, mediciner och annan vård. Vissa försäkringar täcker också tandvård, kostnader för förlorade eller skadade saker. Försäkringsbolaget ManyPets erbjuder till och med ersättning för kostnader för annonsering om din katt skulle försvinna.

Något annat som ManyPets betalar ut är hittelön som uppgår till kattens dubbla marknadsvärde som högst ifall katten skulle försvinna eller bli stulen.

Det finns flera skäl till varför det är bra för kattägare att teckna en kattförsäkring. Eller om man vänder på det: varför det kan vara korkat att inte teckna en kattförsäkring.

Något som alla kattägare bör ha i åtanke är att veterinärvård kan vara dyrt, speciellt om det kräver specialistvård eller operationer. Med en kattförsäkring kan du vara säker på att du har täckning för de kostnader som kan uppstå om din katt skulle bli sjuk eller skadad.

Det är alltid bra att tänka på vad som är viktigt för dig, till exempel om du vill ha en försäkring som täcker alla typer av vård eller om du är bekväm med en försäkring som har begränsningar. Det är också viktigt att tänka på om kattförsäkringen som du vill teckna täcker eventuella tidigare hälsoproblem hos din katt.

Att ha en kattförsäkring är ett bra sätt att skydda din katt mot olycksfall och skador. Det ger dig också möjlighet att få täckning för kostnader som kan uppstå vid veterinärvård. Samtidigt ger det dig lugn och ro, eftersom du vet att du är förberedd på oväntade händelser.

Det är också bra att ha med eventuella rabatter eller erbjudanden som kan finnas i beräkningen när man letar efter en bra kattförsäkring. Det kan också vara bra att tänka på om det finns möjlighet att justera nivån på täckningen för att få en lägre premie.

Detta brukar ingå i en bra kattförsäkring

En kattförsäkring är en försäkring som är designad för att täcka kostnaderna för vård och behandling av din katt om den skulle bli sjuk eller skadas. Det finns olika typer av kattförsäkringar, och vad som ingår i försäkringen kan variera beroende på vilken försäkring du väljer. Men vanligtvis täcker kattförsäkringar kostnaderna för undersökningar, operationer, mediciner och annan vård.

Här är några exempel på olika typer av skador och händelser som kattförsäkringar brukar täcka.

Först och främst täcker de allra flesta kattförsäkringar sjukdomar som kan drabba katter. En vanlig kattförsäkring brukar ge ersättning för de undersökningar, mediciner och behandlingar som kan krävas om katten skulle bli sjuk. Hos exempelvis ManyPets kan kattägaren få ersättning med upp till 140 000 kronor per försäkringsår om katten skulle behöva veterinärvård på grund av sjukdom.

En annan sak som en kattförsäkring vanligtvis täcker är olycksfall. Här täcker en försäkring vanligtvis kostnaderna för undersökning, behandling och operation. Hos Lassie kan man få ersättning på upp till 150 000 kronor för dessa kostnader om man tecknat deras största kattförsäkring som heter Kattförsäkring Stor.

Många kattförsäkringar innehåller också skydd mot tandproblem och vanliga tandsjukdomar som kan drabba katter. Hos ICA försäkring ingår exempelvis skydd mot tandsjukdomen Tooth resorption – TR (FORL).

Hos många försäkringsbolag ingår också fria videosamtal till en veterinär om man tecknat sin kattförsäkring hos dem. Kunder som har tecknat sin kattförsäkring hos Lassie ringer gratis till veterinärer hos deras samarbetspartner FirstVet.

Tips för att hitta den kattförsäkring som passar dig bäst

Valet av en lämplig kattförsäkring är viktigt för att säkerställa att din katt har den vård och skydd den behöver. Här är några tips och råd för att hitta den kattförsäkring som passar bäst för dina behov och budget.

Först och främst är det viktigt att fundera kring vad som är viktigt för dig och din katt. En sak som många tycker är viktigt är att få ersättning för kostnader som kan uppstå i samband med veterinärvård ifall katten skulle bli sjuk eller skadad. Här finns det flera försäkringsbolag som erbjuder höga ersättningar.

