FurryChamp

FurryChamp är en uppstickare inom försäkringsbranschen som växt mycket på kort tid. De har specialiserat sig på djurförsäkringar och då försäkringar som gäller hundar och katter i synnerhet. Något som gör att FurryChamp sticker ut i konkurrens med andra försäkringsbolag som också erbjuder djurförsäkringar är att de erbjuder skydd för både nuvarande och tidigare hälsotillstånd, samt snabba utbetalningar.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

FurryChamp erbjuder konkurrenskraftiga djurförsäkringar

Det svensk-tyska försäkringsbolaget FurryChamp erbjuder konkurrenskraftiga djurförsäkringar för framförallt hundar och katter. FurryChamp har satsat hårt på att erbjuda konkurrenskraftiga priser och villkor och har på kort tid blivit en allt större spelare på den svenska försäkringsmarknaden.

Här nedan går vi igenom mer om deras försäkringar.

Hundförsäkring hos FurryChamp

När det gäller hundförsäkringar erbjuder FurryChamp det mest omfattande skyddet på marknaden. I deras hundförsäkring ingår betydligt fler saker än i en vanlig hundförsäkring. Givetvis ingår också de saker som ofta är standard i de flesta hundförsäkringar som finns tillgängliga. Detta innefattar saker som skydd för tandvård, veterinärvård, kostnader för mediciner samt försäkring mot dolda fel.

Det som är unikt med hundförsäkringen som FurryChamp erbjuder är att det utöver dessa saker ingår så mycket annat. En sak som ingår i deras hundförsäkring är skydd för kostnader som uppstår vid akutvård. Detta är något som är svårt att hitta hos andra försäkringar men som FurryChamp erbjuder.

Detta skydd är något som är mycket uppskattat av hundägare eftersom det är skönt att veta att man är skyddad av sin försäkring om ens hund skulle behöva vårdas akut. Detta kan behövas av flera olika anledningar, till exempel om hunden blir akut sjuk eller råkar ut för en olycka, och detta täcker alltså hundförsäkringen hos FurryChamp.

En annan sak som ingår i FurryChamps hundförsäkring är att försäkringen täcker kostnaden för receptbelagd mat. Detta är något som en veterinär kan rekommendera för en hundägare om hunden har drabbats av exempelvis en allvarlig sjukdom. Receptbelagd mat är vanligtvis betydligt dyrare än vanlig hundmat och denna kostnad kan dyka upp plötsligt. Med en hundförsäkring från FurryChamp är hundägaren skyddad mot denna kostnad.

FurryChamp sticker också ut på så vis att kostnaden för rehabilitering ingår i försäkringen. Vid allvarliga skador, olyckor och vissa sjukdomar är det inte alls ovanligt att hunden behöver genomgå ett program för rehabilitering. Detta program kan innefatta en hel del olika kostsamma saker och vanligtvis får hundägaren stå för denna kostnad själv. Men detta slipper alltså de hundägare som har tecknat en hundförsäkring hos FurryChamp.

Ytterligare en sak som en hundförsäkring hos FurryChamp täcker som inte ryms i många andra hundförsäkringar är skydd mot kostnader vid avancerad diagnostik. Det finns ovanliga sjukdomar som kan drabba hundar och för att upptäcka dessa måste veterinären utföra många olika avancerade tester. Att genomföra dessa är betydligt dyrare än ett vanligt veterinärbesök och även denna kostnad kan hundägaren försäkra sig emot genom att teckna en hundförsäkring hos FurryChamp.

Kattförsäkring hos FurryChamp

Något som blir allt mer populärt bland kattägare är att teckna en försäkring hos FurryChamp. Detta är, precis som med hundförsäkringar, mycket tack vare att FurryChamp erbjuder en väldigt förmånlig kattförsäkring som står sig oerhört bra i konkurrensen med andra försäkringsbolag och deras erbjudanden.

Något som gör att en kattförsäkring hos FurryChamp sticker ut ur mängden är att deras kattförsäkring täcker både nuvarande och tidigare hälsotillstånd. FurryChamp lyfter också gärna fram att deras kattförsäkring har en schysst prissättning. Något de själva gärna marknadsför är att hos FurryChamp drabbas kunden inte av några plötsliga höjningar av den premien som försäkringen kostar. En kattförsäkring hos FurryChamp ska vara ett tryggt alternativ och detta signalerar bolaget genom att se till att prissättningen är trygg och stabil.

När det gäller en kattförsäkring från FurryChamp så kan kattägaren lugnt luta sig tillbaka och veta att denna är skyddad mot det mesta som dennes älskade husdjur kan råka ut för. Där en vanlig kattförsäkring bara inkluderar ett fåtal saker så är en kattförsäkring från FurryChamp verkligen heltäckande.

