Gjensidige

Gjensidige är en nordisk försäkringsgrupp med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Baltikum. Företaget erbjuder ett brett utbud av försäkringar, inklusive bilförsäkringar, hemförsäkringar och företagsförsäkringar. Gjensidige har funnits sedan 1816 och har en lång historia av att erbjuda kvalitetssäkrade tjänster till sina kunder. Deras mål är att hjälpa kunderna att förstå och hantera risker genom att erbjuda försäkringar och rådgivning. Gjensidige har ett starkt fokus på hållbarhet och arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan och främja en hållbar utveckling.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

Dessa typer av försäkringar har Gjensidige

Gjensidige är ett välrennomérat försäkringsbolag som erbjuder en mängd olika försäkringar. Gjensidige är kända för att erbjuda försäkringar med väldigt bra villkor.

Här är några av de populäraste försäkringarna som Gjensidige erbjuder:

Bilförsäkringar hos Gjensidige

Gjensidige erbjuder, precis som många andra försäkringsbolag, tre olika typer av bilförsäkringar. Dessa är trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Här nedan ska vi gå igenom vad som ingår i respektive bilförsäkring.

Trafikförsäkring

En trafikförsäkring är en försäkring som man enligt lag måste ha för att få köra sin bil. Gjensidiges trafikförsäkring fungerar som en trafikförsäkring hos de flesta andra försäkringsbolag. Med en trafikförsäkring från Gjensidige har du rätt till ersättning för de personskador och skador på annan persons fordon eller egendom som du orsakar med din bil, exempelvis om du är inblandad i en trafikolycka.

Ett enkelt sätt att beskriva Gjensidiges trafikförsäkring är genom att förklara den som att den täcker allt som är utanför din bil när du är ute och kör. Om du krockar med en annan bil eller motorcykel täcker trafikförsäkringen alltså kostnaderna för eventuella ersättningar som du kan få betala.

Med Gjensidiges trafikförsäkring ingår inget skydd mot skador på din egen bil. För att få ett sådant skydd behöver man teckna en halvförsäkring eller helförsäkring.

Halvförsäkring

Gjensidige erbjuder en populär halvförsäkring för bil som många bilägare i Sverige har valt att teckna. Med denna halvförsäkring är du som bilägare ordentligt försäkrad om oturen skulle vara framme när du är ute i trafiken.

Med en halvförsäkring från Gjensidige ingår först och främst allt som ingår i deras trafikförsäkring. Utöver det ingår flera skydd i deras halvförsäkring som till exempel glasskador, ersättning om bilen skulle börja brinna, ersättning om du råkar ut för stöld eller inbrott i bilen samt hjälp på plats om motorn skulle haverera ute på vägarna.

En annan sak som ingår i en halvförsäkring från Gjensidige är deras försäkring Allrisk Bil, som är en slags drulleförsäkring. Med denna försäkring är bilens inredning skyddad och du har även rätt till ersättning om du själv skulle göra ett misstag kopplat till bilen, till exempel om du skulle tappa bort dina bilnycklar eller tanka i fel drivmedel i tanken.

Kunder som tecknar en halvförsäkring har också rätt till bärgning vid olycka och de erbjuds också möjligheten att få krishjälp. Med en halvförsäkring från Gjensidige har kunden också möjlighet att få ersättning för rättegångskostnader i händelse av en tvist som är relaterad till den försäkrade bilen.

Helförsäkring

Gjensidige erbjuder, utöver de två varianterna ovan, också en mycket omfattande helförsäkring. Helförsäkringen ger kunden rätt till ersättning för allt som ryms inom trafikförsäkringen och halvförsäkringen – dessutom en vagnskadeförsäkring.

En vagnskadeförsäkring innebär att du som kund har rätt till ersättning för reparation av skador på din bil till följd av trafikolyckor och kollisioner med andra fordon. Du har också rätt till ersättning om bilen skulle bli skadad till följd av att du kör i diket eller om bilen skulle välta.

Något som är värt att kolla upp innan man tecknar en helförsäkring hos Gjensidige är ifall man redan har en bil med vagnskadegaranti. Detta är en garanti som de flesta nya bilar har och den brukar vanligtvis gälla under tre års tid.

Om man redan har en vagnskadegaranti för sin bil så rekommenderas det att man istället tecknar en halvförsäkring hos Gjensidige. Man har då exakt samma skydd som om man skulle tecknat en helförsäkring men till en lägre kostnad.

Hemförsäkring hos Gjensidige

Hemförsäkring hos Gjensidige är en försäkring som skyddar din bostad och dina saker. Med en hemförsäkring hos Gjensidige kan du vara trygg i att din bostad och dina tillhörigheter är väl skyddade.