Hos ManyPets kan kattägaren får ersättning med upp till 140 000 kronor och hos Lassie är samma ersättning som högst 150 000 kronor. I båda fallen gäller ersättningsnivåerna om man väljer de dyraste paketen hos respektive försäkringsbolag. Lassie och ManyPets är två försäkringsbolag som absolut kan vara värda att titta närmare på när det gäller kattförsäkringar.

Det kan också vara värt att fundera kring sin budget och hur stor premie man kan tänka sig att betala för sin kattförsäkring. Ett alternativ som är väldigt bra för den som vill teckna en kattförsäkring med en billig premie är ICA försäkring.

Hos ICA försäkring kan du själv bestämma hur stort veterinärvårdsbelopp du vill att din kattförsäkring ska ersätta. ICA försäkring erbjuder dessa belopp i spannet 30 000 kronor till 60 000 kronor.

Att välja rätt kattförsäkring är A och O för att säkerställa att din katt får den vård och har det skydd som den behöver.

Viktiga saker att ha koll på när du tecknar en kattförsäkring

När man tecknar en kattförsäkring är det viktigt att tänka på en rad olika saker för att se till att man får den bästa täckningen för sin katt och för sin egen budget. Det finns flera olika saker som kan vara viktiga att ha koll på när man tecknar en kattförsäkring.

En sak som alla kattägare bör fundera över innan de tecknar en kattförsäkring är vilken typ av täckning de vill att deras försäkring ska ha. Om olyckan skulle vara framme och katten skulle bli skadad eller allvarligt sjuk så kan kostnaderna för saker som veterinärvård, operation, mediciner och rehabilitering skjuta i höjden.

Olika kattförsäkringar har olika höga maxtak gällande hur mycket ersättning man kan få ut för saker som veterinärvård. För alla kattägare som vill slippa åka på en kostnadssmäll ifall oturen skulle vara framme så kan det vara bra att teckna en kattförsäkring hos ett försäkringsbolag som betalar ut en hög ersättning. Några bra exempel på sådana bolag är Hedvig, Lassie, ICA försäkring, FurryChamp och Svedea.

En annan sak som är viktig att ha koll på innan man tecknar en ny kattförsäkring är att det ibland tillkommer en avgift för att flytta sin försäkring. Denna avgift tar vissa försäkringsbolag ut för arbetet med att flytta försäkringen samt kostnader för administration och dylikt.

Något som är bra att känna till är att alla försäkringsbolag inte tar ut en sådan avgift. Många bolag erbjuder fri flytt och hjälper dig som kattägare helt gratis när du vill byta försäkringsbolag. Att byta till ett bolag som erbjuder fri flytt är att rekommendera eftersom man sparar pengar men det indikerar också att försäkringsbolaget behandlar sina kunder på ett schysst sätt. Ett försäkringsbolag som är väldigt populärt när det gäller kattförsäkringar och som erbjuder gratis flytt av försäkring är Svedea.

Svedea erbjuder dessutom möjligheten att byta till deras kattförsäkring även om ens katt har varit sjuk eller skadad tidigare. Detta är något de har gemensamt med ett fåtal andra försäkringsbolag och detta kan absolut vara bra att ha koll på för alla som vill teckna en ny kattförsäkring.

Tips för att få den billigaste kattförsäkringen

Att hitta den billigaste kattförsäkringen kan kännas som en utmaning, men det finns många saker man kan göra för att minska kostnaden. Här nedan följer några tips på hur man kan få en billig kattförsäkring.

Först och främst är det viktigt att få ett helhetsgrepp kring vad en billig försäkring innebär. Som kattägare vill man inte ta första bästa kattförsäkring till lägsta pris eftersom en sådan billig försäkring inte täcker speciellt mycket. Det handlar snarare om att hitta en billig försäkring där man får mest för pengarna.

En försäkring som många anser ger mest för pengarna är en kattförsäkring från Lassie. Med en kattförsäkring från Lassie får katten ett bra skydd oavsett om man väljer deras billigaste eller dyraste försäkringspaket. Med en kattförsäkring från Lassie ingår alltid saker som ersättning för veterinärvårdskostnader, en dolda fel-försäkring samt ett obegränsat antal gratis samtal med veterinärer från FirstVet.