Något som verkligen är unikt för FurryChamp är att deras kattförsäkring också innefattar ett skydd mot kostnader som kan tillkomma vid beteendebehandlingar. Dessa typer av behandlingar är vanligare än vad gemene man kanske tror och dessa kan också komma som en chock för enskilda kattägare.

Det finns många olika anledningar till att en katt kan behöva genomgå beteendebehandlingar och dessa är ofta svåra att förutspå. Men med hjälp av en kattförsäkring från FurryChamp kan kattägaren vara trygg i vetskapen att om sådana behandlingar skulle behövas så täcker FurryChamp kostnaden.

Något annat som är unikt med en kattförsäkring från FurryChamp är att den, precis som med deras hundförsäkringar, täcker kostnader för akutvård. Detta är något som vilken katt som helst kan behöva beroende på oväntade händelser som olyckor eller plötsliga sjukdomar och det är väldigt skönt för de kattägare som tecknat en kattförsäkring hos FurryChamp att veta att dessa kostnader täcks av försäkringen.

Djurförsäkringar hos FurryChamp

FurryChamp är ett relativt nystartat försäkringsbolag som specialiserat sig på just djurförsäkringar. De allra flesta djurförsäkringar som tecknas i Sverige gäller hund eller katt. Detta är också de klart vanligaste husdjuren. FurryChamp erbjuder, precis som vi gått igenom här ovan, försäkringar som är skräddarsydda för just de djuren. Men det är också möjligt att teckna djurförsäkringar för andra djur./p>

Än så länge har FurryChamp inte gått ut med någon fullständig lista över vilka djur man kan försäkra hos dem. Men det går alltid bra att skicka in en ansökan eller att höra av sig till FurryChamp för att höra om det djur man vill försäkra går att försäkra hos bolaget. Tänk på att vanliga husdjur som exempelvis marsvin, kaniner eller hamstrar har mycket större chans att beviljas försäkring än djur som används i snävare syften eller är mer ovanliga att ha som husdjur, som till exempel en cirkusapa eller exotiska reptiler som krokodil eller komodovaran.

FurryChamp erbjuder djurförsäkringar som är automatiserade

FurryChamp satsar stenhårt på att vara ett snabbt, smidigt och tryggt digitalt alternativ när det gäller djurförsäkringar och ett sätt som de gör detta på är genom att erbjuda försäkringar där hela processen är automatiserad. Allt från skadeanmälan till utbetalningar sker automatiskt inne på Mina Sidor hos FurryChamp och detta är något som de hoppas att kunderna upplever som något väldigt snabbt och smidigt.

Den automatiserade processen börjar med skadeanmälan där kunden själv loggar in på Mina Sidor och anger vad som har hänt. I formuläret som kunden får fylla i ställer FurryChamp frågor som är detaljerade och specifika. När kunden har besvarat alla frågor i formuläret och skickat in det tar de automatiserade processerna hos FurryChamp vid för att läsa igenom svaren på formuläret.

Ärendet hanteras sedan i vissa fall helt och hållet per automatik vilket innebär att beslut om utbetalningar kan tas blixtsnabbt och kunden kan till och med ha pengarna på sitt konto inom bara ett par dygn.

Djurförsäkringar på en tydlig plattform

Något som är unikt för FurryChamp är att deras digitala plattform gör det enklare än någonsin för kunden att hålla reda på sitt husdjurs hälsa. Samtidigt erbjuder de också råd och tips från professionella och erfarna veterinärer.

På FurryChamps plattform hittar kunden all information om sin djurförsäkring samtidigt som kunden kan ta del av många tjänster som underlättar livet med husdjur. Bland annat erbjuds kunder kostnadsfria videosamtal med veterinärer.

För att komma åt plattformen med all information behöver kunder som har tecknat en djurförsäkring hos FurryChamp bara surfa in på försäkringsbolagets hemsida och logga in på mina sidor. Något som är unikt för plattformen är att de kombinerar massor av matnyttiga råd, tips och tjänster med automatiserade processer vilket gör att kunden får en sömlös upplevelse när de loggar in på sitt konto hos FurryChamp.

Målet med FurryChamp är att erbjuda marknadens mest omfattande skydd för husdjur och det målet är de redan på god väg att uppfylla tack vare sin smidiga, snabba och digitaliserade plattform som hjälper kunden att hålla koll på sin djurförsäkring.

Att vara digital är A och O inför framtiden, även för försäkringsbolag, och här ligger FurryChamp verkligen i framkant.

Hur skaffar jag en försäkring hos FurryChamp?

Hur skaffar jag en försäkring hos FurryChamp?

