Bästa försäkringar för dig i Göteborg 2023

För den som bor i Göteborg finns det många olika försäkringar att välja mellan inom flera olika kategorier. I den här artikeln går vi igenom allt från hemförsäkringar, bilförsäkringar till djurförsäkringar som kan tecknas av den som bor i Göteborg.

Bästa val i juni 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa försäkringsbolagen för dig som bor i Göteborg i juni 2023.

Bästa hemförsäkring

ICA Försäkring har bäst hemförsäkring enligt vår undersökning.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bästa bilförsäkring

ICA Försäkring har bäst bilförsäkring enligt vår undersökning.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bästa djurförsäkring

Lassie har bäst djurförsäkring enligt vår undersökning.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Hemförsäkring

Hemförsäkring för den som bor i Göteborg

En av de viktigaste försäkringarna som alla som bor i Göteborg kan teckna är en hemförsäkring. Det är en försäkring som 97 procent av alla svenskar har tecknat och det finns många skäl till varför det är bra att teckna en hemförsäkring. Nedan ser du de bästa hemförsäkringarna för boende i Göteborg utifrån vår jämförelse för juni 2023.

Bästa hemförsäkring #1

På plats 1 hittar vi ICA Försäkring.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bästa hemförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bästa hemförsäkring #3

På plats 3 hittar vi evoli.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

En hemförsäkring skyddar i första hand din bostad och dina tillhörigheter mot skador och olyckor som kan uppstå i hemmet. Oavsett om man bor i en villa, bostadsrätt eller hyresrätt i Göteborg så kan man teckna en hemförsäkring.

En bra hemförsäkring täcker ofta ett brett spektrum av skador och händelser som kan drabba dig och ditt hem. Bland annat ger en hemförsäkring ersättning om ens en hem skulle börja brinna, om man skulle drabbas av inbrott eller rån, om en vattenläcka skulle uppstå eller om huset blir skadat på något annat sätt, till exempel på grund av skadegörelse.

Olika hemförsäkringar täcker olika saker, så alla som bor i Göteborg bör kolla upp vad de olika försäkringsbolagen erbjuder innan de väljer vilken hemförsäkring de ska teckna. Något som är bra att känna till är att det ofta går att göra tillval till sin hemförsäkring, bland annat erbjuder försäkringsbolag som Gjensidige möjligheten att försäkra sin pool eller sitt växthus om de står på samma tomt som bostaden.

För den som bor i en lägenhet i Göteborg kan det vara bra att känna till att en hemförsäkring täcker alla ens tillhörigheter, även om man förvarar några av dessa i ett vindsförråd eller i ett källarförråd.

Något annat som brukar ingå i en hemförsäkring är ett reseskydd. Hos de flesta försäkringsbolag som inkluderar ett reseskydd i sin hemförsäkring brukar skyddet gälla i 45 eller 60 dagar från utresedatumet. Detta skydd täcker alltså de flesta vanliga semestrar man gör men om man ska vara borta längre än så behöver man teckna en separat reseförsäkring.

Bilförsäkring

Bilförsäkring för den som bor i Göteborg

En annan typ av försäkring som är väldigt vanlig i Göteborg är en bilförsäkring och att den är populär är inte så konstigt då det är lag på att man måste ha minst en trafikförsäkring för att få köra sin bil på vägarna. Nedan ser du de bästa bilförsäkringarna för boende i Göteborg utifrån vår jämförelse för juni 2023.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi ICA Försäkring.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

För den som bor i Göteborg finns det många olika bilförsäkringar att välja mellan och många olika försäkringsbolag som erbjuder dessa.

Alla som bor i Göteborg har möjlighet att välja mellan tre olika grundtyper av bilförsäkringar. Dessa grundtyper är trafik-, halv- och helförsäkring. Vilken typ av bilförsäkring man väljer beror på vad man själv har för budget samt hur viktigt man tycker det är att ens bil är skyddad.