Villaförsäkring hos Gjensidige

En villaförsäkring hos Gjensidige ger skydd för din villa och dina tillhörande byggnader, såsom garage eller uthus, mot skador orsakade av exempelvis brand, inbrott, storm eller vattenskador. Försäkringen inkluderar även ett ansvarsskydd, vilket innebär att du är försäkrad om du orsakar skada på någon annans egendom.

Gjensidige erbjuder även möjlighet att teckna en försäkring för ditt fritidshus, som ger samma skydd som en vanlig villaförsäkring. Dessutom erbjuder Gjensidige en mobilapp där du enkelt kan hantera din försäkring och få tillgång till olika tjänster som exempelvis hjälp vid skadeanmälan eller rådgivning kring hur du ska hantera en skada.

Reseförsäkring hos Gjensidige

En reseförsäkring är en försäkring som skyddar dig mot olyckor och händelser som kan uppstå under en resa, till exempel sjukdom, olycksfall, förseningar och förlorade bagage. En reseförsäkring kan också innebära ekonomiskt skydd om du blir tvungen att avboka eller avbryta din resa på grund av oplanerade händelser.

En reseförsäkring fungerar genom att du som kund tecknar en försäkring inför en planerad resa. Om du sedan drabbas av en olycka eller någon annan oförutsedd händelse som täcks av försäkringen under resan så kan du ansöka om ersättning från försäkringsbolaget. Detta gör du genom att fylla i en skadeanmälan och bifoga relevanta dokument som exempelvis ett läkarintyg. Ersättningen kan variera beroende på vilken typ av reseförsäkring du har tecknat och vad som som har inträffat.

Gjensidiges reseförsäkring täcker olycksfall, sjukdom, förseningar och förlorat bagage. Försäkringen gäller för resor inom Europa och även i stora delar av övriga världen. Gjensidige erbjuder även möjlighet till tilläggsförsäkringar, som exempelvis avbeställningsskydd. Försäkringen kan tecknas för både enskilda resor och för flera resor under ett år.

Gjensidige har även en egen app för att hantera sin reseförsäkring. Där kan man till exempel göra en skadeanmälan eller förlänga sin försäkring.

Djurförsäkring hos Gjensidige

Gjensidige erbjuder djurförsäkringar för hundar och katter. Försäkringen täcker kostnaderna vid sjukdom eller skada, samt hjälp om hunden eller katten skulle försvinna eller avlida.

Försäkringen inkluderar vårdkostnader vid sjukdom eller skada, såsom veterinärvård, operationer och mediciner. Dessutom finns möjlighet att få ersättning för resekostnader till veterinär om djuret blir skadat eller sjukt under en semesterresa.

Kunden kan välja mellan olika försäkringspaket beroende på sina behov och budget. Det finns också möjlighet att lägga till tilläggsförsäkringar för exempelvis tävlingsverksamhet eller om djuret är av en ras med ökad risk för vissa sjukdomar.


När det gäller hund- och kattförsäkring samarbetar Gjensidige med Sveland och de har ett av marknadens bästa erbjudande gällande just djurförsäkringar.

Gjensidige anses allmänt erbjuda en av marknadens bästa hundförsäkringar. En stor anledning till det är att försäkringen täcker upp till 140 000 kronor för kostnader som kan uppstå i samband med veterinärvård. Vuxna hundar som är försäkrade hos Gjensidige åtnjuter dessutom ett skydd som täcker ledsjukdomar, ligamentsjukdomar, skelettsjukdomar samt medfödda dolda fel.

En annan stor anledning till att Gjensidiges hundförsäkring har ett så gott rykte är att de erbjuder rabatter för unga hundar. Om man försäkrar sin valp hos Gjensidige så får man upp till 30 procents rabatt i ett års tid. Därefter kan man också få rabatt för unghund. Denna rabatt uppgår till hela 20 procent på ett år.

Ytterligare en anledning till att Gjensidige får så många positiva omdömen gällande hundförsäkringar är att det dessutom ingår en medicinförsäkring. Den täcker kostnader för mediciner som ordinerats av en veterinär med upp till 10 000 kronor om året. Om en veterinär ordinerar receptbelagda mediciner eller läkemedel så täcker Gjensidiges hundförsäkring 80 procent av kostnaden.

Hur skaffar jag en försäkring hos Gjensidige?

Hur skaffar jag en försäkring hos Gjensidige?

För att teckna en försäkring hos Gjensidige kan du börja med att gå till deras hemsida. På hemsidan kan du klicka på fliken "Försäkringar" i menyn ovanför och välja vilken typ av försäkring du är intresserad av. Det finns olika försäkringar för exempelvis bil, bostad, resa, djur, och företag.

När du har valt en försäkring kan du enkelt läsa mer om den och få information om vilka skydd den erbjuder, vilka villkor som gäller och vad den kostar.