Att skaffa en försäkring hos FurryChamp är en ganska enkel process. Det första du behöver göra är att surfa in på deras hemsida och leta rätt på den försäkringen som du vill teckna. Om du till exempel vill teckna en hundförsäkring så behöver du klicka dig fram till deras sida för hundförsäkringar.

Väl där inne fyller du i uppgifter om dig och din hund. Det kan vara information om sådana saker som hundens ålder och tidigare hälsotillstånd, samt uppgifter om var du bor. När du har fyllt i dessa uppgifter får du se ett skräddarsytt prisförslag direkt på FurryChamps hemsida.

Du väljer då om du vill acceptera prisförslaget eller ej. Om du accepterar förslaget så är det bara att gå vidare och signera din försäkring, sedan är du kund hos FurryChamp. Svårare än så är det inte!

Skaffa försäkring

Hur kommer man i kontakt med FurryChamp?

För att komma i kontakt med FurryChamp behöver man skicka ett mail till deras kundtjänst. För närvarande erbjuder FurryChamp endast kundtjänst via mail. Det går alltså inte att ringa in till FurryChamp och det finns heller ingen chattfunktion på deras hemsida i dagsläget. Om det kommer någon sådan i framtiden är inte känt, men för närvarande är det alltså mail som gäller om man vill kontakta kundtjänst hos FurryChamp.

För befintliga kunder som vill göra en skadeanmälan så kan man enkelt kontakta FurryChamp och göra denna när man har loggat in på Mina Sidor.

FurryChamp får höga betyg av många recensenter

FurryChamp är ett relativt nytt försäkringsbolag som redan har hunnit få positiva recensioner på nätet. Något som har gjort att FurryChamp fått många positiva omdömen är att de erbjuder moderna försäkringar som är enkla att förstå. Många recensenter är också positiva till att det går att teckna sin försäkring digitalt vilket är både modernt och smidigt.

Något annat som många kunder varit mycket nöjda med är att så många olika saker ingår i de olika djurförsäkringarna som FurryChamp erbjuder. Detta gör att hundägare, kattägare och andra djurägare kan känna sig trygga med att de har en heltäckande försäkring där de får ut ersättning nästan oavsett vad deras älskade husdjur drabbas av.

Tre bra saker med FurryChamp

  • Deras djurförsäkringar innehåller fler saker än de flesta konkurrenters djurförsäkringar.
  • Erbjuder konkurrenskraftiga priser.
  • Innehåller skydd för såväl nuvarande som tidigare hälsotillstånd.

Tre dåliga saker med FurryChamp

  • Har endast ett smalt utbud av försäkringar.
  • Det går inte att kontakta deras kundtjänst via telefon.
  • Erbjuder inga rabatter om man försäkrar fler djur än ett.

Frågor och svar om FurryChamp

Vilka äger FurryChamp?

FurryChamp är ett försäkringsbolag som ägs av en mängd olika aktieinnehavare. FurryChamp har många olika investerare och entreprenörer som ägare från både Sverige och Tyskland.

Hur betalar man sina försäkringar hos FurryChamp?

Det går att betala sina försäkringar på flera olika sätt hos FurryChamp. Det vanligaste och förmodligen smidigaste sättet att betala dessa är genom att sätta upp ett autogiro. Det går också bra att betala via e-faktura eller med betalkort.

Har FurryChamp några Mina Sidor eller app?

Ja, FurryChamp har Mina Sidor där alla kunder kan logga in och se all tänkbar information om sina försäkringar. I dagsläget har FurryChamp ingen app men eftersom bolaget är relativt ungt och nystartat finns möjligheten att en app dyker upp inom kort.

Är FurryChamp ett bra val?

Ja, FurryChamp är ett utmärkt val när det gäller djurförsäkringar. Vi har bara med bra val på vår sida och för dig som ska försäkra exempelvis din hund eller katt är FurryChamp ett mycket bra sådant.

Ingår akutvård i djurförsäkringar från FurryChamp?

Ja, till skillnad från många andra försäkringsbolag som erbjuder djurförsäkringar så täcker en försäkring från FurryChamp även kostnader för akutvård. Detta är något som är mycket uppskattat bland kunderna och något som får FurryChamp att sticka ut i konkurrensen.

Har FurryChamp snabba utbetalningar?

Ja, FurryChamp erbjuder utbetalningar inom 48 timmar vilket är bland marknadens absolut snabbaste utbetalningar.

Har FurryChamp någon årlig försäkringsgräns?

Ja, den årliga försäkringsgränsen hos FurryChamp är 30 000 kronor vilket är standard på marknaden när det gäller djurförsäkringar

Erbjuder FurryChamp skydd för tidigare hälsotillstånd?

Ja, FurryChamp erbjuder skydd för både nuvarande och tidigare hälsotillstånd.

Se erbjudanden från FurryChamp

Försäkringsbolag vi jämför