Den typ av försäkring där minst antal skydd ingår är en trafikförsäkring. Detta är en typ av försäkring som vanligtvis bara skyddar mot skador som uppstår i trafiken. Med en trafikförsäkring kan du få ersättning för personskador samt om du skadar någon annans egendom. En vanlig trafikförsäkring skyddar dock inte mot skador på din bil.

De flesta som bor i Göteborg väljer istället att teckna en halv- eller helförsäkring. Dessa försäkringstyper är något dyrare än en trafikförsäkring eftersom de innehåller fler skydd.

Ett bolag som har en bra halvförsäkring för alla som bor i Göteborg är Gjensidige. Om du tecknar deras halvförsäkring ingår skydd mot stöld, brand och maskinskador.

Ett annat försäkringsbolag som är populära bland de som bor i Göteborg är ICA försäkring som även de erbjuder en bra halvförsäkring för bil. I deras halvförsäkring ingår bland annat skydd mot skador på bilens inredning, glasskador samt krishjälp efter trafikolycka.

Det mest omfattande skyddet får man dock om man tecknar en helförsäkring och det finns det många i Göteborg som gjort, framförallt bland de som äger nyare och dyrare bilar och vill vara säkra på att dessa bilar är skyddade mot skador och olyckor.

Ett försäkringsbolag som erbjuder en väldigt bra och prisvärd helförsäkring för alla som bor i Göteborg är Svedea. Om man tecknar en helförsäkring hos dem ingår ett stort antal skydd. För att nämna några skydd som ingår i deras helförsäkring kan skydd vid djurkollision, vagnskador och skadegörelse.

Djurförsäkringar

Djurförsäkringar för de i Göteborg som har katt eller hund

Att ha ett husdjur är något som är väldigt populärt i Göteborg. De allra vanligaste husdjuren är hund och katt – och givetvis är det viktigt att försäkra de fyrbenta familjemedlemmarna. Nedan ser du de bästa djurförsäkringarna för boende i Göteborg utifrån vår jämförelse för juni 2023.

Bästa djurförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Lassie.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bästa djurförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bästa djurförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Att teckna en djurförsäkring är därför en väldigt bra idé för alla i Göteborg som har ett eller flera husdjur. Här nedan går vi igenom de vanligaste djurförsäkringarna för de som bor i Göteborg.

Hundförsäkring

En hundförsäkring skyddar dig som hundägare mot kostnader som kan uppstå om din hund blir skadad eller sjuk. Exempel på kostnader som en bra hundförsäkring täcker inkluderar utgifter för veterinärvård, mediciner och operationer.

Ett försäkringsbolag som erbjuder en väldigt bra hundförsäkring för alla hundägare i Göteborg är Hedvig. Det är ett relativt nytt försäkringsbolag som har väldigt bra service digitalt.

Med Hedvigs hundförsäkring ingår bland annat marknadens högsta ersättning för veterinärkostnader. Om man tecknar deras största paket täcker försäkringen kostnader upp till 160 000 kronor per försäkringsår.

Kattförsäkring

En bra kattförsäkring ersätter de utgifter som uppstår om ens katt blir sjuk eller skadad och behöver vård eller behandling. De flesta kattförsäkringar som kattägare i Göteborg tecknar inkluderar ersättning för veterinärvård, undersökningar, operationer och mediciner. Vissa täcker också kostnader för tandvård.

Om du har sett annonser eller flygblad gällande bortsprungna katter i Göteborg så har kattägaren kanske tecknat en kattförsäkring hos ManyPets. De erbjuder nämligen en kattförsäkring som även täcker kostnader för annonsering om ens katt skulle springa bort eller försvinna.

Personförsäkringar

Personförsäkringar för de som bor i Göteborg

Det finns många olika personförsäkringar att välja mellan för alla som bor i Göteborg. En personförsäkring är en typ av försäkring som ger skydd mot något specifikt, som till exempel olycksfall eller om man skulle förlora jobbet och stå utan inkomst. Nedan ser du de bästa personförsäkringarna för boende i Göteborg utifrån vår jämförelse för juni 2023.

