evoli

evoli är ett försäkringsbolag som grundades 2012. Bolaget erbjuder försäkringar för privatpersoner och företag, med fokus på att erbjuda enkelhet och transparens. evoli har en digital plattform där kunderna kan hantera sina försäkringar samt teckna nya. Bolaget har även ett starkt engagemang för hållbarhet och arbetar för att minska sin klimatpåverkan. evoli har vuxit snabbt och har idag över 100 000 kunder i Sverige.

Kundnöjdhet:

Prisvärde:

Totalt betyg:

Se erbjudanden

Dessa olika försäkringar erbjuder evoli

evoli är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkring och hemförsäkring med schyssta villkor. Något som gör att evoli sticker ut i positiv bemärkelse i jämförelse med äldre och mer traditionella försäkringsbolag är att evoli ligger i framkant när det gäller den digitala utvecklingen. Hos evoli kan kunden få prisförslag på en minut direkt inne på deras hemsida.

Här nedan följer mer information om de olika försäkringar som evoli erbjuder:

Bilförsäkring hos evoli

evoli erbjuder bilförsäkringar för privatpersoner och företag.

Skadeförsäkringen som ingår täcker skador på ens egen bil vid trafikolycka eller om man skulle drabbas av skadegörelse. Den grundläggande trafikförsäkringen som ingår täcker skador som man orsakar på andra personers bil eller egendom.

Det går också att välja flera tillval när man tecknar en bilförsäkring hos evoli. Ett populärt tillval är “Ung förare” som innebär att man tar bort den förhöjda självrisken på 10 procent av ett prisbasbelopp för förare under 24 år. Ett annat populärt tillval är skydd mot djurkollision som innebär att man sänker självrisken vid djurkollision med upp till 6 000 kr.

evoli erbjuder också en möjlighet för kunderna att teckna och hantera en bilförsäkring direkt via deras digitala plattform. evoli har även en kundtjänst som är öppen alla dagar i veckan för att svara på eventuella frågor.

Vid skadeärenden så måste man först anmäla skadan till evoli och vänta på deras godkännande innan man går vidare med reparationer eller gör anspråk på att få sin ersättning utbetald.

Hemförsäkring för bostadsrätt hos evoli

En bostadsrättsförsäkring hos evoli är en försäkring som ger skydd för skador på din bostadsrätt. Den ger också skydd för dina personliga tillhörigheter, samt ansvarsskydd om någon skadas i din bostadsrätt.

Försäkringen täcker skador som uppstår på grund av allt från brand, rök, vattenläckor och inbrott till storm och annat oväder. Den täcker också skador som uppstår på grund av fel och brister i fastigheten, till exempel rör- och takläckage.

Försäkringen inkluderar också en ansvarsförsäkring, vilket innebär att om någon skadas i din bostadsrätt och det visar sig att det är ditt fel så kommer försäkringen att täcka kostnaderna för skadan.

En annan viktig aspekt av bostadsrättsförsäkringen är att den ger skydd för dina personliga tillhörigheter, som till exempel möbler, elektronik och kläder. Detta innebär att om dessa tillhörigheter skadas eller försvinner på grund av en händelse som täcks av försäkringen så kommer försäkringen att ersätta dig för detta.

I en bostadsrättsförsäkring från evoli ingår också ett bra reseskydd som bland annat ger personen som tecknat försäkringen rätt till hjälp vid olycksfall, akut sjukdom, akuta tandbesvär, en nödsituation eller om resan skulle bli avbruten av någon anledning.

Med en bostadsrättsförsäkring från evolin har man rätt till ersättning om man skulle drabbas av stöld eller bli skadad genom misshandel från uppsåtligt fysiskt våld.

Försäkringen inkluderar också ett omfattande skydd som gäller om man skulle behöva bo någon annanstans än i sin försäkrade bostad på grund av en vattenläcka, en brandskada eller något liknande som omfattas av försäkringen. Om ens bostadsrätt inte är beboelig har man rätt till ersättning för merutgifter som mat, tillfälligt boende och transport.

evolis bostadsrättsförsäkring kan tecknas av alla som äger en bostadsrätt, oavsett om man bor i en lägenhet eller i ett radhus. Det är alltid bra att ha en bostadsrättsförsäkring för att skydda sig mot oväntade händelser och kostnader som kan uppstå.