För att teckna försäkringen behöver du logga in på ditt konto eller skapa ett nytt konto. Det går även att ringa till Gjensidige och teckna försäkringen via telefon. När du har loggat in eller kontaktat dem via telefon behöver du fylla i nödvändig information och bekräfta att du har läst och accepterat villkoren för försäkringen.

Efter detta ska du få en bekräftelse på att din försäkring är tecknad och du kan börja nyttja ditt skydd. Det är viktigt att komma ihåg att betala försäkringspremien i tid för att försäkringen ska vara giltig.

Skaffa försäkring

Hur kommer man i kontakt med Gjensidige?

Gjensidige erbjuder ett flertal alternativ för att komma i kontakt med deras kundtjänst. På deras hemsida finns det möjlighet att chatta med en kundtjänstmedarbetare under vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00. Det finns också en möjlighet att skicka in en förfrågan via ett kontaktformulär på hemsidan.

För att få personlig hjälp kan man även ringa Gjensidiges kundtjänst på telefonnummer 0771-26 26 26. Kundtjänsten har öppet under vardagar mellan klockan 08:00 och 20:00 och på lördagar mellan klockan 09:00 och 14:00.

För dem som föredrar att ta kontakt via e-post, finns det också möjlighet att skicka in en fråga till Gjensidige på adressen [email protected].

Det finns alltså flera olika sätt att komma i kontakt med Gjensidiges kundtjänst, både online och via telefon.

Gjensidige får ofta höga betyg och positiva omdömen

Gjensidige är en försäkringsbolag som verkar i Sverige och får generellt höga betyg och positiva omdömen från kunder. På Trustpilot, en webbplats där kunder kan lämna omdömen om olika företag, har Gjensidige ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor.

Många kunder uppskattar deras goda service och hjälpsamma personal. Vissa kunder har också poängterat deras låga priser på vissa försäkringar jämfört med andra försäkringsbolag. Sammantaget är Gjensidige ett välrenommerat försäkringsbolag med många nöjda kunder.

Tre bra saker med Gjensidige

  • Erbjuder många olika försäkringar.
  • Kundtjänst har öppet även på lördagar.
  • Snygg och tydlig hemsida som gör det enkelt att hitta rätt försäkring.

Tre dåliga saker med Gjensidige

  • Skadehanteringen kan upplevas som långsam.
  • Vissa försäkringar är relativt dyra jämfört med hos konkurrerande försäkringsbolag.
  • Väntetiderna när man kontaktar Gjensidige via telefon kan vara långa.

Frågor och svar om Gjensidige

Vilka äger Gjensidige?

Gjensidige ägs av dess kunder genom en andelsform. Andelsägarna äger alltså inte aktier i företaget utan är medlemmar i företaget och har rätt att delta i företagets årsstämma och rösta om företagets verksamhet.

Hur betalar man sina försäkringar hos Gjensidige?

Man kan betala sina försäkringar hos Gjensidige på flera olika sätt. En vanlig metod är att man skapar ett autogiro, där man anger att man vill att försäkringspremien ska dras från ens konto varje månad eller varje kvartal. Man kan också välja att betala försäkringspremien med kreditkort, via faktura eller via bankgiro.

Har Gjensidige några Mina sidor eller app?

Ja, Gjensidige har både en Mina Sidor och en app. På Mina Sidor kan man hantera sina försäkringar och se information om sina försäkringar, som till exempel försäkringsvillkor och försäkringspremier. Man kan också göra ändringar i sina försäkringar och skicka in skadeanmälningar.

Är Gjensidige ett bra val?

Ja, vi har bara med bra val på vår sida och Gjensidige är utan tvekan ett mycket bra val. Det är ett stort och populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga villkor.

Hur gör man en skadeanmälan hos Gjensidige?

Man kan göra en skadeanmälan hos Gjensidige genom att logga in på Mina Sidor eller appen, eller genom att kontakta Gjensidige på telefon eller e-post. Det är viktigt att skicka in en skadeanmälan så snart som möjligt efter att skadan har inträffat.

Finns det någon kundtjänst för Gjensidige?

Ja, Gjensidige har en kundtjänst som man kan kontakta för att få hjälp med frågor eller problem relaterade till försäkringar. Kundtjänst kan nås via telefon, e-post eller chatt. Öppettider och kontaktuppgifter finns på Gjensidiges hemsida.

Vilka är Gjensidige?

Gjensidige är en norsk försäkringsgivare som erbjuder försäkringar för både privatpersoner och företag. Företaget är kundägt och har funnits i Norge sedan 1816.

Vilka försäkringar erbjuder Gjensidige?

Gjensidige erbjuder ett brett utbud av försäkringar, inklusive bilförsäkring, hemförsäkring, reseförsäkring och försäkringar för hund och katt.

Se erbjudanden från Gjensidige

Försäkringsbolag vi jämför