Bästa personförsäkringar #1

På plats 1 hittar vi ICA Försäkring.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Bästa personförsäkringar #2

På plats 2 hittar vi Gjensidige.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se pris

Här nedan listar vi de vanligaste personförsäkringarna för de som bor i Göteborg.

Livförsäkring

En försäkring som är väldigt vanlig bland de som bor i Göteborg är en livförsäkring. Det är en försäkring som hjälper dina efterlevande med ekonomisk ersättning som betalas ut ifall du skulle dö. En bra livförsäkring kan hjälpa dina efterlevande att exempelvis bo kvar i er bostad, eller – om du har barn – se till så att barnen har råd att fortsätta med sina fritidsaktiviteter.

Ett försäkringsbolag som har väldigt populära livförsäkringar är JustinCase. Det är ett bolag som specialiserat sig på just livförsäkringar. Hos JustinCase kan man teckna en livförsäkring direkt på deras hemsida.

Något som har gjort att de blivit populära bland de som bor i Göteborg är att de erbjuder kunden möjligheten att själv välja hur stort ersättningsbelopp som ska betalas ut i händelse av dödsfall. Viktigt att ha i åtanke är dock att ju högre ersättningsbelopp man väljer, desto högre blir kostnaden för försäkringens premie.

Sjukförsäkring

En annan populär personförsäkring bland de som bor i Göteborg är en sjukförsäkring. Kort sammanfattat så är en sjukförsäkring en typ av försäkring som ger dig rätt till ekonomisk ersättning om du skulle bli sjuk eller skadad och inte kunna arbeta på grund av detta.

Med en sjukförsäkring har man möjlighet att få ersättning för förlorad inkomst under tiden som man inte kan arbeta. Man kan också få ersättning för eventuella sjukvårdskostnader.

Olycksfallsförsäkring

En olycksfallsförsäkring är en försäkring som är vanlig bland de som bor i Göteborg. Denna försäkrings primära syfte är att kunden ska vara skyddad 24 timmar om dygnet. Normalt sett är man skyddad mot olyckor i skolan eller på arbetsplatsen tack vare en redan existerande försäkring, men någon sådan har man vanligtvis inte på fritiden. Denna typ av försäkring åtgärdar det.

Med en olycksfallsförsäkring ingår i regel ofta ett skydd som ger rätt till ekonomisk ersättning om man skulle drabbas av en olycka som gör att man får nedsatt arbetsförmåga eller i värsta fall invalidiseras.

Inkomstförsäkring

Denna typ av försäkring är väldigt vanlig bland de i Göteborg som har en fast anställning. En inkomstförsäkring skyddar arbetstagaren om denne blir varslad från sitt arbete. Skyddet gäller även om arbetaren inte kan arbeta på grund av längre tids sjukdom eller en skada. I sådana fall har man rätt till ekonomiskt stöd genom sin inkomstförsäkring. Det ekonomiska stödet betalas ut varje månad som substitut till en månadslön.

En inkomstförsäkring som många arbetstagare i Göteborg har tecknat är den från Konsumentförsäkring. För att teckna deras inkomstförsäkring måste man vara medlem i a-kassan och det är det många i Göteborg som är.

Om man har tecknat en inkomstförsäkring hos Konsumentförsäkring och sedan förlorar jobbet så får man vanligtvis ut mellan 70 och 80 procent av sin tidigare inkomst tack vare försäkringen. Denna siffra inkluderar då även pengar man får från a-kassan.

Självrisk är en del av försäkringar

Självrisk är en del av försäkringar för mig i Göteborg

En självrisk är en summa pengar som man själv är ansvarig för att betala vid en skada eller ett olycksfall. Det innebär att om man har en försäkring med en självrisk på exempelvis 5000 kronor, så är det först när skadan eller olycksfallet kostar mer än 5000 kronor som försäkringen går in och tar över ansvaret för att betala ut ersättning.

Självrisker finns med i de flesta försäkringar, och det är ett sätt för försäkringsbolagen att minska sina egna kostnader. Ju högre självrisk man har, desto lägre är premien man betalar för försäkringen. Det innebär att om man själv är beredd på att ta ett större ekonomiskt ansvar, så kan man få en lägre försäkringspremie.