Ett annat bra sätt att få en billig kattförsäkring är att välja en sådan med en högre självrisk. Hos många försäkringsbolag kan du själv välja hur stor självrisken ska vara. Ett bra exempel är ICA försäkring som erbjuder kattägaren möjligheten att själv välja om självrisken ska vara 2000 kronor eller 3000 kronor. Om man väljer en kattförsäkring me högre självrisk blir premien man betalar varje månad billigare och därmed blir också kattförsäkringen som sådan billigare.

Ytterligare ett sätt att ordna en billig kattförsäkring är att välja en försäkring hos ett bolag som har ett bra grundskydd och sedan bara lägga till de tillval man behöver. På så vis slipper man betala för sådant som man ändå inte vill ha i sin kattförsäkring.

Så enkelt byter du kattförsäkring

Att byta kattförsäkring kan kännas som en utmaning, men det finns många saker man kan göra för att göra processen enkel och smidig. Här är några tips på hur man kan byta kattförsäkring enklast och saker att tänka på vid ett byte:

 • Informera försäkringsbolaget. När du har valt en ny försäkring, se till att informera ditt nuvarande försäkringsbolag om att du avslutar din nuvarande försäkring och byter till en ny. Det är också viktigt att kontrollera att din nya kattförsäkring är aktiv när din gamla försäkring avslutas så att din katt alltid är försäkrad.
 • Se till att uppdatera din veterinärs information för din nya försäkring så att all information om din katt är korrekt och uppdaterad.
 • Spara bevis på bytet av försäkringen, till exempel ett bekräftelsebrev från försäkringsbolaget, för att ha det som bevis om det skulle bli några frågor eller problem i framtiden.
 • Var beredd på att betala eventuella avgifter eller avgifter som kan uppstå vid ett byte av försäkring.
En bra kattförsäkring innehåller ofta en veterinärvårdsförsäkring

En bra kattförsäkring innehåller ofta en veterinärvårdsförsäkring

Veterinärvårdsförsäkring är en typ av försäkring som ofta ingår i en kattförsäkring och som syftar till att täcka kostnaderna för veterinärvård och behandling för din katt. Det är en viktig försäkring för alla kattägare eftersom det kan vara dyrt att skicka sin katt till veterinären och behandling av sjukdomar eller skador kan vara kostsamt.

En veterinärvårdsförsäkring täcker vanligtvis kostnaderna för läkarbesök, undersökningar, diagnostik, behandlingar och operationer som din katt kan behöva. Det kan också täcka kostnaderna för mediciner och sjukvårdsutrustning. Vissa försäkringar kan också täcka kostnaderna för tandvård eller kostnaderna för att hämta hem din katt om den skulle bli sjuk eller skadad på en resa.

Det är också viktigt att notera att det kan finnas en självrisk i din veterinärvårdsförsäkring, vilket innebär att du behöver betala en del av kostnaderna själv. Det är något som är värt att ha i åtanke när du väljer en försäkring. Tänk också på att se till att du har råd att betala eventuella självrisker.

Det är också viktigt att komma ihåg att det finns en tidsgräns för att lämna in en ansökan om ersättning från försäkringen, så det kan vara klokt att ansöka om ersättning så snart som möjligt efter att kostnaden uppstått.

Vissa kattförsäkringar undantar dolda fel

En del kattförsäkringar undantar så kallade dolda fel. Dolda fel är redan existerande tillstånd eller sjukdomar som redan fanns hos katten innan försäkringen tecknades. Dessa tillstånd eller sjukdomar kan vara svåra att upptäcka eftersom de inte alltid är synliga eller kan vara svåra att diagnostisera.

Ett exempel på ett dold fel kan vara en inre skada eller sjukdom som inte upptäcktes vid en veterinärkontroll innan försäkringen tecknades, men som sedan kommer till ytan efter försäkringen tecknats. Ett annat exempel kan vara en genetisk sjukdom som ärvs från föräldrarna men som inte visade sig förrän efter försäkringen tecknades.

Dolda fel undantas vanligtvis från kattförsäkringar eftersom det anses vara okänt och oåterkalleligt vid tidpunkten för försäkringens tecknande. Detta innebär att försäkringsbolaget inte kan förutse eller förhindra kostnaderna för behandling av ett dold fel.