För att teckna en bostadsrättsförsäkring hos evoli, kan du enkelt ansöka via deras hemsida. Du kan också kontakta deras kundtjänst för att få hjälp med att välja rätt försäkring och anpassa den efter dina behov.

Att ha en bostadsrättsförsäkring ger en känsla av trygghet och säkerhet, eftersom det ger skydd mot oväntade händelser och kostnader. Med evoli kan man enkelt och smidigt teckna en försäkring som passar ens egna behov och önskemål. Att skydda sig själv och sin bostad är egentligen något som är grundläggande, och en bostadsrättsförsäkring är ett bra sätt att göra det.

Hemförsäkring för hyresrätt hos evoli

Hyresrättsförsäkringen från evoli är en försäkring som är speciellt utformad för att skydda dig som hyresgäst. Den ger dig skydd mot skador som kan uppstå i din hyreslägenhet eller skador på sådan som ingår i den. Med detta menas sådant som möbler, elektronik och kläder.

Försäkringen gäller också om det skulle hända något med din hyreslägenhet som gör att du inte kan bo kvar i den, till exempel vid en brand eller en översvämning.

En hyresrättsförsäkring hos evoli är en av marknadens mest omfattande eftersom att den täcker så många olika typer av skador och olyckor. Här nedan listar vi ett urval av alla typer av skador och olyckor som du kan få ersättning för om du har tecknat en hyresrättsförsäkring hos evoli.

Brand eller eldsvåda

Detta skydd innebär att du har rätt till ersättning om eld skulle uppstå i din hyresrätt till följd av blixtnedslag, explosion eller genom en olyckshändelse.

Sjukdom på resa

Med en hemförsäkring för hyresrätt hos evoli ingår ett väldigt bra reseskydd som bland annat ger dig rätt till ersättning om du skulle bli sjuk och behöva vård när du befinner dig utomlands. Reseskyddet täcker också akuta sjukdomar, akuta tandbesvär och nödsituationer.

Inbrott

Med en hyresrättsförsäkring hos evoli har du rätt till ersättning om du skulle drabbas av inbrott i din bostad. Försäkringen täcker också skadegörelse samt inbrott i källar- och vindsförråd.

Vattenläcka

Försäkringen ger dig rätt till ersättning vid vattenskada. Något som är väldigt bra med evolis hyresrättsförsäkring är att man som kund har rätt till ersättning oavsett om läckan kommer ifrån badrummet, avloppsledningarna eller ett akvarium som man har i bostaden.

Skador till följd av hårt väder

evolis hyresrättsförsäkring ger rätt till ersättning vid skador som uppstått på bostaden till följd av storm, hagel och fallande träd.

Naturskador

Detta är en ovanlig typ av skada i Sverige men med en hyresrättsförsäkring från evoli har man rätt till ersättning om bostaden skulle få skador till följd av jordskalv, bergras eller laviner. Även skador till följd av vulkanutbrott – något som är extremt ovanligt i Sverige då det inte finns några vulkaner i landet – ingår här.

Elskador

Detta skydd ersätter skador som uppstår vid elfel som exempelvis kostslutning, överspänning eller överslag.

Skador orsakade av vilda djur

Detta är också något som är väldigt ovanligt men om något vilt djur skulle ta sig in i bostaden och orsaka skador så har man som kund rätt till ersättning om man tecknat en hyresrättsförsäkring hos evoli. Exempel på vilda djur som kan orsaka skador är grävling, vildsvin, rådjur och fladdermus, för att nämna några.

Hur skaffar jag en försäkring hos evoli?

Hur skaffar jag en försäkring hos evoli?

Att teckna en försäkring hos evoli är en enkel och smidig process som kan göras helt och hållet digitalt. Det första steget till att teckna en försäkring hos evoli är att surfa in på deras hemsida. Där väljer man om man vill teckna en bilförsäkring eller försäkra sitt boende. När det gäller boende så erbjuder evoli två olika alternativ: en bostadsrättsförsäkring eller en hyresrättsförsäkring.

När man har valt vilken typ av försäkring man vill teckna hos evoli så går man vidare till ett formulär där man fyller i uppgifter om sig själv. Man behöver också fylla i uppgifter om den bil eller den bostad som man vill försäkra.

När man har fyllt i formuläret klickar man på knappen “Se prisförslag nu”. När man har gjort det tar evolis automatiserade processer vid och beräknar fram ett prisförslag. Som kund får man alltså inom kort se sitt personliga prisförslag direkt på evolis hemsida!