Självrisker finns till exempel i hemförsäkringar, bilförsäkringar, djurförsäkringar och reseskydd. I en hemförsäkring kan självrisken till exempel gälla om man råkar tappa ett föremål och det går sönder. I en bilförsäkring kan självrisken gälla om man är den som orsakar en olycka och i en djurförsäkring kan självrisken gälla om man inte har tagit tillräckligt bra hand om sitt djur.

Det är viktigt att vara medveten om sin självrisk när man tecknar en försäkring och förstår hur den fungerar. Det kan också vara klokt att tänka igenom om man är beredd att ta ett högre ansvar själv för att få en lägre försäkringspremie. I vissa fall kan det vara värt det, medan det i andra fall kan vara bättre att ha en lägre självrisk för att vara mer skyddad.

Reseförsäkringar för de som bor i Göteborg

En reseförsäkring är en försäkring som ger skydd för olycksfall och skador som kan inträffa under en resa. Den ger också skydd för viss sorts avbeställningar och förseningar av resan. Det är ett bra val för de som bor i Göteborg och planerar att resa bort, oavsett om det är en weekendresa eller en längre semester.

En reseförsäkring kan inkludera olika typer av skydd, som exempelvis olycksfallsförsäkring, avbeställningsskydd, reseförseningar och sjukvårdskostnader. Olycksfallsförsäkringen ger ersättning om man skulle råka ut för en olycksfall under resan, som exempelvis en skada eller ett dödsfall.

Avbeställningsskyddet ger ersättning om man är tvungen att avboka resan på grund av exempelvis sjukdom eller dödsfall i nära familj. Reseförseningar ger ersättning om man drabbas av förseningar på grund av exempelvis strejk eller naturkatastrofer. Och sjukvårdskostnaderna ger ersättning om man behöver sjukvård under resan.

Det finns många olika reseförsäkringar att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilken som är den bästa.. Det kan också vara bra att titta närmare på försäkringsbolag som har gott rykte när det gäller just reseförsäkringar. Ett sådant bolag är Europeiska ERV som erbjuder många olika typer av reseförsäkringar och som enligt många experter anses vara bäst i branschen.

Vilka bolag har bäst försäkringar för mig i Göteborg?

Några av de bästa försäkringsbolagen för de som bor i Göteborg kan variera beroende på ens egna behov och preferenser. Några av de mest populära bolagen i Göteborg är Gofido, Hedvig, ICA försäkring, evoli och Gjensidige. Dessa bolag anses vara bra på grund av deras breda utbud av försäkringar, konkurrenskraftiga priser och goda kundservice.

Här har vi samlat mer information om dessa försäkringsbolag.

ICA Försäkring

Ett bolag som har ett enormt stort utbud av försäkringar och som passar väldigt bra för alla som bor i Göteborg är ICA försäkring. De erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring, båtförsäkring, djurförsäkring samt olika personförsäkringar för alla som bor i Göteborg.

Något som är väldigt bra med ICA försäkring är att de har väldigt förmånliga erbjudanden för nya kunder som vill teckna en försäkring. Om man tecknar en hemförsäkring med ICA försäkring – oavsett om man bor i villa, bostadsrätt eller hyresrätt – så kan man få 5000 kronor i ersättning ifall ens kylskåp eller frys skulle gå sönder.

ICA försäkring får också ett högt betyg i Konsumenternas Försäkringsbyrås jämförelse. Den försäkring som fått högst betyg är den som heter Hemförsäkring Plus. Recensenterna berömmer särskilt reseskyddet samt skyddet som ingår vid inbrott, stöld, brand- eller vattenskada. Detta är med andra ord en väldigt bra försäkring för alla som bor i Göteborg.

Något som är bra för alla i Göteborg att källa till gällande hemförsäkringar från ICA försäkring är att det alltid ingår drulle- och reseförsäkring. ICA försäkring erbjuder ett omfattande skydd som passar utmärkt för alla som bor i Göteborg.