Det kan också vara en god idé att genomföra en fullständig veterinärkontroll innan man tecknar en kattförsäkring för att identifiera eventuella dolda fel så tidigt som möjligt.

En livförsäkring ingår ofta i en kattförsäkring

En livförsäkring är en typ av försäkring som ger ekonomiskt skydd om den försäkrade katten skulle avlida. Det kan vara en bra idé att ingå en livförsäkring i en kattförsäkring, eftersom det ger extra skydd för dig och din ekonomi om något oväntat skulle hända med din katt.

När man ingår en livförsäkring i en kattförsäkring, så betalar man en viss avgift, kallad premien, varje månad eller år till försäkringsbolaget. Om din katt skulle dö av en olyckshändelse eller sjukdom som täcks av försäkringen, så kommer försäkringsbolaget att betala ut en viss summa pengar till dig. Denna summa kan variera beroende på vilken försäkring man har valt.

Karenstid är vanligt när man tecknar en kattförsäkring

En karenstid är en viss tid som försäkringsbolaget sätter för att en försäkring ska börja gälla. Det är vanligt att det finns en karenstid när man tecknar en kattförsäkring, och det är en tid under vilken försäkringen inte gäller. Många försäkringsbolag har en karenstid på 20 dagar, det betyder att om din katt skulle bli sjuk eller skadad under de första 20 dagarna efter att försäkringen har tecknats, så kommer inte försäkringen att gälla för den händelsen.

Karenstiden är satt av försäkringsbolaget för att undvika att kattägare tecknar en försäkring omedelbart innan deras katt är sjuk eller skadad och på så vis försöker få ersättning för en redan existerande skada eller sjukdom. Karenstiden är därför en form av skydd för försäkringsbolaget och hjälper till att förhindra oärliga anspråk på ersättning.

Frågor och svar om kattförsäkringar

Frågor och svar om kattförsäkringar

Vad är en kattförsäkring?

En kattförsäkring är en försäkring som är designad för att täcka kostnaderna för vård och behandling av din katt om den skulle bli sjuk eller skadad. Det finns olika typer av kattförsäkringar och vad som ingår i försäkringen kan variera beroende på vilket försäkringsbolag du väljer.

Varför är en kattförsäkring viktig?

En kattförsäkring är viktig eftersom det ger dig möjlighet att få täckning för kostnader som kan uppstå vid exempelvis veterinärvård. Det ger också lugn och ro, eftersom du vet att du är förberedd på oväntade händelser.

Vad täcker en kattförsäkring?

Det kan variera beroende på vilken försäkring du väljer, men vanligtvis täcker kattförsäkringar kostnaderna för undersökningar, operationer, mediciner och annan vård. Olycksfall, sjukdomar och tandproblem kan också ingå.

Kan jag välja vilken veterinär jag vill använda?

Det kan variera beroende på försäkringsbolag och försäkring du väljer. Vissa försäkringar ger dig frihet att välja vilken veterinär du vill, medan andra kan ha begränsningar och kräva att du använder en specifik veterinär eller klinik.

Kan jag teckna en kattförsäkring för min gamla katt?

Ja, det går att teckna en kattförsäkring för en äldre katt. Det är inte alla försäkringsbolag som tillåter det men det finns flera kattförsäkringar på marknaden som omfattar äldre katter.

Kan jag få en lägre premie om jag steriliserar eller kastrerar min katt?

Ja, det kan vara möjligt att få en lägre premie om din katt är steriliserad eller kastrerad eftersom det minskar risken för vissa sjukdomar och skador.

Hur byter jag kattförsäkring?

Du kan byta kattförsäkring genom att kontakta det försäkringsbolag du önskar byta till och informera om att du önskar byta försäkring.

Kan jag få tillbaka pengar om jag inte använder min kattförsäkring under ett år?

Det beror på vilken typ av försäkring du har och vilka villkor som gäller. Vissa försäkringar ger dig möjlighet att få tillbaka pengar om du inte har använt försäkringen under ett år, medan andra inte gör det.

Försäkringsbolag vi jämför