När man ser sitt pris kan man granska erbjudandet och besluta om man vill teckna en försäkring hos evoli eller ej. Om man är nöjd med erbjudandet och vill teckna en försäkring hos evoli så går man vidare och signerar försäkringsavtalet digitalt.

Så fort avtalet är signerat så börjar den nya försäkringen hos evoli att gälla. Kunden får då också tillgång till “Mina sidor” där man hittar all tänkbar och nödvändig information om sin försäkring.

Viktigt att känna till är att för att kunna teckna försäkring hos evoli så behöver man också ha ett svenskt personnummer eller organisationsnummer.

Skaffa försäkring

Hur kommer man i kontakt med evoli?

evoli erbjuder flera sätt att kontakta deras kundservice. En av metoderna är att skicka ett e-postmeddelande till [email protected]. Man kan också fylla i ett formulär på deras webbplats under "Kontakta oss" för att skicka en fråga eller ett problem.

Öppettiderna för kundservice är måndag till fredag mellan kl. 9:00 till kl. 17:00. Det finns också möjlighet att ringa kundservice på telefonnummer +46 (0)8-566 191 30 under samma tider.

evoli får ofta höga betyg och positiva recensioner

evoli får höga betyg och positiva recensioner på Trustpilot. De flesta recensionerna är femstjärniga och kunderna beskriver dem som en pålitlig och bra leverantör. Många nämner också deras lyhörda kundservice.

Kunderna beskriver också evoli som ett bra val för att försäkringar till rimliga priser. Överlag är evoli ett välrenommerat företag som har en hög kundnöjdhet och det märks tydligt på de positiva omdömen som kunder lämnar.

Tre bra saker med evoli

  • Har en proffsig och snygg hemsida som gör det lätt att hitta rätt.
  • Deras kundtjänst är snabb och hjälpsam.
  • Erbjuder relativt låga självrisker.

Tre dåliga saker med evoli

  • Har ett ganska smalt utbud av försäkringar i jämförelse med många andra försäkringsbolag.
  • Det går ofta långsamt att få svar via deras chatt-funktion.
  • Erbjuder inte någon villaförsäkring.

Frågor och svar om evoli

Vilka äger evoli?

evoli ägs av bolaget evoli AB. Försäkringsbolaget grundades av Patrik Lundholm som också är vd för evoli.

Hur betalar man sina försäkringar hos evoli?

evoli erbjuder olika betalningsmetoder för att betala försäkringar. En av metoderna är via faktura, där kunden får en faktura som ska betalas inom en viss tid. En annan metod är via autogiro, där kunden ger evoli tillåtelse att ta ut betalningen automatiskt från ett angivet konto.

Har evoli några mina sidor eller app?

Ja, evoli har både en Mina Sidor-funktion och en app. På Mina Sidor kan man exempelvis få tillgång till information om sina försäkringar, se fakturor och betala dem, skicka in skadeanmälan och ladda upp dokument. Appen kan man ladda ner från App Store eller Google Play för att få tillgång till Mina Sidor och andra tjänster.

Är evoli ett bra val?

Ja, evoli är ett mycket bra val när det gäller att hitta en trygg och förmånlig försäkring. Vi har bara med bra val på vår sida och evoli är i allra högsta grad ett sådant.

Vad händer om jag behöver göra en skadeanmälan?

Om du behöver göra en skadeanmälan kan du kontakta evoli genom deras kundtjänst eller genom att logga in på Mina Sidor på deras hemsida eller app. Du kan också fylla i ett formulär på deras hemsida och bifoga eventuella dokument som krävs.

Kan jag ändra min försäkring hos evoli?

Ja, du kan ändra din försäkring hos evoli genom att kontakta deras kundtjänst eller genom att logga in på Mina Sidor på deras hemsida eller app. Du kan också göra ändringar på din försäkring under året.

Finns det någon kundtjänst hos evoli?

Ja, evoli har en kundtjänst som du kan kontakta för hjälp med frågor eller för att hantera dina försäkringar. Du kan nå dem genom att ringa eller skicka ett mail eller genom att logga in på Mina Sidor på deras hemsida eller app.

Hur kan jag köpa en försäkring hos evoli?

Du kan köpa en försäkring hos evoli genom att besöka deras hemsida och välja den försäkring som passar dina behov. Du kan också kontakta deras kundtjänst för att få hjälp med att välja en försäkring.

Se erbjudanden från evoli

Försäkringsbolag vi jämför