Fördelar

 • De erbjuder ett stort utbud av olika försäkringar.
 • De har fina erbjudanden för kunder som är stammisar på ICA.
 • De har en proffsig och tydlig hemsida med massor av information.

Nackdelar

 • Svårt att komma i kontakt med kundtjänst för frågor om djurförsäkring och båtförsäkring.
 • Höjer ofta premien för kunder som drabbats av skador eller olyckor.
 • Har fått negativ kritik för att utbetalningar dröjer länge.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Popularitet:

Hedvig

Ett annat försäkringsbolag som många anser har bäst försäkringar för de som bor i Göteborg är Hedvig. En försäkring som Hedvig erbjuder som har blivit väldigt populär är deras hemförsäkring. Med en hemförsäkring från Hedvig ingår skydd för boendet – oavsett om man bor i villa, bostadsrätt eller hyresrätt – samt skydd för alla familjens saker.

Något annat som gör att Hedvigs hemförsäkring passar så bra för alla som bor i Göteborg är att det ingår en drulleförsäkring. Denna drulle täcker massor av saker som man har i hemmet om de går sönder. Det kan vara allt från surfplattor till glasögon eller möbler.

Fördelar

 • De har en väldigt snabb och effektiv kundtjänst.
 • Deras funktion för att teckna försäkring digitalt är väldigt smidig.
 • Erbjuder ett väldigt bra bemötande när kunder drabbats av olycksfall.

Nackdelar

 • Uppsägning kan endast göras via appen.
 • Det är svårt att få ersättning från Hedvig vid läkarbesök utomlands om läkaren inte skrivit ett detaljerat sjukintyg.
 • Vissa försäkringar hos Hedvig är dyrare än hos konkurrerande bolag.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Popularitet:

evoli

Många som bor i Göteborg väljer också att teckna en försäkring hos det populära försäkringsbolaget evoli. Det är framförallt deras bilförsäkring som lockar många kunder.

Den som bor i Göteborg bör inte heller ha missat att Gjensidige erbjuder många försäkringar som passar som handen i handsken för alla som bor i just Göteborg. Bolaget erbjuder ett brett utbud av försäkringar och har väldigt generösa erbjudanden.

Fördelar

 • Har en proffsig och snygg hemsida som gör det lätt att hitta rätt.
 • Deras kundtjänst är snabb och hjälpsam.
 • Erbjuder relativt låga självrisker.

Nackdelar

 • Har ett ganska smalt utbud av försäkringar i jämförelse med många andra försäkringsbolag.
 • Det går ofta långsamt att få svar via deras chatt-funktion.
 • Erbjuder inte någon villaförsäkring.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Popularitet:

Gofido

Gofido är ett försäkringsbolag som blivit väldigt populärt den senaste tiden. De är mest kända för att erbjuda en hemförsäkring som anses vara en av de bästa på marknaden.

Något som är unikt med Gofido som försäkringsbolag och med deras hemförsäkring är att de erbjuder en bonus om ditt hem förblir skadefritt. Om hemmet är skadefritt under viss tid får du nämligen bonus på din försäkringspremie hos Gofido. Detta är ett mycket bra alternativ vad gäller försäkringar för den som bor i Göteborg.

Fördelar

 • Det går att göra en blixtsnabb skadeanmälan via Gofidos hemsida.
 • Gofido ger kunden möjligheten att bestämma sin egen självrisk.
 • Det dyker inte upp några dolda avgifter eller extra kostnader hos Gofido.

Nackdelar

 • Premien för hyresrätter är högre hos Gofido än hos många andra försäkringsbolag.
 • Ibland är det långa väntetider för att komma i kontakt med Gofidos kundtjänst.
 • Erbjuder ingen hjälp med att säga upp kundens gamla försäkring.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Popularitet:

Gjensidige

Gjensidige erbjuder flera olika sorters hemförsäkringar beroende på om man bor i en villa, en lägenhet (bostadsrätt eller hyresrätt) eller om man vill försäkra till exempel ett studentboende eller ett fritidshus. Oavsett vilken typ av bostad man försäkrar hos Gjensidige så ingår ett grundskydd som täcker flera olika typer av skador. Hemförsäkringen från Gjensidige ersätter skador och försvunna föremål om man drabbats av brand, stöld eller vattenskador, till exempel en översvämning.

Något som många i Göteborg tycker är väldigt bra med försäkringar från Gjensidige är att de erbjuder en egen försäkringssumma. Det innebär att man som kund själv kan välja hur stort belopp man vill försäkra sina saker till. Värt att tänka på är dock att ju högre belopp man försäkrar, desto dyrare blir försäkringen.

En annan bra sak med Gjensidige är att de erbjuder flera billiga och relevanta tilläggsförsäkringar. Man kan till exempel lägga till en försäkring som täcker ens hushållsapparater. Man kan också försäkra värdefulla saker som till exempel konstverk som man har i hemmet eller smycken som förvaras i hemmet.

Fördelar

 • Erbjuder många olika försäkringar.
 • Kundtjänst har öppet även på lördagar.
 • Snygg och tydlig hemsida som gör det enkelt att hitta rätt försäkring.

Nackdelar

 • Skadehanteringen kan upplevas som långsam.
 • Vissa försäkringar är relativt dyra jämfört med hos konkurrerande försäkringsbolag.
 • Väntetiderna när man kontaktar Gjensidige via telefon kan vara långa.
Kundnöjdhet:
Prisvärde:
Popularitet:

Frågor och svar om försäkringar för boende

Frågor och svar om försäkringar för boende i Göteborg

Vad är en försäkring?

En försäkring är ett avtal mellan dig och ett försäkringsbolag där du betalar en premie för att få ekonomisk ersättning vid vissa typer av händelser, såsom skador eller olyckor. Det finns olika typer av försäkringar, till exempel hemförsäkring, bilförsäkring och djurförsäkring.

Varför behöver jag en försäkring om jag bor i Göteborg?

Försäkringar ger skydd mot skador och olyckor som kan inträffa i ditt hem, med din bil eller med din katt eller hund. Dessa skador kan vara dyra att reparera eller ersätta, och en försäkring kan hjälpa dig att täcka dessa kostnader. Dessutom är en bilförsäkring ett krav för att kunna framföra bilen i trafik.

Vad ingår i en hemförsäkring?

En hemförsäkring ger i första hand skydd mot skador på ditt hem och dess innehåll, till exempel vid brand, inbrott, vattenläckage eller skadegörelse.

Vad ingår i en bilförsäkring?

En bilförsäkring ger skydd mot skador på din bil, andra personers egendom samt personskador. En bilförsäkring kan också inkludera skador på bilen som uppstått på grund av stenskott eller skadegörelse.

Vad ingår i en djurförsäkring?

En djurförsäkring ger skydd mot bland annat veterinärkostnader vid skador eller sjukdomar som drabbar ditt djur, exempelvis din katt eller hund.

Vad är en självrisk och hur påverkar det min försäkring?

En självrisk är det belopp som du själv måste betala vid en skadeanmälan. Ju högre självrisk du väljer, desto lägre premie behöver du betala för försäkringen.

Vad är en reseförsäkring?

En reseförsäkring är en typ av försäkring som innebär att du är skyddad mot skador och olyckor när du befinner dig på resa utomlands. En reseförsäkring kan också hjälpa dig att täcka sjukvårdskostnader utomlands samt att få ersättning om ditt flyg blir inställt eller försenat.

Vad är en personförsäkring?

En personförsäkring är en typ av försäkring som skyddar dig mot något specifikt. Exempel på vanliga personförsäkringar är olycksfallsförsäkring, barnförsäkring, gravidförsäkring och livförsäkring, för att nämna några.

Vad händer om jag inte betalar min premie?

Om du inte betalar din premie kan försäkringsbolaget välja att avsluta din försäkring. Det kan också innebära att du inte får någon ersättning om oturen är framme och en skada eller olycka inträffar. Därför är det viktigt att hålla koll på när premien ska betalas och se till att betala den i tid.

Försäkringsbolag vi jämför